• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölümden Dönen Fatih Altaylı, Canan Karatay'ı Suçladı!

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
Ölümden Dönen Fatih Altaylı, Canan Karatay'ı Suçladı!
Geçtiğimiz günlerde damarları tıkandığı için anjiyo olan ve ölümden dönen Fatih Altaylı, Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ı suçladı.
1 Mart 2019 Cuma 20:50

Play Video

Geçtiğimiz günlerde anjiyo olduktan sonra yoğun bakıma alınan Fatih Altaylı, Canan Karatay'ı suçladı.
ÜNLÜ PROFESÖRÜ HEDEF ALDI
Geçtiğimiz günlerde anjiyo olan Fatih Altaylı, tedbir olarak yoğun bakıma almıştı. Sağlık durumu iyi olan Altaylı, konuya ilişkin bir yazı kaleme aldı. Sağlık sorunu nedeni ile kimseyi rahatsız etmek istemediğini belirten Altaylı, Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ı hedef aldı.

olumden-donen-fatih-altayli-canan-karatay-i-11794083_6018_m.jpg

KARATAY DİYETLERİ ÖLÜME NEDEN OLUYOR!
Fatih Altaylı, "Bu durumumla ilgili olarak bir minik tavsiye vermek isterim. Canan Karatay Hanımefendi'nin önerdiği diyetleri uygulamayın. Bu diyetler kulağa hoş ya da işinize gelebilir. Belki birkaç kişiye de yaramış olabilir. Ama çok daha fazla insanın başına dert açtığından ve hatta ölümüne neden olduğundan şüpheniz olmasın" dedi.

Bu adamın tek lafına inanmadığım için dikkate bile almıyorum.
Ayrıca canan teyze sayesinde çok güzel kilo verip, ldl ve hdl kolesterol, trigliserit, şeker değerlerimde harikalar yarattım. Son 6 yılda kaçamak yapmasam neler olurdu daha. Doktorum bile tebrik ediyor tahlil sonucumu her gördüğünde.
Bu kesin maydanoz diyeti yaptı, bir bağ maydanozu dürümlerin arasına koyup koyup yedi camış.

Bu adamın tek lafına inanmadığım için dikkate bile almıyorum.
Ayrıca canan teyze sayesinde çok güzel kilo verip, ldl ve hdl kolesterol, trigliserit, şeker değerlerimde harikalar yarattım. Son 6 yılda kaçamak yapmasam neler olurdu daha. Doktorum bile tebrik ediyor tahlil sonucumu her gördüğünde.
Bu kesin maydanoz diyeti yaptı, bir bağ maydanozu dürümlerin arasına koyup koyup yedi camış.
Güldürdün beni ya:) camış ha:) nedir maydanozu çok yemenin zararı, öyle bir şey mi var?

Karatay'ı suçlamanın bir anlamı yok. Beslenmede o kadar et, yağ, vs ye yüklenmeyi vücudun kaldıramayacağı açık.
Kısa vadede kilo kaybı yaşansa da uzun vadede vücuda neler yapacağı belirsiz.
Sağlığımız için her türlü besine ihtiyacımız var. Ekmek yeme, meyva yeme, onu yeme bunu yeme. Ne yiyeceğiz et, yağ, sebze. Benim hiçbir zaman mantığım almıyor.

Ben eskiden karatayın dediklerini mantıklı bulmuyordum sadece kanallrda gezinirken dinlediğim için, bir gün doğru düzgün dinledim ve kadın gerçekten haklı.
Onu yeme bunu yeme demiyor insanlar öyle yansıtıyor ama kadın yiyin ölçülü yiyin ama zararlı olduğunu bilin diyor.
Ambalajlı şeyler gerçekten dehşet saçıyor. Ekmek içindeki un gluten gerçekten zararlı araştırınca insan farkediyor. Canlı yayında kendisi dedi yiyecekseniz bir ekmek yemeyin sağlıklısını evde yapılanı yiyin hazır şeyleri az yiyin diye.
Ben seviyorum valla helal olsun güzel konuşuyor Karatay 😎

