• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama ombre

samyeli777

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
11
0
1
merhaba arkadaşlar.. aranıza yeni katıldım ve yardıma ihtiyacım var :KK43: saçlarım kızıldı yaklaşık iki ay önce açtırdım ve kestaneye boyattım kendi ana rengim diye oda yıkadıkça açıldı.. bir hafta önce tekrar kuaföre gittim ve ombre yaptırmaya karar verdim ama bana hiç yakışmadı diplerimden dört parmak aşağıda açık küllü sarı oldu çok yapay ve diplerim gelmiş gibi duruyor.. sizce ne yapmalıyım ? dip boyası derdim olmadan uçlarında ışıltı olsun istedim sadece kendi ana rengime yakın diplerim olsun dedim ama beni farklı şekle bürüdü :KK43: bildiğin altın sarıı gibide duruyor ...açma boyama peşinden ombre işlemi terkar boyatsam saçıma birşey olurmu ? bu saçtan daha koyu ve doğal omreye nasıl geçiş yaprım...???

Son düzenleme:
canım benim saçlarımda ombre brezilya fönünün ardından kahveye boyatıp (ilk boyamdı) 2 hafta sonra açtırıp karamel yaptım 1.5 ay sonra beğenmedim çikolata kahveye boyattım 5 ay felan kullandım saç dinlensin diye ve geçtmiz yaz tekrar cesaret edip omre yaptırdım kötü bi kuaföre denk geldim saçlarımı yaktı ve renkelri tutturamadı olmadı düzeltin dedim yne beceremedi 2 hafta sonra çok iyi bir kuaförde düzelttirdim saçlarım ne hale gelmişti tahmin edebliyorsundur ama son saçmı düzelten kuaförüm o kadar iyi ki o kadar işleme rağmen son işlem de saçlarma bişey olmadı ertesi ayda dip rengini açtrdım dipleri kahve ombreydi kumral yaptrdım şuan saçlarımı şekllendrmeyerek ve bakm yaparak dnlendirmeye çalışlıyorum uçları mahvoldu ama baya düzeldi ve memnunum :)

teşekkür ederim begüm :) kuaförler ya bizlerin saçını yaparken kıskanıyorlar yada meslek sevdası yüzünden kafalarına göre yapıyorlar :D saçlarım açma boyama ve terkar boya ombre işlemi görmesine rağmen iyi doğal hali kalın ve uçları bile gürdür. bide bu işlemleri yapan kuaför arkadaş boyalarım bitkisel dedi doğrumu bilemicem ama çok yıpranmadı saçım, daha önceki deneyimlerime göre.. yani şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum 20 gün oldu ombre işlemi yapalı ben saç diplerim dogal olsun dogal rengi kestane uçlara ışıltı ver dedim o tuttu dipleri açık kahve ve diplerden 4 parmak alttan sap sarı yaptı bunun neresi doğal ombre bildiğin yapay oldum :) ve sarılarda koyudan açığa doğru geçişte yok sadece iki renk. salon akşam vakti olduğundan saçımı tam göremedim bide tanığımdı kuaför gördükten sonrada birşey diyemedim.. salı günü kuaföre gitmeyi düşünüyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum direk koyumu boyatmalı veya kuaför yanlış işlem yaparmı bilmiyorum.. yani bu açık ombre nasıl koyu ve doğal tonlarda ombreye döner ? dipler açık kestne uçlar bal köpüğü gibi ??????

teşekkür ederim begüm :) kuaförler ya bizlerin saçını yaparken kıskanıyorlar yada meslek sevdası yüzünden kafalarına göre yapıyorlar :D saçlarım açma boyama ve terkar boya ombre işlemi görmesine rağmen iyi doğal hali kalın ve uçları bile gürdür. bide bu işlemleri yapan kuaför arkadaş boyalarım bitkisel dedi doğrumu bilemicem ama çok yıpranmadı saçım, daha önceki deneyimlerime göre.. yani şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum 20 gün oldu ombre işlemi yapalı ben saç diplerim dogal olsun dogal rengi kestane uçlara ışıltı ver dedim o tuttu dipleri açık kahve ve diplerden 4 parmak alttan sap sarı yaptı bunun neresi doğal ombre bildiğin yapay oldum :) ve sarılarda koyudan açığa doğru geçişte yok sadece iki renk. salon akşam vakti olduğundan saçımı tam göremedim bide tanığımdı kuaför gördükten sonrada birşey diyemedim.. salı günü kuaföre gitmeyi düşünüyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum direk koyumu boyatmalı veya kuaför yanlış işlem yaparmı bilmiyorum.. yani bu açık ombre nasıl koyu ve doğal tonlarda ombreye döner ? dipler açık kestne uçlar bal köpüğü gibi ??????

