• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ömür dediğin bir derya denizi ya... Çok Geçerli Erteleme Nedenlerimiz!

BALveBADEM

Sabrediyorum Sana Ey Hayat
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2010
683
12
318

Bir gün çok düzenli bir hayatım olacak. Ev işlerim, meslek hayatım, tüm planlarım düzene girecek. Nasılsa ilerde kitap okuma alışkanlığımı düzene sokup, belirli hedefler koyup, o hedeflere ulaşacağım. Dünya kalasikleri, övülen sevilen tüm kitaplar okunmuş olacak. Her gün erken kalkmayı da sıkıntısız başarabileceğim. Namazlarım 5 vakit hiç şaşmayacak. Hacca belki çok defa gidip gelmiş olacağım. İlerde daha hayır sever olacağım. Her ay düzenli bağış, sadaka zekat planlaması yapacağım. Şimdi olmaz, ilerde inşaallah. Zaten ilerde hobilerimi de geliştireceğim. Belki meslek bile değiştiririm. İnsan sevdiği işi yapmalı değil mi?! Ömür sermayemden bir kaç yıl daha çekip çok güzel işler yapacağım ben! Nasıl olsa yüzbinlerce yıl yaşayacağım. Neden şimdi yapayım ki; önümde uzuuun yıllar varken. Hemen bitecek değil ya, bu yüz binlerce yıl! Öyle 70-80 yıl değil ya! Nasıl olsa tüm bunları bir gün yaparım. Ertelesem ne olur ki! Belki ölmeyeceğim ben! Kim bilir! Benim öleceğim garanti mi ki!? O zaman daha çok şeyler yaşarım, her yere giderim, her şeyi yaşarım. Dünya da tehdit altında falan değil! Doğayı da koruruz bir gün yaa! Bir gün güzel ormanlarımız da olur. Birileri fidan falan diker işte. Artar artar ağaç sayısı felan. Ben bunları niye düşünüyorum ki. Ömrümün o uzuuun günlerinden bir gün düşünürüm nasılsa! Zaten o zaman daha mutlu olacağım. Şimdi bunlara kafa yormama hiç gerek yok. Yüz binlerce yıl bu arkadaş, hemen biter mi!? .

Öyle değil mi arkadaşlar...
Hadi biriniz de yorum yazın
İnsan oğlunun kendini dünyaya çok kaptırmasının anlamı bu olsa gerek.
Yıllar, zaman, dünya insandan alıp götürüyor, ama insan tertemiz, gencecik bir bedenin, mutlu saadet dolu bir ortamın kendisine verileceğini bilmeden ya da bildiği halde neden ah vah eder, şikayet eder, ya da erteler ki?! Dünyayı sonsuz zannettiği için olmasın....

üşendiğim için biçok seyi ertelıyorum oturup dınlenmek daha cazip gelio...

Artık dünyada ulaşamadığım, bana verilmeyen ya da alamadığım ne varsa, nefsimi uyandıran, beni cezbeden ne varsa AHIRET'e saklayarak, gerçeğini daha güzel bir yerde daha güzel şartlarda elde edeceğimi bilerek gönlümü soğutuyorum. Zaten bu dünyada her sıkıntılı günüm, her şikayetsiz isyansız günüm, her zor günüm kar olarak kumbaramda birikiyor. Ben o kmbarayı diğer tarafta açacağım ve mükafatım da orda tam tersi olarak ve kat kat fazlasıyla bana verilecek! Erteleme belasından da yavaş yavaş sıyrılıyorum. Eğer başımda dertlerim ve nedenlerini sorguladığım sıkıntılarım varsa, Bir bildiği vardır diyerek Yaradan'a bırakıyorum. Hem bu sorun beni değil benim sahibimi meşgul etmiş oluyor, ben de üstüme vazife olmayanların altında ezilmemiş oluyorum.

Back