Bebek Beslenmesi Olumu Stten kesiyorum Gslerim St doldu ne yapmalym??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
anam bu cocukları emdirmesi bi dert memeden kesmesi ayrı bi dert nedir bu çektiğimiz yahu :))
ablam yavaş yavaş kesmişti birden değil
mesela gündüzleri hiç vermeyip sadece geceleri vermişti bi kaç ay sonrasında tümden işte apğrısı filan olmadı

kızlar oğlum 2 yaşında ve artık sütten kesiyorum ama sütüm yine de az da olsa geliyo ve ağrı yapıyo..nasıl o sütün geri çekilmesini sağlayabilirim?bildiğiniz bişey var mı..çok fazla yemiyorum ki süt olmasın diye..başka önerebileceğiniz ne var?kaç günde çekilir bu süt geri tamamen?

canim bende de boyle problem oldu ben ilac kullandim sutum geri chekildi.Bir de sıkı bağlamak gerekiyor.

anam bu cocukları emdirmesi bi dert memeden kesmesi ayrı bi dert nedir bu çektiğimiz yahu :))
ablam yavaş yavaş kesmişti birden değil
mesela gündüzleri hiç vermeyip sadece geceleri vermişti bi kaç ay sonrasında tümden işte apğrısı filan olmadı

aynen canım aynen çok zormuş bende 1ay oldu hemen hemen keseli gece verdim önce 3defa sonra azalttım şimdi hiç acımıyor birde bebeğiniz istemesin diye yapmanız gereken göysünüzün ucuna limon tuzu koyun valla birebir denemektefayda var ben kızımı 14 ay emzire bildim :çok üzgünüm:

Son düzenleme:
1 hafta oldu hala goguslerım şiş .. ve koltuk altlarıma dogru bezeler oluştuu gıtmıyorlar ne yapıcam ben ? acıl onerı ıstıyorum

canım bende oğluşumu 2,5 yaşına kadar emzirdim ve bırakırken çok zorlandım. Ben bırakırken göğüslerimin üstüne taze nane yaprakları koyuyordum gerçekten çok faydasını gördüm mutlaka dene...

Canım ben öyle bi anda kesmedim...Kesemezsin çünkü çok ağrı yapar şişer...Ben gündüz vermiyordum sadece gece o çok dolan göğüslerimi emzirip yatırıyordum zaten uykuda emiyodu ...Bende rahatlayıp uyuyabiliyordum...Yavaş yavaş keseceksin..3-4 gün sadece gece 1 defa emzir sütün baya azalacak sonra tamamen kes geceyide.Süt gidiyor öyle .Dr.um aynen böyle anlatmıştı canım ...Kolay gelsin umarım kolay atlatırsın yazarken bile o günler aklıma geldi göğüslerim sızladı valla...
Aradan 9 yıl geçmiş ama ben de kızımı sütten kesmeye çalışıyorum. O günleri hatırlayabilecek misiniz bilmiyorum ama bana sütten kesme konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba, siz yazalı da 3 sene olmuş ama ben de cevap yazayım. Belki başkalarına faydası olur.😊 Emmek isteyen bebek birden sütten kesilmez. Yavaş yavaş kesilir. Bebek 16 aylık olunca önce gündüz emmesi kesilir, 3 4 ay kadar gece emmesi devam eder. Bebek 20 aylık olunca da gece emmesi bire düşürülür ve bir hafta gece tek sefer emzirilir. Zaten sütünüz bayağı azaldığı için artık kesebilirsiniz. En son gece emzirdikten sonra sabah güne bol limonlu su ile başlayın, gün içinde bol limon tüketin. Akşamına sütünüz bayağı azalmış olur. 2 3 gün devam edin. Böylece az ağrı ve az uğraşla kesebilirsiniz. Sütü birden kesmek çocuğa da size de zarar verir. Çünkü emzirmek anne ile bebek arasında çok güçlü bir bağdır ve birden koparılması doğru olmaz. (Not:şu an 8 aylık kızım var ve grip oldum. Gün içinde bol limon tükettim ve geceye sütüm kesildi. Daha 6 saat önce emzirmeme rağmen. Yani limon tecrübe ile sabit sütü kesiyor. Netten de araştırırsanız görebilirsiniz.😊) Sıvı alımını da günşük 1,5 litee ile sınırlayın ki süt üretimini tetiklemesin. Memeseki süt tamamen ne zaman boşalır bir şey söylemek; çünkü kişiden kişiye değişir. Her beden birbirinden farklı öyle değil mi? Süt kesen haplara gelince bence yapacağınız en büyğk aptallık olur. Çünkü sütünüzü keseyim derken belki ileride belki hemen görebileceğiniz ağır yan etkileri olabilir. Doğal yollardan şaşmayın lütfen. Ve en önemlisi bu işi sakın ha gözünüzde büyütmeyin. Evet kiminde hiç ağrı olmaz kimisi çok ağrılı atlatır. Ama her halin bir çözümü vardır merak etmeyin😊Bu upraşa girecek arkadaşlara kolay gelsin. Hayırlı geceler....uykusuz bir anne olarak😴😴😴

Back