Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Azize aynı şey mi bilmiyorum omzumda sorun vardı ortopedi doktorum rotator cuff dedi bana ilaç verdi yoğun ağrı kesici odaklı 2 hafta iç geçmezse gel dedi. İlaçlarımı düzenli kullandım ama geçmedi bu sefer MR istedi sonra da dedi ki daha gençsin iğne yapmayalım böyle dayanmaya çalış omzunu fazla zorlama dedi. Diğer topicte yazışmıştık biliyorsun bende bağ doku hastalığı var. Bir şekilde alışmaya çalıştım ağırlarıma ve zaten birçok eklemimde ağrı oluyor. Doktor muayenemden 7-8 ay sonra geceleri uykudan uyandıracak türden dirsek tutulmalarım olmaya başladı halbuki dirseklerim hiç tutulmazdı. Ağrısı bir de sağ kolumun üst kısmına yani biseps kaslarımın olduğu yere vuruyordu. Artık uykularım zehir olmaya başlamıştı her gece ağrıdan 3-4 kere uyanır olmuştım. 2 saatlik aralarla uyanıyordum nerdeyse. Bir gün bir kalktım ki boynumu oynayamıyorum kolum da yukarı kalkmıyordu. Resmen tutulmuş gibi birşey oldum. Herhalde boyun fıtığı filan oldum dedim beyin ve sinir cerrahına gittim. Cerrah muayene etti güzelce sağ kolumun arkaya doğru gitmediğini omzumda bir problem olduğunu söyledi. Esasında boynum da çok acıyordu sadece gözlerimi oynatabiliyordum dönmem gerekirse de kafamla değil vücudumun hepsini döndürüyordum bizlik birşey yok ortopedi ve romstolojiye gideceksin dedi romatoloji 20 gün sonraya randevu verdi. O arada ortopedi doktoruna gittim bu arada hep aynı doktora gidiyorum takibi daha iyi oluyor. 80 yaşında olsan kolunu oynatamaman normal ama çöl gençsin dedi doktor. Sonra bana ilaç yazdı iğneyle beraber tekrar gelmemi söyledi. Kortizon yazmış bana meğerse. Kortizonu omzumdaki 2 kemik arasına bir de kürek kemiği çevresinde 2 yere zerk etti , neden daha önceki geldiğimde yapmadığını sordum kortizon enjekte edilince kolda zorlama filan olursa yırtılma olabileceğini ameliyatlık olabileceğimi söyledi. Ama acıdan gözüm birşeyi görmüyordu açıkcası. Kortizon iğnesi beni kendime getirdi acı kalmadı en azından ama bir süre daha tutuk dolaştım. O sırada romatoloji randevum geldi ben hala tutuk bir şekildeydim romatoloğum ankilozan spondiliten şüphelendi bt çekildim ankilozan yokmuş . Fizik tedaviye gönderdi boynum için daha gidemedim ama boynumdaki o aşırı tutukluk geçti yine de tam dönmüyor maalesef . Doktorun ameliyat mı diyor sana ne dedi çözümü neymiş
Aynen rotator cuff ya da sıkışma sendromu sol omuzuma birer yıl arayla iki kez kortizon sağ omzuma da bir kez kortizon iğnesi yapıldı.35 seans fizik tedavi gördüm zaten ilk omuzla başladı her şey sonra dirseklerimde tenisçi dirseği çıktı ikişer kere de onlara kortizon yapıldı.Azize aynı şey mi bilmiyorum omzumda sorun vardı ortopedi doktorum rotator cuff dedi bana ilaç verdi yoğun ağrı kesici odaklı 2 hafta iç geçmezse gel dedi. İlaçlarımı düzenli kullandım ama geçmedi bu sefer MR istedi sonra da dedi ki daha gençsin iğne yapmayalım böyle dayanmaya çalış omzunu fazla zorlama dedi. Diğer topicte yazışmıştık biliyorsun bende bağ doku hastalığı var. Bir şekilde alışmaya çalıştım ağırlarıma ve zaten birçok eklemimde ağrı oluyor. Doktor muayenemden 7-8 ay sonra geceleri uykudan uyandıracak türden dirsek tutulmalarım olmaya başladı halbuki dirseklerim hiç tutulmazdı. Ağrısı bir de sağ kolumun üst kısmına yani biseps kaslarımın olduğu yere vuruyordu. Artık uykularım zehir olmaya başlamıştı her gece ağrıdan 3-4 kere uyanır olmuştım. 2 saatlik aralarla uyanıyordum nerdeyse. Bir gün bir kalktım ki boynumu oynayamıyorum kolum da yukarı kalkmıyordu. Resmen tutulmuş gibi birşey oldum. Herhalde boyun fıtığı filan oldum dedim beyin ve sinir cerrahına gittim. Cerrah muayene etti güzelce sağ kolumun arkaya doğru gitmediğini omzumda bir problem olduğunu söyledi. Esasında boynum da çok acıyordu sadece gözlerimi oynatabiliyordum dönmem gerekirse de kafamla değil vücudumun hepsini döndürüyordum bizlik birşey yok ortopedi ve romstolojiye gideceksin dedi romatoloji 20 gün sonraya randevu verdi. O arada ortopedi doktoruna gittim bu arada hep aynı doktora gidiyorum takibi daha iyi oluyor. 80 yaşında olsan kolunu oynatamaman normal ama çöl gençsin dedi doktor. Sonra bana ilaç yazdı iğneyle beraber tekrar gelmemi söyledi. Kortizon yazmış bana meğerse. Kortizonu omzumdaki 2 kemik arasına bir de kürek kemiği çevresinde 2 yere zerk etti , neden daha önceki geldiğimde yapmadığını sordum kortizon enjekte edilince kolda zorlama filan olursa yırtılma olabileceğini ameliyatlık olabileceğimi söyledi. Ama acıdan gözüm birşeyi görmüyordu açıkcası. Kortizon iğnesi beni kendime getirdi acı kalmadı en azından ama bir süre daha tutuk dolaştım. O sırada romatoloji randevum geldi ben hala tutuk bir şekildeydim romatoloğum ankilozan spondiliten şüphelendi bt çekildim ankilozan yokmuş . Fizik tedaviye gönderdi boynum için daha gidemedim ama boynumdaki o aşırı tutukluk geçti yine de tam dönmüyor maalesef . Doktorun ameliyat mı diyor sana ne dedi çözümü neymiş?
Aynen rotator cuff ya da sıkışma sendromu sol omuzuma birer yıl arayla iki kez kortizon sağ omzuma da bir kez kortizon iğnesi yapıldı.35 seans fizik tedavi gördüm zaten ilk omuzla başladı her şey sonra dirseklerimde tenisçi dirseği çıktı ikişer kere de onlara kortizon yapıldı.