Ben eskiden karatayın dediklerini mantıklı bulmuyordum sadece kanallrda gezinirken dinlediğim için, bir gün doğru düzgün dinledim ve kadın gerçekten haklı.
Onu yeme bunu yeme demiyor insanlar öyle yansıtıyor ama kadın yiyin ölçülü yiyin ama zararlı olduğunu bilin diyor.
Ambalajlı şeyler gerçekten dehşet saçıyor. Ekmek içindeki un gluten gerçekten zararlı araştırınca insan farkediyor. Canlı yayında kendisi dedi yiyecekseniz bir ekmek yemeyin sağlıklısını evde yapılanı yiyin hazır şeyleri az yiyin diye.
Ben seviyorum valla helal olsun güzel konuşuyor Karatay 😎

Bu tercih meselesi. Ben de dinledim bir çok yerde ama bir türlü ambalajlı yiyecekler dışında diğer söylediklerine katılamıyorum.
Zaten dedikleri için belli bir gelir düzeyi olması lazım insanların o ayrı. Ülkemizdeki durum belli ve insanlar ne nerede ucuzsa onları almak beslenmek zorunda. Doğal yiyecek diye bir şey kalmadı.
Karatay'a göre diyet yapanlar ekmek yemiyor ama ilk fırsatta hamur işlerine tatlılara saldırıyor. Çünkü vücut karbonhidrat istiyor. Aç gözlülük yaptım diye kişi kendini suçluyor bir de.
Yasakçı olan tüm diyetlere karşıyım ben.

Not : Editlemeyi başa yapayım, ne yazmışım yahu bu kadar uzun yazdığımı farketmemiştm içimi dökesim gelmiş. 😂

Yasakçı olduğunu düşünmüyorum kahvaltılarda bir dilim en fazla iki dilim yiyebilirsiniz diyor, fazlası zaten ne bileyim yani yemek yemiş olunmazki ekmek yenmiş olur o zaman. Birde bakış açısıyla ilgili ben diyet olarak bakmıyorum yaşam tarzı olarak baktığım için onaylıyorum. Dışarıdan alınan kek poğaça zaten gerçekten zehir dolu. Tadı evet güzel nadiren alıyorum dışarıdan ama genel olarak insan yemek istiyorsa bu tarz şeyleri evde yapmalı içine ne koyduğunu bilmeli diye düşünüyorum. Ben karbonhidrat tarzı şeyleri nadiren çok yiyesim gelir, makarna pilav vs haftada bir yerim mesela, ekmek gibi hamurişi poğaça vs bir haftada 3 günü geçmez. Herkesin bünyesi ve doğrusu farklıdır ben her gün ekmek yesem sanırım hastanelik olurum, en başta midem sonra beynim kaldırmaz :) glutenin yani unlu şeylerin gerçekten sindirilemediğini düşünüyorum, vücuttan zor atılıyor. Sebze, et ürünleri, süt ürünleri, meyve yendiği zaman ve tabiiki günlük hareketini yapan birinin kilo alması fazla mümkün değil bence. Ama mesela hiç ekmek pilav yemeyin demiyor bulgur yiyin diyor, ben bulguru fazla sevmem, yemişken pilav yiyeyim diyorum. Hatta tercihen pilav vb yerine tatlı tüketeyim diyorum, yani aslında mesele insanın kendine uyan yeme alışkanlığını bulması.
Bana pilav yemek büyük bir yük başkasına bir aşk yani genelleme yapmak mümkün değil. Ama benim yemek alışkanlığıma uyuyor Karatay, onu dinlemeden öncede böyleydim o yüzden, yoksa bir çok böyle şöyle beslenin diyenleri onaylamıyorum herkes kendine doğru olanı bulmalı. Konu karatayla ilgili olduğu için karatayı desteklediğimi belirttim, birde aklıma geldi hangi programda hatırlamıyorum baklava yerken görüntülendi diye olay olmuştu, orada söylemişti hiç yemeyeceksiniz değil onu yediysen o gün işte pilav yeme vb şeyler söylemişti şimdi çok net hatırlamıyorum bir yıl oldu, gün içinde yenilenleri dengelemek önemli yani bence

Not : Editlemeyi başa yapayım, ne yazmışım yahu bu kadar uzun yazdığımı farketmemiştm içimi dökesim gelmiş. 😂

