Önden tanışma olması şart mı?

manuelaescobar

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2021
165
297
Kısa tutmak adına nedenlerine girmiyorum fakat ailelerimizin tanışması doğrudan söz/nişan günü olacak. Herkes o gün tanışacağı için bol bol muhabbet mi olur yoksa sus pus mu olunur bilemedim. Elbette bu ailelerimize ve karakterlere bağlı fakat sormak istediğim şu: tanışmanın aynı gün olacak olması hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Kolaylık mı olacak yoksa başımıza zorluk mu çıkardık bilemiyorum. Belki tecrübe edenler de vardır, fikirlerinizi alabilirsem çok sevinirim.

Bizde ben eşimin annesiyle tanışıyordum, eşim de benim annemle tanışıyordu ama onun dışında anneler birbirini ya da ben babasını vs tanımıyordum. İsteme/nişan günü, arkadaşımın sohbeti iyi olan eşi olmasaydı sanırım merhabadan ileri gidemezdik. O açtı konuları o biraz konuşturdu insanları. Tanışmaları bence daha iyi olur çünkü o gün sohbet edemeyecek kadar gergin olabiliyor insanlar. Ama başka şans yoksa da mecbur tabii, konuşkan biri olsun ama sözünüzde.

Bence bu kadar takmayın anneler ortamı ısıtır kaynaştırır . Eğer sözü vatan bırılerı yada ters bırılerı yoksa ılk tanışmada çok hoş oluyor. Anılar o gün bırıkıyor. Gayet rahat olun gerısı gelır emin olun ıstemeyen yoksa kavgalı kimse yoksa Allah yardım ediyor kendımden bıkıyorum bol şanslar 🥰

Bizimkiler istemezdi tanışmadan söz nişan olsun 😀 bence de tanışmadan mantıksız geliyor bende kızımı tanımadığım bi aileyle hemen evlenmesine nasıl müsade edeyim mesela bilemedim

Kısa tutmak adına nedenlerine girmiyorum fakat ailelerimizin tanışması doğrudan söz/nişan günü olacak. Herkes o gün tanışacağı için bol bol muhabbet mi olur yoksa sus pus mu olunur bilemedim. Elbette bu ailelerimize ve karakterlere bağlı fakat sormak istediğim şu: tanışmanın aynı gün olacak olması hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Kolaylık mı olacak yoksa başımıza zorluk mu çıkardık bilemiyorum. Belki tecrübe edenler de vardır, fikirlerinizi alabilirsem çok sevinirim.
Biz 6 sene sevgili kaldık artık istemeye geleceklerdi ama aramızda 10 saatlik yol vardı. Babamla konuştuk zaten o kadar senenin üzerine ve onca saatlik yolun üzerine gidip gelmelerine gerek yok dedik tanışsak da tanışmasak da illaki olacak kafasına girdi çünkü 6 yıldır görüşüyoruz…
Hiç de sus pus olunmuyor söz nişan isteme falan hepsi aynı gecede oldu ev kalabalıktı bu sebeple. Stres yapma 🙏🏼 Bir şekilde oluyor hayırlısı olsun💙

Tanışmaları bence daha iyi olur çünkü o gün sohbet edemeyecek kadar gergin olabiliyor insanlar.
Bizimkiler istemezdi tanışmadan söz nişan olsun 😀 bence de tanışmadan mantıksız geliyor bende kızımı tanımadığım bi aileyle hemen evlenmesine nasıl müsade edeyim mesela bilemedim
Ekleme yapayım: ben de erkek arkadaşım da birbirimizin aileleriyle bireysel olarak tanışıp görüştük. İkimiz de 5’e yakın kez görüşmüşüzdür. Fakat aileler birbirini ilk kez görecekler. Fikirleriniz için teşekkür ederim. El mahkum böyle olacak inşallah her şey güzel olur🥰

Ekleme yapayım: ben de erkek arkadaşım da birbirimizin aileleriyle bireysel olarak tanışıp görüştük. İkimiz de 5’e yakın kez görüşmüşüzdür. Fakat aileler birbirini ilk kez görecekler. Fikirleriniz için teşekkür ederim. El mahkum böyle olacak inşallah her şey güzel olur🥰
Evet bizde de öyleydi. Üstteki üyelerde sorun olmamış, bizde de genele bakınca olmadı da kendi kendilerine gerildiler biraz :)) ama iyi geçti yine de. Sizin de iyi geçer, hiç telaş yapmayın. Mutluluklar 🙏🏿

Siz uzun zamandır sevgili olunca aileniz aileyi sevmezse vermem seni mi diyecekti 😁 onca seneden sonra

aynen öyle. Bazen aileler bizim görmediklerimizi görür
İllaki ama bunu,nasıl insan olduklarını tek bir gecede anlamak zor. Üstelik böyle konuşurken kolay. Yaşamadığımız için basit geliyor evlilik hayali kurduğumuz birinden ailemiz istemezse ayrılırız demek. Bi kuzenim yıllarca sevgiliydi,aile geldi tanıştılar,yine geldiler istediler,yine geldiler nişan yaptılar vs vs. Yani defalarca geldiler. Sonra aileler anlaşamadılar çocuklar da ayrıldı. Kuzenimin 10 yıl boyunca ne çektiğini ben biliyorum. Hayata küstü. Rabbim kimseyi sevdiğinden ayırmasın. Ki sevenleri de ayırmak çok günah. Herkes için hayırlısı olsun

X