Öncelikle merhabalar lütfen yardımcı olun bir sorunum var belki sizinde başınıza gelmiştir

Tşk ederim inşallah geçer aksi taktirde kafayı yerim

geçmiş olsun başka bir doktora daha görünün derim .. Bazen 1-2 doktor gezdikten sonra şifa buluyor hastalar belki doktoruna denk gelmemişsinizdir.

Bir hafta oldu rahatsızlanalı ve hala geçmedi
Hanimefendi bir haftada gececek mi dedi doktor ?
Reflu gibi geldi rahatsizliginiz ..
Leblebi ,ayva gibi mide ozsuyunu emecek seyler yiyin ..
asitli ,yagli ,salcali seyler tuketmeyin ..
yuksek yastikta yatin ..
Ve dunyanin sonuymus gibi dusunmeyin ..
Kucucuk cocuklar kanserle mucadele ediyor ..

Haklısınız doktor bi süre belirtmedi bir hafta 15 gün kullan ilaçları dedi daha sonra ne olur bilmiyorum yaşam kalitemi bozdu

Bu konuyu buraya açmamin nedeni belki bu rahatsızlığı geçiren olmuştur bana yol gösterir doktora gittim ilaç kullanıyorum ama hala devam ediyor rahatsızlığım inanın çok zor durumdayım

bahsettiginiz sey grip degil nezle degil sac dokulmesi degil basur degil yani herhangi bir hastaligin yan etkisi hersey olabilir ic hastaliklari uzamni falan yoksa sayet aramizda size doktorunuzun vereceginden baska ne tavsiye versin surekli kustugunuzdan bahsediyorsunuz. Benim size verebilecegim en fazla tavsiye cok kusmaktan mide asiti yemek borunuzu tahris etmis surekli birsey var gibi hissediyorsunuz, mide bulantisini bastirmak icin tuzlu yiyin nane limon kaynatin iyi gelir.

Baska bir doktora git burda zaman kaybedecegine belliki adam yada kadin usutme diyerekten vermis ilaci gecmis belkide daha onemli bir probleminiz var

Sürekli kusmuyorum midem bulanmıyor ben boğazıma kadar gelince yediklerimi kendimi zorlayarak çıkadım ve ondan sonra olan bu anlattığım gibi boğazınıza yemek sıkışır gibi bi his devamlı birde yediklerim geri geliyor istemsiz yığılıyor

Endoskobi yaptırdım parça aldı herşey normal diyor bir sürü ilaç kullan geçer diyor ama hiç bi rahatlama yok sanki yemek borumda bişey takılmış gibi bi his mahvediyor beni
ya canım aynısı dayıma oldu inan gitmediği hastane doktor kalmadı çok zayıfladı dedik adam gidici en son maltepe üniv. gitti sanırım bağırsaklarda düğümlenme olmuş meğerse

offf bu doktorlar adam gibi açıklama yapsalar bunlar hiç olmayacak..
şimdi senin muhtemeln strese bağlı veya bir şekilde miden bulanmış 2 kusmuşsun.bunun acıklması :
bu bir tür reflü atağı başlatmıştır. eger midende enfeksiyon olsa reflü + antibiotik kulanman lazım.
mide aşırı asitli bir sıvı barındırır. kusmalar ve yemek borusuna devamlı geri atım olması yemek bosurunu tahriş eder. yani özetle o asitli salgı yemek borunusu yakar. dolayısıyla bir iyileşme sürecinde boğazında birşeyin takılma hissi görülür.
endoskopide parça alınıp pataloji yapılması da klasik bir uygulamadır.
senin sırtın ağrıyor, miden bulanıyor, muhtemelen göğüs altından aşağıya kasıklarına doğru agrı da vardır azıcık.
bence ürolojiye git. böbrek taşı veya kumu döküyor veya sistit olabilirsin.
eger idrarında az dahi olsa yanma varsa hiç durmadan git.

he şuınu da yazayım: mide de mide kapakçığı vardır içeri girenler dışarı çıkmasın diye 2-3 kere kusmanla sistemi bozmuş olabilirsin ama düzelir.
az ve diet şeyler ye. çiğ sebze meyveden uzak dur yağsız şeyler tüket. peynir ekmek patates haşlama yağsız pirinç çorbası, diet sandviçler olabilir. mantıklı orada su içebilirsin.

Haklısınız doktor bi süre belirtmedi bir hafta 15 gün kullan ilaçları dedi daha sonra ne olur bilmiyorum yaşam kalitemi bozdu
birde ilaçlarını yaz bakayım ? neler içiyorsun

yazdığımı düzeltiyorum : mide kapakçığında sistem bozukluğu olsa endoskopide görürlerdi. endoskopi yapılmış sana.
ama diet yapmalısın.

usutmus miden sanirim ishalde varmi..benim oyle olmustu.ilac vermisti doktor ilaclara devam et hemen gecmez ben bigun boyu oyleydim artik midemden yesil su cikiyordu..

tabii kasık fıtığı veya safrakesesine de baktırmayı ihmal etme :) bu semptomlar hepsine görülür.
ve vücudunda herhangi bir enfeksiyon var mı diye kan alınıp bakılsın.enfeksionda midede kusma ishale yol acıyor. bazen hepsi görülür bazen tek tek..
tek kesin şey yemek borunun tahriş olması ve boğazında bir şeyin takılı kalmadığı.
takılmış bir şey olsaydı endoskopide görülürdü. dik uyumaya gayret et bu sürede , diet yap- sıvı tüket. stresten uzak dur. boğazında ki takılma hissi de yavaş yavaş azalacaktır.

sorunlarınıza benzer sorunlar yaşadım, senelerce.bi gittim safra kesen deyip aldılar, bi gittim endoskopi dediler, bi gittim helıco bacter pylori dediler, reflü, gastrit ne varsa söylediler.poşet poşet ilaçlar kullandım.Ne sorunum geçti, ne bişey. En sonunda iyi bir GASTRO uzmanına denk geldim Allahtan da ne kadar yanlış tedaviler olduğumu, çok yanlış ilaçlar kullandığımı anlattı bana.İyi bir doktora mümkünse Gastolojiye gidin, hem de hiç vakit kaybetmeden

Burdan kim nasil yardimci olsun yanlis tavsiyeler alip yanlis bisey yapmak yerine
2. Burda doktora daha gitmelisin.

Gastroloji de ne teşhis koyuldu canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…