Ya arkadaşlar belki de son bir yıldır eski açtığım konulardan haberdar olabilme şansım yok. Forumda bir şeyler değişti ve ben eğer abone değilsem, açtığım konuya birileri birşey yazınca haberdar olamıyorum. Şimdi ana sayfada gördüm de bu konumu aklıma gelmiş oldu.
Geçen zamanda cevapsız sorular birikmiş, sorular sorulmuş.
Şimdi eskilere dönmeye gerek yok.
Toptan bir kusura bakmayın diyeyim ve günümüze geleyim...
Canım o kadar profesyonel değilim yahu..
Mesajın altında kaloriyi nasıl hesapladığıma ilişkin bilgiler var.. Mesela mayonez koydurmadıysan onun kalorisini çıkartabilirsin.
Afiyet olsun, dilerim çoktan lüpletmişsindir.
Rica ederim arwencim. Ne demek affıma sığınmak...
Tatlım mesajımın altında tüm değerleri nasıl bulduğumu tek tek yazdım. Bu nereden bulmuş bu diye düşünülmesin diye.
Sen tereyağından bahsettiğin için oradan gidelim.
Çok zaman geçtiği için üzerinden şu anda tekrar nete bakıyorum. 1 yemek kaşığı tereyağının kalorisi 75kcal (100 küsur diyen de var, daha altında diyen de) ve 1 yemek kaşığı 28 gr. ediyormuş.
Benim yazdığım satırın mantığı ne, şu anda kesinlikle hatırlamıyorum. Ama uyarın iyi oldu. Bu durumda; 1/2 yemek kaşığı tereyağı kullandığımızı düşünerek tereyağı için yazdığım 200 kcal i 35 e çekiyorum. Toplam kumpir kalorimiz 1900 den 1735 e iniyor.
Diğer malzemeleri de bir incele istersen. Duruma göre sonucu netleştirip adiminlerden rica edeyim mesajımı değiştirsinler diye...
Dikkatin için teşekkürler bu arada..
Amaç bu zaten
Bu arada iyi ki mesaj yazmışsınız da ben de konumu hatırlamış oldum.
Gözümüzün önünde dursun da kazaya kurban gitmeyelim.
Malum bu sıcaklarda güpletmeyle ilgili sorunlar yaşayabiliriz.