Ön iki dişim..

BlondeLolita

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2010
60
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.. Dişlerimin şeklinden, renginden, her şeyinden memnununm ancak sadece ön iki dişim aralıklı :gitme:

Küçüklüğümden beri bu böyle ancak artık rahatsız oluyorum. Acaba sadece ön iki diş için siş teli taktırabilir miyim? Yani sadece ikisine oluyor mu? Oluyor diye biliyorum ama bana yardımcı olursanız çok sevinirim :/ Ve de fiyatı çok uçuk mudur ki? mafoldumben

Son düzenleme:
sadece 2 dişe yapamıyolar diye biliyorum. komple üst sıraya yapmaları gerekiyor.. ben de aynı sorundan tel tedavisi gördüm. sonrasında damaklık da kullanmak gerekiyor. bence bi muayene olup sor genelde bundan ücret almıyolar.

evet kullandım malesef.. ön 2 diş diye gittim komple altına üstüne tel takıldı:1ninca: ama korkma belki sende öyle olmaz. damaklık tel tedavin bittikten sonra kullandığın bişey. kendin takıp çıkarabiliyosun onu. yemek yerken falan kutusuna koyuyosun.

Of cidden çok korktum işte şimdi. mafoldumben
Bi tek üst öndekilerin arası açık ama baya açık Ve direk dişetinden açık, sonradan aralanmış değil Of..

Canım dolgu yaptırabilirsin pek belli olmuyor ama halindne memnun olmalıısn mesela ben şuan ön dişleirmin agrısını çekiyorum dudaklarım şişti arka yan dişimede vurdu dişlerime vurdu öbür yan dişimi zaten çektim diğer yan dişim biraz çürük ön dişlerim mavileştigi için dolgu yaptırdım ve daha 15 yaşındayım

bence de dolgu yaptırabilirsin. tabii dişlerinin boyutu ve aralığın boyutu da önemli.
benim tel tedavim yeni bitti (yaşım25) ve çok mutluyum. aynaya bakıp bakıp aman maşallah diyorum :))))

oncelıkle bu gıbı bır durumda gormeden bırsey soylemek dogru olmaz.bence bır dıshekımıne gıt.ne gıbı tedavıler yapılabılır.tum alternatıflerı ogren ve dusunup ona gore karar ver.aa tabı bıde onemlı olan bırsey var.yasınız.mesela ben henuz 20 yas dıslerı cıkmamıs bıreylere bu tarz tedavılere baslamadan once rontgenlerle degerlendırıp karar verıyorum.

Çok geçmiş olsun canım.. Her ne kadar nasıl mavileşti anlamasam da dolguya pek sıcak bakmıyorum. Ama telle de toparlanır mı bilmiyorum. Çok korkunç bir aralık yok ama direk dişetinden ayrı. İster istemez rahatsız oluyorum. Çok teşekkür ederim cevabın için, biraz geç oldu ama :)

20 yaş dişlerimden biri tamamen çıktı. Diğerleri de çıktı sayılır ama hala üzerleri tam olarak boş değil. 18 yaşındayım. 20 yaş dişlerim çekildikten sonra daha da aralanır diye korkuyorum. En yakın zamanda bir dişçiye gideceğim.

Ayy ne güzel :) Peki 25 yaşında kaç sene sürdü tedavisi?

canım 18 yaşımdayken 1 seneden birazcık fazla kullandım, bitti tedavim. (dişlerimin bazıları çok küçük olduğu için dolgu yaptılar , onlardan da çok memnunum.)
verilen sabitleme apareyini (damaklık yani) düzenli kullanmadığım için dişlerim çok hafif aralanmaya başladı. 2009 temmuzda tekrar takıldı. o da 1 sene sürdü (bu kez önce altı bitirdiler,sonra üste taktılar) eylül-ekim gibi bitti işte ve çok mutluyum artık.
benim sadece ön dişlerim aralıklı değildi. ama yaptırmaya değiyor kesinlikle

Off ne kadar güzel.. Annemi mutlaka ikna etmeliyim artık çok hevesleniyorum ama o damaklık olayı biraz beni de sıkıyor :/

tel tedavisi yptırmak istersen eğer alt üst taktırman gerekirüst dişlerle alt dişlerin ilişkisi bozulacağı iin hepsin etakılması lazım .. eğer dolgu yaptırmak istersen dolgu zamanla düşebilir rengi değişir yani ilk yapıldığı zamnalr çok memnun kalırsın ama kalıı bir tedavi değil
arada bir yenilenmesi gerekir..
porselen yaptırabilrin ama normal porselen değil zirkonyum öneriyorum.. normal porselen ile arasındaki fark porselenin içinde metal var zirkonyumun ise beyaz bir madde..içinde metal olmadığı için ışığı yansıtabiliyor ve doğal dişten ayrılmıyor.. diş hekimi asistanı olduğuj için bu bilgilere sahibim eşimde diş hekimi istediğin zaman soru yazabilirsiniz özelden..

Çok teşekkür ederim :)
Zaten dolgu düşünmüyorum, o kadar minik de değiller ama ön iki dişim özellikle çok aralıklı yine bazılarında da aralık var ama o kadar değil.. Bir dahaki ay gideceğim dişçiye mutlaka bakalım artık ne olursa :/
Çok çok teşekkür ederim tekrar ben pm atarım size soracağım birşeyler olursa :)

cnm bnm dişlerimde ayrık.doktora gittiğimde çene yapım büyük ağız yapım küçük olduğu için ayrık oluştuğunu söyledi.tel taksan bile bi kaç ay sonra dişler tekrar eski haline döner demişti.ben porselen düşünüorum mesela ama yirmi yaşında olmama rağmen yirmilk dişlerim çıkmadı,onların çıkmasını bekliorum çokta rahatsız olduğum söylenemez zaten.bakalım beklioruz 20 lik dişleri:)

Son düzenleme:

Hadi ya :/ Umarım öyle bişey çıkmaz da porselene gerek kalmaz :/ Benim de ikisi çıktı bakalım diğerleri çıkabilecek mi :)
Çok teşekkür ederim bu arada cevabın için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…