Saç Rengi ve Saç Boyama ombre yapsam mı acill yardım !

milkyminty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2014
309
57
32
kızlar merhaba burada hepinize yardımcı olmaya calısıyorum ancak ben cok kararsız kaldım..
saclarımı bir turlu sarı yapamadıgımdan (acıcı kullanmadıgım için ) suan saclarım bal köpüğü-koyu sarı arası bir renk.artık bu işi kuaförün yapmasına karar vermiştim ancak fiyatların yuksek ve kuaförlerin de guven vermemesi tekrar kafamı karıstırdı sizce ombre işini evde mi yapsam yoksa risk alıp kuaföre gitsem mi??

Kendin yap kuaföre gitme kuafördeki yıpranmadan daha az yıpranır ombre seti al saçlarını iki kulak bağla ama eşit bağladığına emin ol bağladığın yerden itibaren açıcıyı sür iyice yedir tara folyo yada streçle, kontrollü bi şekilde ombreni tamamla daha sonra açık bir renge boyaki açıcı hafif bir yıpranma yapacaktır bunu boyayla kapatıcaksın.ve bolca bakımla bu iş tamamdır güle güle kullan( NOT denenmiştir)

ama ben ombreyı epey sarı olsun istiyorum sızınkı nasıl olmustu acaba

Ben kuaförde yaptırdım ama yapılırken gayet gördüm başkasının saçına yapabilirim mesela. Ne kadar olur bilmiyorum :) Siz de bir yakınınıza yaptırabilirsiniz evde krepe şeklinde yapar o zaman geçişleri de ayarlamış olur. İnternette de videoları var zaten. Boya rengini nasıl ayarlayacağınızı bilmiyorum ama :)

Bütçeniz el veriyorsa paraya kıyın ve iyi bir kuaföre yaptırın derim.Çünkü ombre öule birşey ki vezir de rezil de edebiliyor insanı :) Kaldı ki en fazla 6 ayda 1 yenileyeceğiniz için pahalı bir kuaför bile olsa size pahalıya gelmez.

Mahalle kuaförlerinde yapılmış çok kötü ombreler gördüm ne yazık ki.Bu her mahalle kuaförünün kötü yapacağı anlamına gelmez elbette.Güvendiğiniz, daha önce yaptığı ombreleri beğendiğiniz bir kuaför varsa o da yapabilir.

Kendiniz yapma konusuna gelince, el becerinize güveniyorsanız, ya da size bu konuda yardımcı olacak becerikli bir arkadaşınız varsa evde de yapılabilir.

17 yaşındaki yeğenime evde yapmıştım ombre, güzel de oldu.Bense iyi bir kuaförde yaptırıyorum.

Genç kızlar, öğrenciler vb ev yapımı ombrelerle mutlu olabilirler, ancak profesyonel iş hayatının içinde yer alan stil sahibi bayanların saçlarının profesyonel ellerden çıkması çok daha klas duruyor bence.

açıkçası öğrenciyim ve yasadıgım sehırdeki kuaförler hakkında pek fikrimde yok ancak en çok içime sinen şu model oldu sizce nasıl bu işleme 100 lira istedi ayrıca saçım bu bayanınki gibi değil cok daha açık renkte ama hala emin olamadm bşka kuaförler de keske yaptıkları işlemleri paylaşsalar.çünkü her kuaför oo yaparız tabı dedıkleri için insan guvenemiyo

Eklentiler

• 10968330_816318141774561_2380435648105797427_n.jpg
    124,7 KB · Görüntüleme: 2.254
Kuaför nasıl bir iş çıkarır hiçbir fikrim yok haliyle.100 tl paylaştığınız fotodaki renk değişimi için çok çok ucuz bir rakam.Komple renk değişimi ve üzerine ombre balyaj yapılmış.Bu saçı size fiyat veren kuaför yapmadı ve siz netten buldunuz sanırım.

Bu işlemi 100 tlye bu kalitede çıkaracaksa kuaför, hangi şehirdeyse ben de gideyim ona :)
Hep 'yaparız, ederiz' derler sağolsunlar, ama genelde gösterdiğimiz fotoyla saçımızın alakası olmaz iş bitince.

Hiçbir fikrinizin olmadığı bir kuaförde yaptırmaktansa, sokakta saçını beğendiğiniz kişilerden kuaför önerisi isteyin.

