Saç Rengi ve Saç Boyama Ombre'nin Tersi :)

prediletto

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2010
456
14
Merhaba, benim saçlarımın şu an resimdeki gibi. Doğal rengim koyu kumral. Ombre uçlara yapılıyor, benim sorum ise tam tersi. Ben diplere yapmak istiyorum.

Dip boya yapmaktan sıkıldım. 7-8 tonlarında boya alsam, önce dipleri boyasam sonra da tarakla saçımın ortalarına doğru tarasam bir süre de öyle beklese olur mu sizce ?

senin anlattığın şey resimdeki gibi oluyor. ama ombreyi diplerime yapmak istiyorum diyorsun hem de dip boya yapmak istemiyorum diyorsun. bu imkansız birşey. sonuçta saçın uzadıkça dipteki koyu renkler çıkacak ve tekrar boyamak zorunda kalacaksın. bence kendini yanlış ifade ettin herhalde :)

Sürekli dip boya yapmak istemiyorsan normal ombre yapmalısın. Böylece diplerin koyu, uçların açık kalır ve diplerden koyu renk uzadıkça dip boya yapmana gerek kalmaz. Ama eğer ters ombre yaparsan yine diplerin açık olması gerektiği için sürekli dip boya yapman gerekecek.

:))) Tam anlatamamış olabilirim.
Şimdi şöyle; hani ombre dediğimiz şey saç uçlarının ana saçtan daha açık renk olması ya, ben de diyorum ki benim saçım zaten komple sarı. Saç uçlarım kalsın dipten ortalara kadar koyu bir renk boyayım. Dipler çıksa da sorun olmasa, anlamında demek istemiştim. :) Hani herkes uçlarına yapıyor, benim uçlar zaten sarı diye, ombrenin tersi dedim. :) Umarım bu kez anlatabilmişimdir. :)

Evet benim demek istediğim de buydu. :) Peki bunu kaç tonlarında yapmalıyım ? 7 - 8 - 9 ? Ya da küllü tonlar mı ?

Evet benim demek istediğim de buydu. :) Peki bunu kaç tonlarında yapmalıyım ? 7 - 8 - 9 ? Ya da küllü tonlar mı ?
İlk önce saçlarını 7.1 ile boyamanı tavsiye ederim. Koyu olsun ki aktığında altındaki sarılar cok sırıtmasın.
7.1 'in içine fındık büyüklüğü kadar mavi boya karıştırırsan eğer tam anlamıyla bi küllü kumral elde etmiş olursun.
Ama sakın fındık büyüklüğünü aşmaya kalkma. Uyarmadı deme:)
Saçının tümünü boyadıktan sonra istersen uçlarını tekrardan sarıyla boyarsın yine bu sefer mesela 10.0 ile fındık büyüklüğünde maviyi karıştırarak...
İstersende birkaç kez tümünü 7.1 ile boyayıp rengi iyice oturtursun, renk oturduktan sonra uçlarını sarı yaparsın.
Seçim senin.
Ama benim saçlarım zaten sarı dibini azcık koyu boyayım uçlarını boyamayım ombre elde edebilir myim dersen, malesef edemezsin. Çünkü yıkanırken diplerinden akan koyu renk boyalar uçlarındaki sarıyı kirletir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…