Ölümden sonra yaşam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

AklinYolu1

Nirvana
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2012
32.410
95.804
Arkadaslar bu bir din konusu değil.

Oldukten sonra ne olacağınizi dusunuyorsunuz?

Bu dünyaya gelis sebebimiz?

Reenkarnasyon?

Paralel evren?

Ayna evren?

Boyutlar arasi gecis?

Vs vs...

Umarim kk de benim gibi sorgulayanlar vardir. Beyin firtinasi yapalim.

Lutfen dinleri karistirmayalim,cennet cehennem, kiyamet kavramlarini da.

Inandigim dinden ötürü sorgusuz sualsiz sevme ve inanma hissiyatı bir yandan, insan olmanın verdiği "neden, ne icin" sorularından ötürü yoruldugumu hissettim..
Sen peki neler düşünüyor hissediyorsun ben cevabımı bulamadım sen peki ?

Inandigim dinden ötürü sorgusuz sualsiz sevme ve inanma hissiyatı bir yandan, insan olmanın verdiği "neden, ne icin" sorularından ötürü yoruldugumu hissettim..
Sen peki neler düşünüyor hissediyorsun ben cevabımı bulamadım sen peki ?
Bir dine inaniyorsan zaten sorularının cevabi bellidir.

Ben dinlere inanmıyorum ve deistim. O nedenle kesin bu, su diyemem ama biri bir sey yazar, sorularima cevap olur gibi.

Bir dine fanatikce inanmak bir de o dine realist acıyla bakmak var fanatiği değilim bu yüzden ikilemde kalmıştım.
Efe aydalin podcastlerini dinledin mi hiç

Arkadaslar konu dine donerse konu kapanabilir. Ilk mesajda ne demek istediğimi anlattığımi düşünüyorum. Ingilizce takip ettiğim kaynaklar var ama kaynak göndermeden once benim gibi dusunen kisiler var mi öğrenmek isterim.

Konu geyik için acilmadi. Ben size nasil saygı duyuyorsam siz de umarım bana duyarsiniz.

Doğada var olan bütün boyutları algilayamiyoruz. Ölüm boyut degistirmektir bence. Bunun dinlerle çelişen bir tarafi da yoktur ayrica. Ölünce bir uykudan uyanmisiz gibi olacak diye düşünüyorum.

hic bir kavrama girmeden anlatabilcem tek sey su ki olum var olume inaniyorsun demi o zaman
Seni yaratan yasatan Allah a neden inanmiyorsun merak ettim 🤦🏻‍♀️

Not dinleri karistirmamaya ozen gosterdim 😂

Derdiniz konunun kapanmasiysa konu kapanabilir ama aklımda düşüncelerime saygi duymayan biri olarak kalacaksiniz. Konumuz din degil ben de neden inanip inanmadığımi anlatmak zorunda degilim.

Bölümümüz de kisisel gelisim, dua topiklerinde degiliz.

Sorunuzun cevabıni öldükten sonra
(MA RABBUKE, RABBIN KİM) diyen munker ve nekir meleklerine cevap veremeyince anlarsin, inanman gerekene inanmadığını ozaman anlarsin..
Mune Mune bunun için ceza yiyeceksem boynum kıldan ince ALLAH'A inandığım için ceza yiyeceksem beni sürün buralardan😊
ben böyle soruları görünce cevap vermeden duramıyorum..

Sorunuzun cevabıni öldükten sonra
(MA RABBUKE, RABBIN KİM) diyen munker ve nekir meleklerine cevap veremeyince anlarsin, inanman gerekene inanmadığını ozaman anlarsin..
Mune Mune bunun için ceza yiyeceksem boynum kıldan ince ALLAH'A inandığım için ceza yiyeceksem beni sürün buralardan😊
ben böyle soruları görünce cevap vermeden duramıyorum..
Aferin. 10 point sevap kazandiniz.

Bebeğin anne karnindayken hissettiği şey ne ise dünya da bizim için öyle diye düşünüyorum.
Dünyadan sonra da farklı bir kapıdan geçiş.
Farklı bir boyut.
İnandığım için merakım sınırlı ve bana göre tatmin edici.
O yüzden ben de sizin düşüncenizi merak ettim şimdi.
Ölümden sonraki hissiyat ve beklentiniz nedir ?

A AklinYolu1 özür dilerim konunuzu kapatmak zorundayım çünkü kurallara hassasiyet gösterip yazdığınız uyarılar maalesef dikkate alınmamış.
Ayrıca dini yorumlar yasak, lütfen rica ediyorum cevap vermeden duramıyorum deyip kuralları hiçe saymayın ve yine rica ediyorum sitede her inançtan insanlar olduğunu artık kabul edip onların inandıklarına ya da inanmadıklarına da saygı gösterin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X