Merhaba kızlar,yaklaşık 6-7 ay önce kardiyolojiye gittim.Sebebi ise çarpıntıydı.hızlı kilo aldığım için olduğunu düşündüm ben .doktor eko çetirdi.normal bir zamanda bile kalp atışları 90 larda falan oluyordu.ilaç verdi bunu iki ay kullan sonra tekrar gel dedi.bu arada holter de bağladı.geceleri uyurken kalp atışım zaman zaman 170leri vurmuş.ama kalbimde durma falan yoktu.ilacı iki ay kadar kullandım.ilk bir ay sakinleştim,kalp atışlarım düzene girdi gibiydi ama daha sonra ilaç hiç kullanmamışım gibi yine maraton koşar gibi atıyordu.iki ay sonra başka bir doktopra gittim çünkü taşınmıştım.bu doktorda holter bağladı.sonuçlar birinci ile hemen hemen aynı çıktı.bir de kalbime ultrason ile baktı.herhangi bir sorun bulamadı.demek ki senin kalp atışın böyle dedi.ilaç falan vermedi.
ama ilk doktorum demişti ki kalbin bu ritimle atarsa bir zaman sonra kalp yetmezliği oluşabilir.benim de içim pek rahat etmemişti ikinci doktorun söyledikleriyle.şimdi diyeceksiniz ki bunun psikoloji bölümüyle ne alakası var.hemşire bir arkadaşım panik atak olabileceğimi söyledi.yani sadece buna bakarak panik atak diyebilir miyiz ki
korku kaygı bunaltı olmuyorsa panik atak degildir. ama mutlaka tabiki korkuyorsundur nıye atıyor dıye ama öyle bi korku degil. nasıl anlatayım bilmiyorumki
korkunun asırı hali diyebilirim
Bir kişiye panik atak diyebilmek için 13 belirtinin olması ve bunlardan dördünün o kişide mutlaka olması gerekiyor.
1) Çarpıntı, taşikardi: Kalp atımlarını duyumsama. Nabız dışarıdan hissedilmez, oysa panik atak yaşayanlar hissedildiğini sanır. Objektif bir durum değildir.
2) Terleme: Gereksiz yere terleme yaşanır.
3) Titreme ya da sarsılma. Kişi titrediğini hisseder ama bunu kendisinden başka kimse görmez.
4) Nefes darlığı ya da boğuluyor gibi olma: O an su bile içemeyeceğini sanır kişi, yemek yiyemeyeceğini düşünür.
5) Soluğun tam kesilmesi: Artık nefes alamama
6) Sıkıntı hissi: Bunalma duygusu yaşanır.
7) Bulantı ya da karın ağrısı: Buna kusma ve geğirmeler eşlik edebiliyor. Sıkıntı sırasında şiddetli geğirmeler olur.
8) Baş dönmesi: Sersemlik hissi gelir. Kendisini rüyada gibi hisseder.
9) De realizasyon: Gerçek dışılık duygusu. Biriyle oturup konuşurken o ve mekan, gerçek dışı gibi gelir. Gerçeklik duygusu kısa bir zaman için kaybedilir.
10) De personalizasyon: Kendini gerçek değilmiş gibi hisseder kişi. Ben kimim? diye düşünür, bu yüz kendisine ait değilmiş gibi olur. Bu, şizofreni ve epilepsi nöbetlerinde de olur ama panik atakta da oluyor.
11) Kontrolünü kaybedeceği korkusu: Kötü şeyler yapacağını sanır kişi, kontrolünü kaybedip camdan aşağı atlayacağından endişe eder. Oysa bu hiçbir zaman olmaz. Ölüm, çıldırma, kontrolünü kaybetme korkuları felakete ilişkindir.
12) Uyuşmalar: El ve ayaklarda nedensiz uyuşmalar olur.
13) Üşüme, ürperme ve ateş basmaları yaşanır.