Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
On duslerimn arasinda curuk basladi ve dha yeni dişten ameliyat olms biri olrk korkudan gidemiyorum bu curukleri durdurmak imkansizmi :---(
On duslerimn arasinda curuk basladi ve dha yeni dişten ameliyat olms biri olrk korkudan gidemiyorum bu curukleri durdurmak imkansizmi :---(
çürük oluşumunu engellemek için kullandığım bir jel var, rocs mineral jel, henüz 3.5 ay oldu kullanmaya başlayalı, 2 tane almıştım, küçük olmasına rağmen birincisi geçenlerde bitti, içeriğinden dolayı aldım, işe yarıyordur heralde, yaramasa da en azından ağzımı ve boğazımı yakmayışını seviyorum. bunun dışında ozon terapi tekniği var, çok yaygın değil sadece bazı dişçilerde mevcut, internetten araştırırsınız nerelerde var diye, hakkında olumlu şeyler duydum. (; Birde dişçilerin uyguladığı duraphat diye bir jel var, bunu araştırdım ama henüz kullanan dişçi bulamadım, siz de araştırırsınız yine, belki bulursunuz.
çürük oluşumunu engellemek için kullandığım bir jel var, rocs mineral jel, henüz 3.5 ay oldu kullanmaya başlayalı, 2 tane almıştım, küçük olmasına rağmen birincisi geçenlerde bitti, içeriğinden dolayı aldım, işe yarıyordur heralde, yaramasa da en azından ağzımı ve boğazımı yakmayışını seviyorum. bunun dışında ozon terapi tekniği var, çok yaygın değil sadece bazı dişçilerde mevcut, internetten araştırırsınız nerelerde var diye, hakkında olumlu şeyler duydum. (; Birde dişçilerin uyguladığı duraphat diye bir jel var, bunu araştırdım ama henüz kullanan dişçi bulamadım, siz de araştırırsınız yine, belki bulursunuz.
Bu durum ya genetiktir yani ailede çürük yaygındır yada oral hijyen eksikligindendir.. korkmayin, çürük ilerlemeden dolgunuzu yaptırın ve eger dishekiminiz de muayeneden sonra uygun gorurse belli araliklarla flor uygulamasi yaptirabilirsiniz. Zaten yilda maximum 2 kez yapilan bir uygulama. Çürük açısından aktif bireylere uygulanmasi yarar saglar.
Oneriniz icin cok tesekkurler fkat ne genetik nede hijyen eksklgnden yani ben oyle dusunuyordm surekli fircaladgm icin ama gordm ki fircalamak ble yetmiyirmus doktrmn verdgi dis ipi ve agz bakm suyunu kullnyorm bu disler de gercekten zor herhangi bir rahatszlk gbi degller
Çok teşekkurler son olydan sonra discme gtmektn korktm artk o yuzden soyledgnz jeli deneyecegm siz eczaneden mi yoksa internet uzerinden mi aldnz
Hijyen eksikligini su anlamda soyledim, gunde 2-3kere fircaliyorsunuzdur ama tekniğiniz yanlis yada eksiktir. Agiz bakim suyu ve diş ipi kullanmaya baslamaniz da fayda saglar.
internet üzerinden aldım, dermoecza... diye devam eden bir site.
dentin çürüğünü durdurmak imkansızdır arkadaşların tavsiyesi ancak mine çürüğünün remineralizasyonunu sağlayabilir. dişlerindeki çürük dentinde mi yoksa minede mi bunu ancak bir diş hekimi anlar. basit bir dolgu ameliyat kadar travmatik olmayacaktır korkma:)
Teşekkurler doktormdN dha cok rhtlttgni soyleyeblrm canm henz minede oldgnu soylemisti tkrar cgrdi ama gtmedim :-D sanrm dktrmu dgstrcgm
mine çürüğünü düzenli fırçalama, diş ipi kullanmayla iyileştirebilirsin:) bol bol peynir ye, şekerli bir şey yedikten sonra fırçalayamazsan bile suyla ağzını çalkala:) güven bana bende bir diş hekimiyim :)