Oluma sobay nasl reteceim?

benim kızımda küçükken sobalıydı evimiz.ilk yaktığımda elini tam değdirmedim ama baya yakınlaştırarak sıcaklığı hissetmesini sağladım.ondan sonra zaten kendisi yanına bile yaklaşmadı.cıs deyip kaçıyordu.inşallah kazasız atlatırsınız kışı

teşekkürler sobayık urduk şuan alıştı gibi yaklaşmıyor ama hep takipteyim dengesini kaybeder düşer filan diye

kızlar ben çare buldum bilgisiyar masası vardı kullanılmayan onu bozmadan yatırdık yere duvara dayadık ortada soba ohhhh mis gibi bizimki sobaya yaklaşmak istiyor önce masanın kenrına tutunuyor ama sıcak olduğu için yaklaşmıyor ama masa olmasa direkt elini değdirecek sizede tavsiye ederim üstelik kötü durmadı masayıda içten folyoladık yapışkanlı folyoyla ki yanmasın diye şuanda herşey yolunda hayırlısı artık:)

ben daha kurmamıştım sobayı bi komşuya gittim.kaşla göz arsı ayga kalkarken tutundu sobaya .allahtan cok sıcak degıldi.avucunun içi bıraz kabardı su topladı.emeklerken bi kaçgun zorlandı.biz evde kurunca aldığı dersten galiba:)ellemedi.ilk deneyimimiz böyle oldu .ucuz atlattık.sıcaklığı hissediyo ve gitmiyo.cıss diyorum kızıyorum yanaşınca.sogukkende ellemiyo artık.yanından gecerken bile uzaktan gidiyo.için rahat olsun.sıcaklığını hissedince gitmez.inşşalah.2cocugumuda sobalı evde büyüttüm.kızım7yasında oglum11ayık yürüyo.cok korkuyodum.valla şimdi oğlan kızımdan daha dikkatli:)))

oğlum 15 aylık bizde sobalı evde büyüdük benim anneminde kaynanamın evide sobalı annem sobayı kurdugu zaman oğlum 13 aylıktı kucagına aldı soba yanarken elini yaklaştırmaya çalıştıkca oğlum kacıyordu annem üfff üfff derdi nezaman anneme gitsek kucagına alır elini yaklaştırmaya çalışır üf üf derdi şimdi hiç ilgilenmiyor koşarken bile ordan geçerken yavaşlıyor kenarından dolaşıyor anemde iki tane soba kurulu evinde çok şükür biz böyle alıştırdık kaynanamın evindede aynısını yapıyor hiç yaklaşmıyor artık şimdi evimizdede peteklere dokunup üf üff diyor

bende aynı dertten muzdaribim kızlar sobaya ya yaklaşırsa diyorum ama çevremdekiler ısısından yaklaşmaz korkma falan diyorlar bende etrafna bişey yaptırmayı düşündüm ama nasıl durur bilmiyorum yapı marketlerde şömineler için koruyucular var ama küçük ne yapcaz şaşırdık vallahi

bu sorun için sobadan bebeklerimizi koruyucu aparat ürettik.bilgilerinize.Firuze sobalari | zmir retim Merkezi| Soba ocuk Korumas| Soba retim Ve Tasarm Merkezi

benim annemin evinde soba vardı çocuk hiç evde görmediği için çok ilgisini çekmişti ama bi kere parmağıını deydirip sıcak olduğnu anlayınca hemen kaçırdı birdahada ellemedi, zaten çocuklara birşeyi yapma dediğiniz zaman emin olun daha çok yapıyor özellikle erkek çocukları, çünkü kız cocukları erkeklere oranla bebeklik dönemlerinde empative duygusal zekaları daha yüksek oluyor,
kız cocukları birşey yapmadan önce anneyle hep göz teması kurarak izin ister gibi bakar ama erkek çocuğu bakmayı bırakın anne yapma dediği zaman inadına daha cok yapar buda onun genetik yapısından gelyior ama zaten çocuk sobayı ellediği zaman bu davranışını öğreniyor ve bir daha orayı ellediği zaman canının yanacağını bildiği için ellemiyor,
tecrübeyle sabit:)

Back