Önce eş mi; yoksa anne mi olmalıyım?

husel

er:)
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2007
1.849
18
46
Önce “eş” mi; yoksa “anne” mi olmalıyım?

Isterseniz önce şöyle bir soru yönelteyim. Siz önceliği annelik rolünüze mi, yoksa eşlik rolünüze mi veriyorsunuz? Toplumumuzda genellikle anneliğin daha ön planda olduğu ve hanımların yaşadıkları annelik güdüsünün yogunlugu sebebiyle eş olma rollerini geri plana ittikleri görülür. Kimi hanımlar ise “acaba öncelik çocuklarımın mı yoksa eşimin mi olmalı?” bocalamasını yaşarlar.

Aslında sorunun cevabı oldukça basittir. Kiminle muhatapsanız o rolde olmalısınız.Yani eşinizle muhatap iken konuştuğunuz konu çocuklar bile olsa annelik rolünüzü ön plana çıkartıp eşinize farklı davranmak yerine ona eş olma saygınlığı içinde davranmalısınız. Bazı hanımların eşlerini çocuklarına karşı ilgisiz olmakla suçladıkları ve bu sebeple eşlerine karşı negatif şartlandıkları görülür. Bu negatif şartlanma annelik duygusallığı ile oluşur.

Hanımların çocukları ile ilgili olarak eşlerinden destek beklemeleri, dahası bunu farklı platformlarda dile getirmeleri normaldir. Ancak bundan dolayı tavır almak ve bunu eş olma rolüne yansıtarak tepkisel davranmak evliliği ve dolayısıyla aileyi yıpratacaktır.

Hanımların unutmaması gereken noktaların başında, çocuklarının kişisel ve psikolojik sağlıkları için ve annelik rolünün daha sağlam bir biçimde açığa çıkartılabilmesi için eşlerinin desteğine yani çocuklarının babalarının desteğine ihtiyaçlarının olduğu gelir.

Eşler arası bağ ne denli kuvvetli olursa kadının psikolojisi, sorunlarla baş edebilme gücü o denli kuvvetli olur. Ayrıca kadının eşinden aldığı maddi ve manevi destek annelik rolünü de besler.

Bu sebeple hiçbir kadın anne olduktan sonra eşini ihmal etmemeli ve eşinin desteğini her daim almaya çalışmalıdır. Ancak bu yanında hanımın çocuklarının yanında da bütünüyle anne olması beklenir. Bu şekilde olabilirse kadınlarda daha mutlu ve hayatlarından tatminkar olabilirler. Hem çocukları ve hem de eşleri aynı ortamdaysa kadınların yapması gereken her iki tarafı da rencide etmemektir.

Bu durumda da gerek ifade ve gerekse davranışta çocuğa hissettirmeden evvela eş olmak önemlidir. Böylece erkeğin eşiyle birlikte aile huzuruna katkı sağlayacağı görülür.

ya aslında zor bi soru olmuş.ama ben ilk öce eş derim.evlat tabiki çok önemli.onun için canımı bile veririm.ama önce eşim derim yinede.evlat biyerde gidiyor.hangimiz anamızla kaldıkki.ama eş hep yanımızda.her anımızda.son nefesimize kadar yanımızda.allah evladımada eşimede sağlıklı uzun ömür versin.tabi evladımın sevgisi daha yoğun bunuda belirtim:)

ya aslında zor bi soru olmuş.ama ben ilk öce eş derim.evlat tabiki çok önemli.onun için canımı bile veririm.ama önce eşim derim yinede.evlat biyerde gidiyor.hangimiz anamızla kaldıkki.ama eş hep yanımızda.her anımızda.son nefesimize kadar yanımızda.allah evladımada eşimede sağlıklı uzun ömür versin.tabi evladımın sevgisi daha yoğun bunuda belirtim:)

çok iyiyimsersin annecik:) ama boşanma oranlarını da göz önünde tutmak lazım. kimse kimsenin hayatında baki değil. adı üzerinde el oğlu, ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz. önce gelmesi gereken evlat derim ben.

tabiki evladım. annelik bu değilmidir zaten sınırsız ve beklentisiz bir sevgi ucu bucağı yok. nede olsa el oğlu koca ne yapacağı bellimi olur ya

elbette öle evladım çok önemli.canımı veririm ona okadar önemli.aslın da orarsanız eşim için canım verirmiyim bilemem.ama evladıma canımı feda ederim

annemden örnek vereyim çocuğum olmadığı için.o hem iyi bir anne ,hem iyi bir eş,hemde iyi bir öğretmendir(emekli oldu).sen iki seçenek sunmuşsun ben üç nasıl yapıyor bunu bilmiyorum,ama başarıyor.

Kadın olarak hem iyi bir eş, hem iyi bir anne, hem iyi bir aşcı, hem iyi bir temizlikçi, hem iyi birtatlicadiarzu...... devam edeyim mii ????

Arkadaslar kadın bunların hepsini aynı anda olmalı.. gerçekçi olalım...

herşeyi dengeli yapmak gerekira.s.iyi anne olacağım diye, sevdiğim adamı ihmal edemem.

Herşey bir yana ben bir ''anneyim''..Eşimi çok seviyorum,saygı gösteriyorum ama iş anneliğe geldi mi,akan sular durur benim gözümde..
Ama eşiyle anlaşamayan,her daim sıkıntı içinde boğulan anne,çocuğuna ne derece faydalı olur,ne derece annelik yapar bu da tartışılır...

İkili ilişkide aradığı huzuru bulamayan anne,iyi bir anne mi,yoksa iyi bir eş olmalı derseniz??Çocuk,eşin önüne kesinlikle geçer..

ben henüz anne değilim ama bence bi kadın hepsini birden olmalı allah bize öyle güzel yetenekler vermişki bunları kullanabiliriz diye düşünüyorum.Zaten tüm dengeyi sağladığınızda gercekten huzur dolu bir yuvanız olmuyor mu?

ikisini de eş zamanlı yapmalısn bence. öncelikle iyi bir anne ama aynı zamanda iyi bir eş. ikisi de ihmale gelmez çünkü:) gerçekten bak.

ben evli değilim ama söyle düşünüyorum ilk önce bir kadın iyi bireş olacakki iiyi bir anne olsunn

ikisini aynı anda yapabilirsin, sadece biraz sistematik ve pratik olmak gerekiyor. ikisi için de özel ve sadece onlara ait zamanlar oluşturulmalı. herhangi birinin sorunu diğer ilişkiyi de bozacağından dengeyi yitirmemek lazım. tabi çocuğun yaşına ve sağlık durumuna göre göstermeniz gereken ilgi değişebilir. bu ekstra durumlarda eş ile birlikte çaba sarfetmek aile bağlarını güçlendirir diye düşünüyorum.

X