OLUMLAMA -Meditasyon- Yoga 🧘🏻‍♀️

Roseash

💙
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Mart 2022
1.727
2.753
Merhaba bugün Sirius, Güneşle buluşuyor dileklerimizi dileyelim ♥️

Eklentiler

• IMG_20220706_115757.jpg
    IMG_20220706_115757.jpg
    96,3 KB · Görüntüleme: 93
  • IMG_20220706_115658.jpg
    IMG_20220706_115658.jpg
    70,2 KB · Görüntüleme: 83
  • IMG_20220706_115715.jpg
    IMG_20220706_115715.jpg
    102,7 KB · Görüntüleme: 80
  • IMG_20220706_115726.jpg
    IMG_20220706_115726.jpg
    125,3 KB · Görüntüleme: 82
  • IMG_20220706_115736.jpg
    IMG_20220706_115736.jpg
    119,2 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_20220706_115748.jpg
    IMG_20220706_115748.jpg
    112,6 KB · Görüntüleme: 81
teşekkürler migim evet hep olumsuz yazılarını görüyorum artık güzel günleri çağırma zamanı geldii :KK3:
evet bu aralar psikolojim iyi degil. ve bu piskolojik yönden iyileşmek istedim.. tam tamamina dinç güçlü bir kadin olmak istiyorum.

Nasıl Olumlama yaparım?​

Gerçek şu ki olumlama cümleleri bilinçli düzeyde söylendiğinde aslında çoğu zaman “pozitif düşünmek” konsepti kapsamında ele alınabilecek bir çabadan öteye gitmez. Çoğu kişi olumlama cümleleri ile düzenli olarak çalışmalar yapsa da çoğu zaman bu cümlelerin bilinçaltı tarafından özümsenmesini sağlayamaz. Çünkü bu cümlelerle çalışırken aslında bilinçli zihin seviyesinde çalışırız ve cümleleri bilinçli zihnimizle dile getiririz. Ama olumlama cümlelerinin asıl ulaşması gereken yer bilinçaltı zihnimizdir.

Olumlama cümleleri söylemek ve bu cümleleri düşünmek, bilinçli zihnimizle yaptığımız, irademizle gerçekleştirdiğimiz bir eylemdir. Burada hatırlamamız gereken en önemli şey şudur; Hayatımızı ve davranışlarımızı yöneten ve yönlendiren bilinçli zihin değil, bilinçaltı zihindir. Dolayısıyla olumlamalar direk bilinçaltımıza hitap edecek şekilde telkin edilmedikçe bu, bilincimizle gerçekleştirdiğimiz ve işe yaramayan bir çabadan öteye gidemiyor maalesef.

Gerçekte “pozitif düşünce” çabası “ümit etmek” ile eşdeğer bir çabadan öteye gitmemekte. Ama şu da bir gerçektir ki olumlama cümleleri de aslında bir çeşit telkindir. Ancak bilinçaltı düzeyde içselleştirilemediği sürece hiçbir fayda sağlamayacağı da başka bir gerçektir. Olumlama cümlelerinden sonuç almak için bu cümlelerin bilinçaltına ulaşmasını sağlamak şarttır. Ancak tek başına olumlama cümleleri okumak veya yazmak maalesef o cümlelerin bilinçaltımıza ulaşması için yeterli değildir.

Pozitif Düşünmek Neden Çözüm Değil?​

Bazı konularda net sonuçlar almak isteriz. Hedefe ulaşmak isteriz. Ve bu hedeflerimize ulaşmayı ümit ederiz. Aslında bütün bu pozitif düşünme çabalarımız bilinçli zihnimiz ile yaptığımız çabalardır. Bilinçli zihnimizle ne kadar uğraşırsak uğraşalım bilinçli zihnin çabaları tek başına bizi hedeflerimize ulaştırmaz. Belki kısa vadede biraz işe yaramış gibi görünse de uzun vadede kalıcı sonuçlar elde etmemizi sağlamaz. Tek başına pozitif düşünme çabaları kısa bir süre için kendinizi iyi hissetmenizi sağlamaktan öteye gitmez.

Bu tür teknikleri denemeyin demiyorum, tabi ki deneyin, uygulayın. Pozitif düşüncenin rahatlatıcı etkilerini hissedin. Kısa bir süre de olsa kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan her şeyi uygulamanızı tabi ki tavsiye ederim. Ancak hedeflere ulaşmakta bizi ileri sıçratan da geriye çeken de aslında çocukluğumuzdan bu yana bilinçaltımıza “öğrenilmişler” olarak ilmek ilmek işlediğimiz, benliğimizin bir parçası olarak kaydettiğimiz yaşam senaryolarımızdır. Bilinçli zihnimizle ne kadar uğraşırsak uğraşalım bilinçaltımızda yazdığımız programı değiştirmek için bilinçli zihnimizin çabaları yeterli olmayabilir.

Peki o zaman ne yapmalıyız?

Günde sadece 5-10 dakikanızı ayırarak çok hızlı bir şekilde bilinçaltınıza yazılmış olan yaşam senaryonuzu değiştirebilirsiniz. Bilinçaltınız sizi korumak için küçüklüğünden beri kendisine öğrettiğiniz “öğrenilmişler” olarak kabul ettiği şeyleri hayatınızda uygulamanızı sağlıyor. Kötü bir niyeti yok. O sadece sizi “bilinmeyen” den korumak için “öğrenilmişler” çemberinin (bilinenler çemberinin) dışına çıkmamanızı sağlamak için çalışıyor. Oysa bilinçli zihninizle düşündüğünüzde başarılı olmak, bolluk içinde olmak, endişelerden uzak bir hayat yaşamak, mutlu olmak, insanlarla iyi ilişkiler içinde olmak sizin için iyi bir şey. İşte bilinçaltınız bu yorumu yapmaz. O sadece sizi “öğrenilmiş” yaşam senaryonuzun içinde tutmaya çalışır.