anladığım kadarıyla senin istediğin brezilyan ombre yani doğal görünümlü ışıltılı ombre... her kuaför yapamıyor dibi gelmiş gibi ombreler ben de sevmiyorum... iyi bir kuaför bulmak gerek..

anladığım kadarıyla senin istediğin brezilyan ombre yani doğal görünümlü ışıltılı ombre... her kuaför yapamıyor dibi gelmiş gibi ombreler ben de sevmiyorum... iyi bir kuaför bulmak gerek..
brezilyan ombre mi diyorlar onu bilmiyordum sizden öğrendim :D nasıl kurtulucam bu saçtan ben iyi kuaförde işte kendi güvendiğin böyle yapınca seçinti oluyor :D güvenilir birini buldum diyelim brezilyal ombre üstüne olurmu acaba biliyormusun ? işlemleri yine boya ombre ve renk eşitlememi olur yoksa farklımı açık saçı zaten açmaz sanırım ama bu ombre için kullanılan her neyse çok ağır birşey boyayan kişiyi tutuyor üste değdiğinde çamaşır suyu gibi ediyor saça nasıl zarar vermiyo anlamadım :(

brezilyan ombre mi diyorlar onu bilmiyordum sizden öğrendim :D nasıl kurtulucam bu saçtan ben iyi kuaförde işte kendi güvendiğin böyle yapınca seçinti oluyor :D güvenilir birini buldum diyelim brezilyal ombre üstüne olurmu acaba biliyormusun ? işlemleri yine boya ombre ve renk eşitlememi olur yoksa farklımı açık saçı zaten açmaz sanırım ama bu ombre için kullanılan her neyse çok ağır birşey boyayan kişiyi tutuyor üste değdiğinde çamaşır suyu gibi ediyor saça nasıl zarar vermiyo anlamadım :KK43:

şimdi bir kere açıcı kullanılmış ve belirli yerler açılmış... yani renk eşit değil şu an üzerine yapılması biraz zor olabilir çünkü ben de ikinci ombre şeklinde açıcı işlemi yaptırdığımda (benim ilk yaptırdığım da ombre şeklinde yapılmıştı yani saçın hepsi açılmamıştı bazı yerler açılmıştı) kuaför tabi ki eskiden yapılmış yerleri ayırıp oraya az diğer yerlere fazla süremeyeceğinden biçimsiz bir renklendirme olmuştu ikincisi... ve malesef saçlarımın uçlarından bir 5cmlik saç artık renk almayacak hale gelmişti ikinci açıcıdan sonra (boya sürdük aynen kaldı böyle çiğ bir sarı renkte..) o yüzden iyi düşün derim saçını kestirmeyi göze alabileceksen git iyi bir kuaföre yaptır... üst kısımlarda pek sorun olmuyor da işte benim uçlardan 5cm baya kötü durumda..

şimdi bir kere açıcı kullanılmış ve belirli yerler açılmış... yani renk eşit değil şu an üzerine yapılması biraz zor olabilir çünkü ben de ikinci ombre şeklinde açıcı işlemi yaptırdığımda (benim ilk yaptırdığım da ombre şeklinde yapılmıştı yani saçın hepsi açılmamıştı bazı yerler açılmıştı) kuaför tabi ki eskiden yapılmış yerleri ayırıp oraya az diğer yerlere fazla süremeyeceğinden biçimsiz bir renklendirme olmuştu ikincisi... ve malesef saçlarımın uçlarından bir 5cmlik saç artık renk almayacak hale gelmişti ikinci açıcıdan sonra (boya sürdük aynen kaldı böyle çiğ bir sarı renkte..) o yüzden iyi düşün derim saçını kestirmeyi göze alabileceksen git iyi bir kuaföre yaptır... üst kısımlarda pek sorun olmuyor da işte benim uçlardan 5cm baya kötü durumda..
Cevabının için teşekkür ederim :) saçlarım kizildi açma boyama ile açık kestane bir ay sonra da ambre yaptırdım. Tabi dediğin gibi açıcı üstüne ombre ile açıldı ama açılmayan dip 4cm gerisi sarı.. tekrar brezilyal ombre olmasa da hangi boya ile diplerimle dengelerim saçım resimdeki renkle aynı... saclarimdan 5cm gitsin yeter ki kurtulaym :(
Screenshot_2015-01-14-12-03-15-1.png

Acma boyama o kadar yipratiyorki saci
Ben gecen sene actirmistim hala duzelmis degil saclari

evet oyle ama bu kadar isleme ragmen mutsuzum hic yaksmadi dogal olmadi o yuzden cozum ariyorum yardmlarnizi bekliyorum

