önemli bir dert değil ama yine de bi baksanız?

Attonatofoli

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Mart 2018
239
111
18
kızlar meraba önemsız bır dert ama bırkac konuda bilgi almak istiyorum bir de uzun uzun yazabilirsiniz sevıyorum sızlerın yorumlarını. ben suan nısanlıyım yaz sonuna dogru dugunum olcak evde 5 kızız 2 sı dısarda okuyor gerı kalan ucumuzde nısanlıyız ve ucumuzde yaza dugun yapıcaz malum kısısel borclar ve ceyız hazırlıkları derken ustume basıma bısey alamıyorum bu dısarda okuyan kardeslerımde bedenlerımız aynı oldugu ıcın butun kıyafetlerımı goturduler kardesım dıye bısy dıyemedım sonucta arkadaslarınn yannda eskı pusku gıyınsınler ıstemem. evde kı kızlarla da bedenımız aynı degıl bıldıgınız uc bes parca kıyafetım var suan evde ıse gıderkende gomlek ve kumas pantolon tarzında sabıt gıyım oldugu ıcın haftaıcı sorun degıl ama haftasonu nısanlım veya aılesıyle goruseceksem hep aynı seylerı donusumlu olarak gıyyorum. calısıyorsun al dıyenler olcak ama amlesef alamıyorum unıvde aldıgım kyk borcum kndı ceyızım bırde annemın evıne beyaz esya almsıtım onların taksıtlerı derken cebıme bısey kalmıyor. dıger nısanlı kızalrda bırı rahatsız dıye calısmıyor dıgerı de benm durumda ılem sadece rahatsız olan ablamın ceyızıne yetısebılıyor bıryandan dısarda okuyan kızlara yetısmeye calısyolar o yzuden aılemi kendı harcamalarıma mudahıl etmıyorum. gece hayatım yeme ıcmem vs de asla olmadı hıc bırıkmde yapmadım 1. sorum hıc bırıkım yapmadıgım ıcın evlendıkten sonra nısanlım calıstırmak ıstemıyor ben onun maasına nasıl ortak olcam? kendı agzınızlamı esınızın parasını ıstıyrosunuz ,o mu dusunup her ay verıyor? bu olay nasıl gelısıyor merak edıyorum. 2.sorum hıc kıyafetım yok ya ev duzcegım zaman nısanlım dıyokı benm kıyafetım cok dolabın cogu benım dıyor. benm ıse hıc kıyafetım yok cok utanc verıcı ve o hep marka takılıyor ben ıse hosuma gıttıyse pazardan bıle olsa alırım kıyafetlerımın azlıgını gorse ne dusunur acaba. sız nasıl yaptınız az kıfayetle gıdıp sonradanmı doldurdunuz? cok komık dert ama gercekten merak edıyorum

Iyi bacı ne düşünürse düşünsün marka takılması ne fark eder ki seni seviyorsa her halinle sevyrdur zaten

1. sorum hıc bırıkım yapmadıgım ıcın evlendıkten sonra nısanlım calıstırmak ıstemıyor ben onun maasına nasıl ortak olcam?

bu cümleyi açıklar mısınız?

birikim yok diye çalıştırmak istememesi ne alaka?

Ben eşimden para istemiyorum zaten kredi kartı bende evde de illa ki nakit az bir miktar bırakır öyle ise gider. Sadece harcamalarimi anlatıyorum. Bak bugün şunları şunları aldım diye bilgisi olsun maksat. O da tamam der kapanır. Giysi olayı da şöyle , bence utanmani gerektiren bişey yok. Çeyize aileme yettim ancak dersin. Evlendikten sonra her ay bir parça iki parça alır koyarsın dolabına. Ne olacak. Hem madem çalışmanı istemiyor ve kendi marka giyiyor, senin de giysi ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak zorunda hemde marka takılarak.

Kiz kardesim yok ama kardes gibi arkadaslarim var ve kiyafetlerini alir giyerim. Onlarda benimkileri alir.
Dolabimdan cikan tisortler kimin bilmem. Arkadasim sevgilisiyle foto atar ustundeki hirka benimdir o zaman hatirlarim ona verdigimi.
Surekli alır veririz birbirimize kiyafetlerimizi. Unuturuz hatta hangimizden aldigimizi kime verdigimizi ve rahatsiz olmayiz. Ama kiyafetim kalmadiysada geri isterim yani. Sizin yerinizde olsam kardeslerime mesaj atardim dugune gelirken goturdugun kiyafetlerimi getirebilir misin hic kiyafetim kalmadi ceyiz kosusturmasindan biseyde alamadim zor durumdayim. Dugun telasim var kiyafete harcayamiyotum canim vs yazarsan anlayis gosterirler bence.

Para konusuna gelince. Benim gelirim var esim 1 ay sonra falan ise giricek. Benim aldigim para onda duruyo cunku cuzdanimda para varsa mutlaka biyerde unutuyorum ondan kartimi ona verdim. Bana 100 lira verir bittikce kendisi verir. Acar cuzdanimi kontrol eder bittiyse vermek icin :) kendisinde olan parada taksitlerimize faturalarimiza gidiyo. Bazen bende dursun bu ay diyip aliyorum. Ben ona para verip faturalari ödüyorum. Cuzdanimi bi yerde unutmazsam tabi

Her şey hallolur da nisanlinizin sizi çalıştırmama fikri hoşuma gitmedi. Erkeklere bu hakkı tanımayın. Çalışmak istiyorsanız çalışın ne demek " beni çalıştırmayacak" kıyafet bir şekilde alınır. Benim de öyle aman aman kiyafetim yoktu. Eşim de marka giyer ama hiç bahsi geçmedi. Şimdi gardırop doldu taşıyor. Nişan alışverişinde geline usulen de olsa kıyafet alırlar. Her ay kenara ufak ufak miktarlar ayırın giyecek için 20 olur 50 olur. İnternette çok güzel kampanyalar oluyor marka kıyafetlerde de. Onları takip edin uygun fiyata çok güzel şeyler alabilirsiniz.