Yasakçı olduğunu düşünmüyorum kahvaltılarda bir dilim en fazla iki dilim yiyebilirsiniz diyor, fazlası zaten ne bileyim yani yemek yemiş olunmazki ekmek yenmiş olur o zaman. Birde bakış açısıyla ilgili ben diyet olarak bakmıyorum yaşam tarzı olarak baktığım için onaylıyorum. Dışarıdan alınan kek poğaça zaten gerçekten zehir dolu. Tadı evet güzel nadiren alıyorum dışarıdan ama genel olarak insan yemek istiyorsa bu tarz şeyleri evde yapmalı içine ne koyduğunu bilmeli diye düşünüyorum. Ben karbonhidrat tarzı şeyleri nadiren çok yiyesim gelir, makarna pilav vs haftada bir yerim mesela, ekmek gibi hamurişi poğaça vs bir haftada 3 günü geçmez. Herkesin bünyesi ve doğrusu farklıdır ben her gün ekmek yesem sanırım hastanelik olurum, en başta midem sonra beynim kaldırmaz :) glutenin yani unlu şeylerin gerçekten sindirilemediğini düşünüyorum, vücuttan zor atılıyor. Sebze, et ürünleri, süt ürünleri, meyve yendiği zaman ve tabiiki günlük hareketini yapan birinin kilo alması fazla mümkün değil bence. Ama mesela hiç ekmek pilav yemeyin demiyor bulgur yiyin diyor, ben bulguru fazla sevmem, yemişken pilav yiyeyim diyorum. Hatta tercihen pilav vb yerine tatlı tüketeyim diyorum, yani aslında mesele insanın kendine uyan yeme alışkanlığını bulması.
Bana pilav yemek büyük bir yük başkasına bir aşk yani genelleme yapmak mümkün değil. Ama benim yemek alışkanlığıma uyuyor Karatay, onu dinlemeden öncede böyleydim o yüzden, yoksa bir çok böyle şöyle beslenin diyenleri onaylamıyorum herkes kendine doğru olanı bulmalı. Konu karatayla ilgili olduğu için karatayı desteklediğimi belirttim, birde aklıma geldi hangi programda hatırlamıyorum baklava yerken görüntülendi diye olay olmuştu, orada söylemişti hiç yemeyeceksiniz değil onu yediysen o gün işte pilav yeme vb şeyler söylemişti şimdi çok net hatırlamıyorum bir yıl oldu, gün içinde yenilenleri dengelemek önemli yani bence

Ben uzun yazıları okumayı da yazmayı da severim. Şimdi başladım kesin ben daha da uzun yazacağım:KK48:
Demin de belirtmiştim herkesin tercihi, bünyesine mantığına uyan farklı beslenme çeşidi var. Binlerce türü var ve bu tarz size uyuyorsa en güzeli o dur. Söylediğiniz bir çok şeye ben de katılıyorum.
Dışardan beslenmeyi sevmiyorum ve çok zorunlu kalmasam yemiyorum. Kilo konusunda çok takıntılı olduğumdan hep araştırırım hangisi bana uygun diye. Çünkü zaman zaman kendimi salıp 10 kg. alırım sonra hadi bakalım nasıl gidecek:KK56: bir telaş o kiloları ver tekrar al vs.

Önceleri 6 öğün dedim dengeli beslenme iyi gelir onunla verdim ve hep böyle devam edeceğim dedim ama bünyem alıştı bir daha aldığımda işe yaramadı pek. Sonra bu sefer if tam bana göre dedim 8/16. Bu şekilde 6 kg verdim durdu. hadi detoks yapayım belki ödem vardır dedim vs. hep zorlandım artık bu sisteme de alıştı bünyem. Derken diyet bölümünde eski bir konu öne gelmiş diyetsiz kalıcı zayıflama diye. Ozan Tunçer'in kitabını uygulamışlar arkadaşlar. Bana uygun geldi bir de kitabı her akşam 10 ar sayfa okuyayım dedim. Kendi bloğundan okumaya başladım ve akıcı anlattığı için 250 sy. 3 gecede bitirdim. Sonuçta 3 gündür onu uygulamaya başladım. Bütün bildiklerimi, denediklerimi hepsini çöpe attım. Son kilolarda neden zorlandığımı sayesinde anladım. Bu sefer uyguluyorum ve çok rahatım. Ne saat kaçta yiyeceğim, ne neleri yiyeceğim vs hiçbiri yok artık.

