• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onbir saniyede uykuya nasıl dalınır?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
işte nasıl UYUYACAĞINIZ:
Aşağıda ki 4 kolay birbirine bağlıkısımları tamamlamak için on bir sn yeterlidir:
1.Vucudunuzu gevşedin:En sevdiğiniz uyku biçimini alarak rahat bir şekilde yatın.

2.Yüzünüzü gevşedin:özellikle alnınızı gevşetmeye dikkat edin.Çenenizi de gevşek tutmayı unutmayın.Böylece dişlerinizi de gıcırdatmazsınız.

3.Daha da önemlisi,gözlerinizi rahatlatın:Gözlerinizi hafifçe yumun ve huzur içinde gözlerinizin boş boş baktığını,hiç bir his ve heyecan olmadığını düşünün.

4.En önemlisi bütün hayali resimleri silin:Kafanız tamamiyle bom boş olmalı.Hiç bir hayali resim bulundurmamalı.Uyku getirmek için kullanıldığı zaman bunların etkisini iyice artıran değişik teknikleri ayıralım

A)Siyah rengi haYaL edin:Kafanıza tam bir karanlığın dolduğunu düşünün.tamamiyle siyah.karanlık kafanıza hoş bir şekilde yayılsın.Böylece bir hayali resim belirmeye başladığında
bunun etrafını siyahlık sarsın ,siyah renk silsin ve sadece karanlık kalsın.
B)Bunu canlandıramayanlar,Kafanız da enlemesine büyük düz siyah bir duvar hayal edebilirsinizBu duvarın ortasında küçük bir nokta gibi parlak bir ışık vardır.bu parlak nokta gibi ışığa tüm dikkatinizi veririsiniz. Ve hemen uykuya dalarsınız.

deeneyen varmı hiç dalabıldnızmidelikafadulden

ay ben bunu yapcam diye kafayı yer sabaha kadar uyuyamazdım şimdi ne yapcaktım, sırada ne vardı,hayalimi siyahmı beyazmı yapcaktım demektenuyku falan kalmazdı.lülülülülülü

bende o siyah duvara gonsantre oluvercem diye
zabaha kadar ugrasirim ayol delikafadulden

Çok ilginç gerçekten.
Benim için uykuya dalmakla kafamı yastığa koymak aynı anlama geliyor.
Ama buna rağmen başlık dikkatimi çekti bi bakayım dedim.

Bence uykusuzluk problemi çekenlerin birbirinden çok farklı nedenleri vardır ve böyle yöntemlerle aşmak pek mümkün değildir.
En iyisi yatmadan önce ılık süt içmek ya da duş almaktır bence...

ay ben denicem bu akşam. uyuyana kadar 45 kere sağ sol yapıyorum :)

o kadar kolay olmuyo hemen uykuya dalmak. hele 11 saniyede . bütün renkleri denedim yine dalamadım :D

zaten kafamızda birşeyler dolanırken uykuya dalamıyoruz, düşünceleri ortadan kaldırırsak eğer o zaman uyuyabiliriz anca.. bu siyah duvar işini bilmeden bende yapıyodum, gözüm kapayınca birşeyler belirir gözümde bende onları düşünmekten uyuyamazsam böyle karanlığı düşünmeye çalışıyorum başka hiçbirşey yok sadece karanlık derken farketmeden uyuyabiliyosunuz zaten.. :ecrin_bebek:

yani amaç zaten kafayı bolaştıp düşünce akışını durdurmak :)

Iyide uykuya dalma surecini nasil hesaplicaz, kim yapicak bunu ahuaha.. hesaplicam diye uyuyamam mesela :P

ben uykluya dalamayanlardanım ilaç kullanıyorum ve en son söylediğim cümleyi yarıda kesip uyuyorum =) benimki gider ayak uykuya dalma oluyo =)

ay anneme çok özenirim ben ya ezelden maşallah başını yastığa kor 5 saniye sonra başlar horlamaya bende 1 saatte anca dalarım kime çekmişim bilmem benneyaptımki

ya kimisi kafayı koyar koymaz uyur. ben 1 saat tv.nin önünde uyuklarım sonra yatakta döner dururum.

ay evet ya bende denicem bakalım sonuc vercek mi

malesef bende hemen uyuyamıyorum aklıma bir sürü şey geliyor bu tavsiyeni deneyeceğim ama etkili olacağınısanmıyorum...

ben kafamı daha yastığa koyarken uyumaya başlıyorum. ama uykum gelmeden asla yatağa giremem, girersemde uyuyamam. o yüzden gözlerimden uyku akana kadar beklerim. yatağa girer girmez de saniyesinde uyurum

aklımdaki düşünce resim ve hayallerden kurtulsam uyucam zati...başını yastığa koyar koymaz uyuyan insanlar çok özeniyorum çoookkk....paylaşım için teşekkürler bitanem:)

çocuk olmadan önce uyuyamazdım hatta sabah olurdu hava aydınlanırdı çoğunlukta.şimdi başımı yastığa koyduğum an uykum geliyorsırnaşık şey

Back