Cevabının için teşekkür ederim :) saçlarım kizildi açma boyama ile açık kestane bir ay sonra da ambre yaptırdım. Tabi dediğin gibi açıcı üstüne ombre ile açıldı ama açılmayan dip 4cm gerisi sarı.. tekrar brezilyal ombre olmasa da hangi boya ile diplerimle dengelerim saçım resimdeki renkle aynı... saclarimdan 5cm gitsin yeter ki kurtulaym :KK43:Eki Görüntüle 1374308

rica ederim de pek yardımcı olamıyorum aslında... ya bence saçlarındaki iki renk birbirinden çok farklı olduğu için yani biri çok açık biri çok koyu olduğu için( yukarıda koyduğun resimdeki gibi demişsin saçın için ama yukarıdakinin dipleri yani zemini açık kestane değil.... benim bildiğim açık kestane bundan daha koyu oluyor bu daha çok kumral.. zaten kızda da bu yüzden çok fazla göze batmıyor...) ve ombrenin atılış şeklinden dolayı böyle bir problem yaşamaktasın... ama uçların ikinci bir işleme dayanır mı bilemem gerçekten çok yıpranabilir, renk almayabilir.... o yüzden bence şu an uçlara odaklanmak yerine diplere odaklan... koyduğun resimdeki kızın dipleri gibi uçlarına daha yakın bir renkte diplere sahip olursan bu kadar rahatsız etmeyecektir seni diye düşünüyorum... hem daha sağlıklı bir işlem olur... çünkü şu an her ne kadar yıpranmayı çok umursamasan da inan sonradan saçına şekil vermekte çok zorlanacaksın ve malesef saçın kötü duracak... sen bu dipleri değiştirme işini bir düşün bence... karar verirsen git kuaföre o ayarlar zaten kendin yapma... ama aynı kuaföre gideyim deme:)) :KK25:

Valla kizla benden size sacinizi ne oksidanla ne oryalle ne su bu hidrojen perokait bilmem nelerle acmyan benim acicidan snra dokulmeye basldi guzelm saclarm simdi mavi siyah akitmk icin dogal yaglarla yol ariyorum valla :((

rica ederim de pek yardımcı olamıyorum aslındka... ya bence saçlarındaki iki renk birbirinden çok farklı olduğu için yani biri çok açık biri çok koyu olduğu için( yukarıda koyduğun resimdeki gibi demişsin saçın için ama yukarıdakinin dipleri yani zemini açık kestane değil.... benim bildiğim açık kestane bundan daha koyu oluyor bu daha çok kumral.. zaten kızda da bu yüzden çok fazla göze batmıyor...) ve ombrenin atılış şeklinden dolayı böyle bir problem yaşamaktasın... ama uçların ikinci bir işleme dayanır mı bilemem gerçekten çok yıpranabilir, renk almayabilir.... o yüzden bence şu an uçlara odaklanmak yerine diplere odaklan... koyduğun resimdeki kızın dipleri gibi uçlarına daha yakın bir renkte diplere sahip olursan bu kadar racvcchatsız etmeyecektir seni diye düşünüyorum... hem daha sağlıklı bir işlem olur... çünkü şu an her ne kadar yıpranmayı çok umursamasan da inan sonradan saçına şekil vermekte çok zorlanacaksın ve malesef saçın kötü duracak... sen bu dipleri değiştirme işini bir düşün bence... karar verirsen git kuaföre o ayarlar zaten kendin ùyapma... ama aynı kuaföre gideyim deme:)) :KK25:
canim kestane dedigim ombre isleminde degil kızından sonra boyanan boya.. ondan sonra da fotodaki işlem oldu.. ama ben saridan kurtulmak istiyorum :( of of

Eğer uçların çok açık sarı olduysa sadece o kısmı biraz koyu tona boyatabilirsin.
Bende ombre kullanıyorum ve sarı kısmını bir ton daha açtırmayı düşünüyorum.

Eğer uçların çok açık sarı olduysa sadece o kısmı biraz koyu tona boyatabilirsin.
Bende ombre kullanıyorum ve sarı kısmını bir ton daha açtırmayı düşünüyorum.
acik kumral yada orta kumral yapsam biraz daha dogal olurmu yada dipleri actirp mi bu renkleri yaklarm :/ ben brezilyal istiyordum ombreyi uclarda isilti kuafor arkadas beni bildigin 5 yas yaslandirdi dipleri gelmis gibi cuma kuafore gidicem artik ama yine mutsuz çıkmak istemiyorum kumral yap derim açık kumral yani çıkmaZ kuaforlere de güvenemiyorum :( bu arada telefondan yazıyorum bazen kelimeler yanlış yazılıyor kusura bakmayn...

Kuaförde cila işlemi ile o sarılarını koyultturabilirsin.Saçına en az zararı verecek ve en az maliyetli olacak çözüm bu.sarıların doğallaşır ve diplerle olan kontrast azalır.

kitty28 e katılıyorum ama yine bir dip gelmiş görüntüsü olabilir diye düşünüyorum çünkü bu görüntü ombrenin atılış biçimiyle alakalı... ama yine de yoğun kontrastı alıp daha bütün bir görüntü oluşturabilir...

Back