Canım her ailede farklıdır. Eşimin direk maaş kartı bende duruyor. Her ay kredi kartları kira aidat vs ödüyorum. Kalan paradan örnek veriyorum 400 tl nakit çekip eşimle paylaşıyoruz. Parası biten gidip çekiyor. Ben marketti manavdı derken daha çok harcamak zorunda kalıyorum o yüzden maaş kartını yanına almaz acil durumlarda kredi kartı var zaten onu kullanır.
Eğer sana para bırakmayı düşünemezse istiyceksin, çalışma deyip seni parasız bırakamaz. Manava gidicem markete gidicem dersen zaten verecektir.
Kıyafet konusuna gelince çok takılma. Bizde kendimiz düğün yaptık diye son zamanlar bişey alamamıştık. Düğünden sonra ne istersek aldık. İstiyorsan yine de bi pazara çık 3-5 parça daha güzel bişey alırsın. Amaç çok olması yada marka olması değil zaten giyilebilir ve güzel olması.

Evlendikten sonra ne yap ne et çalış .

Yarın öbür gün kaldırıp bir laf söylese ben sana şunu alamam bunu alamam dese ya da para isterken bile ters bir şey ima etse belliki alınacak üzülecek bir karakterdesiniz .

Ben kendi babamdan bile para isterken çekiniyorum . Müthiş düşünceli bir insan olmasına rağmen .

Kendin çalış kendin al

Biraz once bir arkadas esim istemeden para vermiyor diye konu açmıştı. Bu tamamen esine bağlı .Düşünürse verir ,istetmez .Su an bir ev icin 3 dügun gercekten zor .Nasil da denk gelmis oyle .Bunlar ayrinti aslinda .Canını sıkma Allah yuvanda huzur versin de sen de giyinirsin istedigin gibi .Ceyiz yapmak kolay degil .Bir de simdi nişanlın hediye falan almiyor mu ? Ben nişanlıyken kv zaman zaman para verirdi elbise almam icin .Sen de evlenince esin nasilsa oyle olursun. Yani o istedigi markayi giyiyorsa seni de giydirir bence .Yani kendisi 100 Tl lik gomlek giyerken sana 20 Tl verip al buna gomlek al pazardan demez Simdi en stresli donemin takılmamaya calis degilse dugune kadar tukenir tum enerjin.

İsim vermek yasak mı bilmiyorum ama ben çoğu zaman dolap tan alışveriş yapıyorum çok güzel markalar var çoğu etiketli yani eski şeyler değil 20 tl den başlayan parçalar var normalde mağazasına gitseniz 200 e alacağınız şeyi 50 yl ye alırsınız öyle diyim. Para konusu çalışsam da çalışmasam da eşim aldığı parayı olduğu gibi bana getirir benden harçlık alır bu en baştan beri böyle o yüzden nasıl denir ne denir bilmiyorum ama ortak bir yere koyup ihtiyacı olan buradan alsın diye konuşabilirsiniz

Bugün açılan böyle 2 konu daha vardı. Orada yazılanları iyi okuyun.
Belki yoruldunuz çalışmaktan, evde oturmak daha cazip geldiği için nişanlınıza ses etmiyorsunuz çalışma deyince. Geleceğinizidüşünün, kimsenin eline bakmayın. Hazır işiniz var, evlenince üstünüze başınıza harcarsınız.
Çalıştırmıyor ne demek?! O kararı eşiniz bile olsa başkasına bırakmayın.
Görücü usulü mü tanıştınız? Soruyorum çünkü sizin kıyafet durumunuzu bilmemesi, benim kıyafetim çok dolanın çoğu benim demesi garip geldi. Durumunuzu biliyor olması lazım. Hem düşünceli olsa marka kıyafetler alırken sizi de düşünüp hediye alabilirdi.

İlk paragraflarınizi o kadar içten okudum ki böyle bıcır bıcır çalışan birbirine destek olan kız kardeşler ( tek kiz olmanın ozentisi) Sonlara dogru inanın uzuldum şu an çalışarak kazanmanin keyfine varan bir insan neden böyle bir şeyi kabullenir ki inanın anlayamıyorum. Nasıl para istenir yerine çalışmama nasıl razı edilire odaklanmanizi tavsiye ederim. Sevgilerimle.

Kesin çalışmayacaksaniz nisanliniza söyleyin size ek kart çıkartsın. Her zaman elden para istemek olmaz ama guzel bir işiniz varsa evlenince çıkmayın bence.

Zaten şimdiye kadar herşeyden kendinizi kısmışsınız. Bari bundan sonra rahatlayın. Işinizi neden bırakıyorsunuz? Alın maaşınızı rahat rahat yaşayın bundan sonrası için.
5 kardeşiz diyorsunuz okumak sizin için zor olmuştur. Onca zorluğu elin adamının çalışma demesi için mi çektiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…