• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olumsuz enerji yayan insandan korunma rehberi. 🤦

Benim de böyle bir arkadaşım vardı, gecenin 1.30unda arardı, vır vır vır konuşur, konuştuğu şeyler de hep şikayet, hep yakınma, hiç bir öneriyi de beğenmezdi, öyle negatif biriydi, ertesi gün işe gideceğim erken kalkmam lazım diyordum "kalkarsın kalkarsın" diyordu ve devam ediyordu konuşmaya. Evi bir kaç apartman ötedeydi "ışığını gördüm" deyip geliyordu ya da arayıp çağırıyordu. "Şehirdışına çıkıyorum" diye yalan atıp evde elektriksiz oturduğumu bilirim. En nihayetinde bir gün küstü bana ve rahat ettim.
Şimdi evi sirke ile siliyorsunuz ve başka öneriniz var mı diye soruyorsunuz? Evet var, Çamaşır suyu ve antimik, virüsleri yok eder. Bu pandemi döneminde, Covid 19 vakaları tavan yapıp sürekli artarken bu kadın niye geliyor sizin evinize? Gelmesin kardeşim, görüşmeyin, küserse küssün. Hastenalerde yer bulunmuyor, İnsanlar entübe olabilmek için birisi ölsün de yoğun bakımda yatak açılsın diye bekliyor.
Dediklerinizde o kadar haklısınız ki... Bana kalsa kimseyi kabul etmem evime. Ben görüşmüyorum kadınla zaten. Annemi arıyor hep, konuda yazdığım üzere. Bizim samimiyetimiz yok öyle.
O yüzden bizimkiler hatrı çok takıyorlar kafalarına. Daha birden fazla kişi için "ayıptır, neden aramızı bozalım, senin gibi milletten kendimizi uzak mı tutalım" oluyor. Evet, mümkünse tutacaklar. Ben sınırını bilmeyen ve bu sınırsızlığın içinde hakkımda iyi de düşünmeyen insanlarla daha fazla görüşmeyi kabul etmem. Ama büyüklerimiz maalesef kendilerini düşünmüyorlar.

İşin kötüsü, kadın doğum günümü hatırlıyor 🙄 illa tutturmuş "gelecek hafta gelelim, eşimi de getireyim" diye. Korona olduğumu söylesem mi, diye düşünmeye başladım. Ama bir süre sonra gerçekten korona olabilirim 😂😂😂
Canim kirilan kirilsin istemiyorsan soyle valla kmsenin hatrina katlanilan sey hicbir ise yaramiyor degmiyor kmse icin kendini uzmeye
Ha illa kirmak istemiyorum dersen de korona suan zaten gorusmesin kimse kimseyle ya ...

İşin kötüsü, kadın doğum günümü hatırlıyor 🙄 illa tutturmuş "gelecek hafta gelelim, eşimi de getireyim" diye. Korona olduğumu söylesem mi, diye düşünmeye başladım. Ama bir süre sonra gerçekten korona olabilirim 😂😂😂
Babam hastayken zırt pırt akrabalar gelip saçma sapan konuşuyorlardı binada kovid li aile var dedim yinede geldiler ilğinç insanlar şimdi ki aklım olsa kovardım

Yanlış anlamayın ama bana böyle şeyler acımasızca geliyor. Kadının ısrarla aramasını savunmuyorum tabi. Ama son zamanlarda bir akım başladı, enerji düşüren insanlardan uzak durun vs. deniyor. Enerji düşürmek nedir hiçbir zaman anlayamadım. Yani belki de siz başkasına gore enerji düşürüyorsunuzdur. Bu yüzden ortada hiçbir sebep yokken enerji düşürüyor deyip insanlarla iletişimi kesmeyi ben bencillik olarak görüyorum. Ha ama sizin durumunuzda kadın ısrarlı bir şekilde arıyormuş, bu başka bir durum. Ben sadece enerji düşürme mevzusu için konuştum. Sadece sizin için demiyorum tabi, dediğim gibi son zamanlarda böyle bir akım başladı, enerji düşürmek neyse.
Bu enerji düşüren insanlar olgusu, öyle birisine kanımız kaynar bir başkası ise antipatik gelir ya onun gibi basit bir şey değil. Bu enerji düşüren insanlar başka, Allahtan ki sayıları pek fazla değil o yüzden hiç rastlamamış olabilirsiniz, rastlasaydınız anlardınız. Bunlar sürekli olumsuzdur. Ağızlarından hiç olumlu bir cümle duyamazsınız. Sürekli şikayet ederler, hep yakınırlar, hep sorunları vardır ama başkasının sorunu yoktur, başkaların derdi basittir Onunsa derdi büyüktür, dünyada en dertli insan kendileridir. Gelir saatlerce dertleşme adı altında aynı konuyu evire çevire anlatır anlatır şikayet eder yakınır. Yardım etmek istersiniz ama ne söylerseniz söyleyin her ama her önerinize bir cevapları vardır "olmaz çünkü bla bla bla" şeklinde. Ağızlarından bir kere de olumlu bir şey çıkmaz, arada bir neşeli görünür, gülerler ama gülmesi de esprileri de hep kara mizahtır. Bunlar mutsuzluktan beslenirler mutsuzluğa bağımlıdır adeta. İnsanda çaresizlik duygusu uyandırırlar, suçluluk hissi de uyandırırlar, kendinizi ona karşı alttan alttan hep eksik hissedersiniz. Çünkü ne yaparsanız yapın ona iyi gelemiyorsunuz, O kişi yanınızdan ayrıldığında anlıyorsunuz bunu, çökmüş, bitmiş yorgun hissediyorsunuz. Aradığında telefonlarını açmak gelmiyor içinizden ama bunu bencillik gibi algılayıp suçlu hissediyorsunuz kendinizi. Genelde de çevreleri dardır, arkadaşsızlıktan yakınırlar hep, ve öyledir de. Onları tutup çıkaramazsınız onlar sizi dibe çekip onunla beraber diplerde kalmanızı isterler. Arkadaşlık anlayışları böyle, kendileri ile birlikte diplerde sürünecek arkadaş ararlar.

Back