Valla ben diyete karşıyım zaten ( hastalıktan dolayı alınan kilolar ya da metabolizmayla ilgili yani hastalıkla ilgili olanlara uygulanan diyetler hariç ) çünkü diyet yapıp 5 kilo veriyorlar mesela, e bir hafta sonra bakıyorsun börekler baklavalar e sonra niye kilo aldım :)
Ben yıllardır kendime bir düzen oturttum o şekilde besleniyorum, onun dışına çıkıp abartarak yediğim zamanlarda bile en fazla 1,5 kg oynuyor. Ya bir bucuk alıyorum ya veriyorum, daha üstü altına cıkmıyor ve ruhende insan yıkım yaşamıyor :D bünyeyi alıştırmak lazım bir düzene, bu sürekli diyet değişimleri vs vücudu yoruyor aslında adapte olamıyor. Ya da dediğimiz gibi herkesin bünye farklılığından birine yarayan diğerine yaramıyor böyle zayıfladım diyen birinin yaptığı şeyi başkası yapınca kilo alıyor, en iyisi kendini tanıyıp bulmak

Valla ben diyete karşıyım zaten ( hastalıktan dolayı alınan kilolar ya da metabolizmayla ilgili yani hastalıkla ilgili olanlara uygulanan diyetler hariç ) çünkü diyet yapıp 5 kilo veriyorlar mesela, e bir hafta sonra bakıyorsun börekler baklavalar e sonra niye kilo aldım :)
Ben yıllardır kendime bir düzen oturttum o şekilde besleniyorum, onun dışına çıkıp abartarak yediğim zamanlarda bile en fazla 1,5 kg oynuyor. Ya bir bucuk alıyorum ya veriyorum, daha üstü altına cıkmıyor ve ruhende insan yıkım yaşamıyor :KK70: bünyeyi alıştırmak lazım bir düzene, bu sürekli diyet değişimleri vs vücudu yoruyor aslında adapte olamıyor. Ya da dediğimiz gibi herkesin bünye farklılığından birine yarayan diğerine yaramıyor böyle zayıfladım diyen birinin yaptığı şeyi başkası yapınca kilo alıyor, en iyisi kendini tanıyıp bulmak

Aynen sizin gibi her insanın bir beslenme düzeni olmalı ve süreklilik olmalı:KK50: Yoksa al ver vücuda daha zararlı.

Güldürdün beni ya:) camış ha:) nedir maydanozu çok yemenin zararı, öyle bir şey mi var?
Yok ya dalga geçiyorum, öyle bir geyik var maydanoz diyetini bu arkadaş yanlış anlayıp çift dürüme sarıp yemiştir zannımca.

valla okuduklarıma göre bu damarlar paslanamaya çocukluktan başlıyor ve o pas kolay kolay gitmiyor

valla okuduklarıma göre bu damarlar paslanamaya çocukluktan başlıyor ve o pas kolay kolay gitmiyor
Kesinlikle, hele en basitinden çocuklara süt içsin diye verilen o ' çilekli çikolatalı ' sütler...
İçinde %1 oranında bile gerçek çilek yok sırf aroma ve tatlandırıcı maddeler o kadar zararlıki.
Kutulu meyve sularıda aynı şekilde malesef. Ben eve hiç sokmam kutulu meyve suyu, yılda bir anca o da misafir falan olursa. İçinde hiç meyve yok onların :/

valla ben çocuğuma yedirilmemesi gereken ne varsa yedirmişim ama o zaman bu bilgilere sahip değildim, neyse zararın neresinden dönsek kar...

valla ben çocuğuma yedirilmemesi gereken ne varsa yedirmişim ama o zaman bu bilgilere sahip değildim, neyse zararın neresinden dönsek kar...
Kesinlikle, mümkün olduğunca özellikle çocuklra bunların zararlarını öğretmek bilinçlendirmek lazım

( cevaplaya basıp alıntılıyorsunuz :) )

Back