Kendiniz yapmaya karar verirseniz, beautyboop un blogunda tarif ettiği şekilde yapmıştım ben kuzenime.Google da beautyboop ombre diye taratırsanız çıkacaktır.

Kendin yapmaya kalkarsan da, yeğenime yaptığım ombreyi anlatmıştım ve foto koymuştum forumda, belki fikir verir.

Aşağıya copy paste yapıyorum eski paylaşımımı.

Son düzenleme:
Yeğenimin saçına ombre balyaj yaptım bugün.Fotoğrafı var, umarım eklemeyi başarabilirim.

Saçın taç bölgesini tepeye bir mandalla tutturdum, alt kısmı iki parçaya ayırdım, bu parçalara krepe attım ve krepenin hemen altından birer lastik toka taktım.Sonra saçın taç kısmını 3 parçaya ayırarak aynı krepe işlemini yapıp tokalar taktım.5 parçaya ayrılmış oldu saç.bu tutamların herbirine röfle setinin içindeki açıcı karışımı (uçlara daha fazla yedirerek) sürüp, her bir tutamı ayrı ayrı folyoladım.

Kaç dakika beklediğimize gelince net bilmiyorum, 5 paketi yapmam toplam 10 dk sürmüş olsa, son paketi kapattıktan birkaç dk sonra ilk paketi kontrol ettiğimde rengin açıldığını gördük ve banyoya gidip o paketi açıp duruladık, kremleyip tepeye tutturduk.2 dk sonra 2. pakete aynı işlem, 2 dk sonra 3.yü açtık duruladık kremledik fln, 4-5 böyle devam etti.herbir paket ortalama 15 dk gibi durmuş oldu saçta.hepsini aynı anda açıp yıkamadık.açıcı saçı hızlı açtığından aynı anda yıkarsanız ilk kapattığınız paket daha açık, son kapattığınız daha koyu olabilir.Bir de ilk paketi kontrol için açıp baktığımda fazla açılıp aşırı sarı oldu sanıp panikledik ama yıkayınca sandığımız kadar açık sarı olmadığını gördük.yani açıcı durulanmadan önce daha açık renk görünüyor saç, bu sizi yanıltmasın.

Sonuçtan memnun kaldık, doğal bir sarı elde ettik, aşırı açık sarı veya belli belirsiz olmadı, kararında oldu.

Bu arada saçında hiç boya olmayanlar açıcı kullanmadan, en açık sarı boyayı kullanarak da açabilirler saçlarını.Ancak saçınızda boya varsa, 'boya boyayı açmaz' prensibi devreye giriyor ve illa ki açıcı gerekiyor.

canım bu renk değişimini o kuaför yapmış ve sayfasında paylaşmış :) bu postunu bılıyorum okumustum ancak b u tonlarda değil fotodaki gibi istediğim için kuaför istiyorum o zaman bırazz daha arastırırım son care bu resım paylasan kuaföre giderim :)

Size fiyat veren kuaför yapmışsa süper :) Ben netten beğenip koydunuz sandım fotoyu.Bu işçiliğe bu fiyat çok makul.

kuaförler ombre yapmayı tam bilmediklerinden saçını tabiri caizse kuş pisliğine çevirip geri yolluyorlar. haa bunu yapan iyi kuaförler var mı vr ona da bayağaaaaaa para saçmak lazım gerek yok.

palettenin açıcısını kullandım annemin saçında. ince telli ve yıpranmış bir saç olmasına karşın gayet de yıpratmadan açtı. çok memnun kaldık. öncelikle onu almanı tavsiye ederim. ya da loreal ombre setininden istediğin bir rengi al. aşağıda sana kolayca uygulayabileceğin hatta sana yardımcı olabilecek biri varsa daha kolay olacak bir ombre tekniği video koyuyorum. 7-8. dklarda tam ombre yapmaya başlıyor.

haydi kolay gelsinn :)

kızlar dayanamayıp lorealın ombre setini aldım no:3 olanını guzel bi tenikle boyadı arkadasım ancak yıne ıstedgım sonuc olmadı benım saçlarımın sorunu ne anlayamadım.25 dkka bekledim hemde sacım acık renk olmasına ragmen ıkı uc ton acıldı sadece ve turunculuk var yanı altın sarısı gibi bişey oldu hıc begenmedim nolucak halım bılmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…