O zaman bilinçaltınıza yeni bir yaşam senaryosunu yeniden öğretmeniz, yeniden tanımlamanız, yani yeniden programlamanız gerekir. Ve bunun da çok kolay uygulanabilen, olumlama tekniği içermeyen bir yolu var. İnanmanız veya inanmamanız hiç önemli değil. Pozitif düşünmek için çaba harcamanıza da gerek yok. Tek yapmanız gereken günde 5-10 dakikanızı ayırmak.
ZİHİNSEL BANKA TEKNİĞİ“, yaşam senaryonuzu yeniden yazmanızın en kolay ve en etkili yollarından biridir.

Olumlama Cümleleri:​

• Evrenin sonsuz bolluk ve bereketi üzerime akıyor.
  • Ben kendimi tam da olduğum gibi seviyor ve kabul ediyorum.
  • Paranın bana her yerden bolca akmasına izin veriyorum.
  • Para bana serbestçe akar ve ben parayı mutlulukla harcarım.
  • Para bana her zaman katlana katlana ve bolca gelir.
  • Para bana sevgiyle gelir ve ben de parayı sevgiyle harcarım.
  • Ben parayı sevgiyle paylaşırım.
  • Ben parayı harcadıkça bana akan para çoğalır.
  • Benim banka hesaplarım her gün para ile dolar taşar.
  • Ben bol para kazanmaya layığım.
  • Ben her şeyin en iyisine layığım.
  • İhtiyacım olan para bana ihtiyacım olan her anda kolayca gelir.
  • Ben çok paraya layığım ve çok parayı hak ediyorum.
  • Para bana kolaylıkla gelir.
  • Ben çok zengin olmayı hak ediyorum.
  • Ben çok zengin olmaya layığım.
  • Para bana sevgiyle geliyor ve ben ben parayı sevgiyle kabul ediyorum.
  • Çok zengin ve bolluk içinde yaşamak benim en doğal hakkım.
  • Evren bolluk içinde ve bu bolluk üzerime akıyor..
  • Evrenin bolluğu bana cömertçe akıyor.
  • Evren bana parayı çoğaltarak veriyor.
  • Evren ihtiyacım olan her şeyi ihtiyacım olduğu anda bana veriyor.
  • Ben çok para kazanmaya layık biriyim.
  • Evrenin bana vermek istediği tüm bolluk ve bereketi ayırım yapmaksızın olduğu gibi kabul ediyorum.
  • Çok parayı hak ediyorum.
  • Çok paraya layığım.
  • Ben çok değerli olduğumu biliyorum.
  • Bana benim ve kendinin kıymetini bilen gelir ve bende kalır.
  • Ben kendi içimde tam ve bir bütünüm.
  • Benim ilişkilerim tam ve bir bütündür.
  • Ben sevdiğimi serbest bırakırım, gerçek aşk zaten hep bana yakın durur.
  • Sevgi harika bir enerjidir.
  • Bedenim ve zihnim sevgiyle beslenir.
  • Ben hepimizin bir olduğunu biliyorum.
  • Benim sevgi bilincim yüksektir.
  • Ben çok sevilmeye layığım ve bunu kabul ediyorum.
  • Ruh eşim bana doğru zamanda geliyor.
  • Ben sevildiğimi biliyorum ve sevgiyi kabul ediyorum.
  • Ben istediğim aşkın hayatıma girmesine izin veriyorum.
  • Ben çok değerliyim.
  • Ben kendi yolumda sevgiyle ilerliyorum.
  • Ben evrenin bir parçasıyım.
  • Ben ruh eşimle olmayı hak ediyorum ve kabul ediyorum. Bu benım en doğal hakkım.
  • Ben sonsuz bolluk ve bereketle doluyum.
  • Sonsuz bolluk ve bereketimi tüm çevreme ve ihtiyacı olanlara cömertçe veriyorum.
  • Ben bu gün sevgiyle doluyum, sevgiyi tüm çevreme ve ihtiyacı olanlara cömertçe veriyorum.
  • İşime kolayca odaklanıyorum ve çok verimli çalışıyorum.
  • Kendimi her zaman ve her yerde özgürce ve öz güvenli bir şekilde ifade edebiliyorum.
  • Ben daima kendimi en doğru sözcüklerle, en güzel davranışlarla ve sevgiyle ifade edebiliyorum.
  • Bu gün ve her gün sağlığım hep çok iyi durumda.
  • Bu gün kendimi sevgiyle ifade edebilmeyi seçiyorum.
  • Paranın bana her yerden akmasına izin veriyorum.
  • Para bana serbestçe akar ve ben parayı mutlulukla harcarım.
  • Farkında olarak ya da olmayarak yarattığım tüm engellemeleri iptal ediyorum.
  • Zihnim ve bedenim kusursuz bir denge içinde.
  • Çok sağlıklı ve evrenle uyum içindeyim.
  • Geçmişte beni üzen kişileri affediyorum.

X