Saç Rengi ve Saç Boyama önce boya mı? kesim mi?

daisiesss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
201
6
68
İstanbul
merhabalar bir şey aklıma takıldı ve sormak istedim. sacımı hem kestirip hem de boyatmak istiyorum ama bu işlemleri ayrı ayrı kuaförlerde yaptırıcam. peki sizce saç boyası mı önce yapılmalı yoksa kesimi mi? yoksa fark etmez mi?

tabıkıde kesım...
saçlarını kestırdıkten sonra boyatırsan hem daha az para alır hemde saçın uzunluğuna göre rengın nasıl yakıştığıı o zaman daha iyi bellı olur

Meraba eğer açık tonda yaptıracaksan bence önce boyatıp sonra kestir çünkü boyadan sonra ton farklılıkları veya yıpranmalar olabiliyor

saç boyunda bariz bi değişiklik olmayacaksa boya fiyatı aynı olacaktır. Ama önce boya yapman daha doğru olur, ardından kesimi yaptırırsın..kolay gelsin

önce boya sonra kesim,zaten saç boyandıktan sonra yıpranacaktır,önceden kestirmek çok mantıklı gelmiyor bana zaten kuaförede söyleseniz önce boya der.

Son düzenleme:
ben de önce boya, sonra kesim diyorum. üstelik saç rengine göre kesimine karar verirsin ve saçlarının yıpranmış uçlarını aldırmış olursun

valla sadece uçlaırndan aldırcaksam önce boyarım sonra kestiririmm boyadan dolayı yıpradıgından o kısımlar gider..
ama büüyk bi deişim yapcaksam 1 karış kestirceksem nadir olmuştur ..ozaman önce kesim sonra boya yaparım paradan kazanç olsun diye:)

canim saclar yapisi itibariyle icten disa dogru katmanlardan olusur, ve yeni kesilen saclar sac uclarindan aciktir, iceri katmanlara dogru, tipki yara gibi dusun ,cildin de bi aciklik meydana geldiginde, altindaki katmani nasil gorursun, sacida oyle dusun..

bu yuzden dunyanin en iyi kuaforleri saclari iliga yakin sicaklikta makaslarla keserler ki healing olayi hemen olsun ve sac uclari kapansin..

bir kuafore gittiginde de sacimi boyatip kestiricem dediginiz de ,hic bir kuafor kesimi once, boyayi sonra yapmaz..
cunku kesimle acilan sac uclari, boyadan cok miktarda zarar gorur.. bu sebeple once boyama ,sonra kesim gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…