Oluma sobay nasl reteceim?

ChoqSeqeR

hayırlısını nasip et ALLAHım
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2007
6.026
1.146
773
41
merhabalar

oğlum bir yaşında ve inanılmaz hareketli 1 sn bile yerinde duramayan bir bebek

evimiz sobalı ve bu kış sobaya değerek yanmasından çok korkuyorum

sizce ne yapmalıyım hanımlar henüz cısss tan falan anlamıyor herşeyi oyun sanıyor

ne yapsam da öğretsem deneyimli anneler yardımınızı belkiyorum ...
:uhm:

benimde geçen yıl evim sobalıydı çok şükür yanmadan atlattık kışı sobadan yayılan sıcaklık çocuğu rahatsız ediyor ve yanaşmıyor rahat ol hepimiz sobalı evlerde büyüdük

canım bence sobayı yakmaya başlamadan önce, sobanın mekanizmasını kur. 1 ay kadar falan çocuğunu deneme sürecine al. ne zaman sobaya yaklaşsa hemen bağır, kız, poposuna ufak bi şaplak at. sobanın tehlikeli olduğunu anlasın..

benım evde sobalı allaha çok şükür yanmadılar soba yanmaya başlayınca elini sobaya yaklaştırıp ısısnı hıssertırmek gerekıyor sıcak olduğunu anlayınca yanaşmıyor zaten sen öyle bir dene bellı işe yarar

çok teşekkür ederim kızlar şuan çay içerken falan öğretiyorum sıcak olduğunu soba aldık yeni daha eve gelmedi gelse hemen kuracağız alışsın diye

bende napcam bakalım anlıcanı sanmıyorum
bu arada benim kızda 1 yasında cok hareketli kosturyo evde heryeri dagıtıyo.
bu zamana kadar cok tehlike atlattık özellikle düşme konusunda kendisi cok basarılı..
ben daha karar vermedim ama sobanın etrafına bişeyler yaptırcam görmüştüm bi yerde
tahtadan bişey işte koruyucu

bu zamana kadar cok tehlike atlattık özellikle düşme konusunda kendisi cok basarılı..
ben daha karar vermedim ama sobanın etrafına bişeyler yaptırcam görmüştüm bi yerde

canım valla işimiz çok zor benimki henüz yürümüyor ama 1 aya kalmaz yürüyecek eğer öyle bişey yaptırırsan bana resmini çekip yollar mısın

bende aynı dertten muzdaribim kızlar sobaya ya yaklaşırsa diyorum ama çevremdekiler ısısından yaklaşmaz korkma falan diyorlar bende etrafna bişey yaptırmayı düşündüm ama nasıl durur bilmiyorum yapı marketlerde şömineler için koruyucular var ama küçük ne yapcaz şaşırdık vallahi

kayınvalidem de hiç korkma diyor aslında bana, sonuçta ben de ablamda eşimde hep sobalı evlerde büyüdük kayınvalidem korkutalım biraz elini değdirip diyor ama benim içim elvermiyor o hep öyle korkutmuş çocuklarını ama şimdiki çocuklarla bizim çocukluğumuz bir değilki bunlar canavar valla

Son düzenleme:
sobanın sıcağını hissedince zaten yaklaşmaz benim kızım 5 aylıktı ısıyı farkedince kaçıyodu. bikezde sıcağa yakın ılıkken değdi bizde hiç seslenmedik baktı sıcak bir daha hiç yaklaşmadı. inşallah kazasız belasız öğrenirler.sakın kızıp bağırma bu şekilde hiç bişey öğretilmez çocuga ama anlayabileceği şekilde alıştırmaya çalış ama yanınca ısısından dolayı zaten yaklaşmıcaktır

Son düzenleme:

ben minder felan koymuştum kenarlarına ama kızım maşallah herşeyi anlıyodu gitme deyince gitmiyoduda şükür kazasız atlattık o dönemleri şimdi 2buçuk yaşında iyice anlıyo zaten gitmiyo. darısı sizlere olsunyerimseniben

Sobayı yeni yaktığınız zaman henüz ılık sıcak arası bir sıcaklıkta iken siz veya eşiniz yanlışlıkla değmiş gibi yapın sobaya ve canınız çok yanmış gibi davranın , ama bu arada çocuğunuzu hiç fark etmemiş gibi davranın . Çocuğunuz muhtemelen merakını yenemeyip parmağının ucu ile dokunacak ve sıcaklığı hissedip aklına yazacaktır , sizden dolayı dokunma işini çekinerek yapacağı ve sobada henüz çok sıcak olmayacağı için zarar görmeden dokunmaması gerektiğini öğrenecektir.

Bence daha önemli olan dolaşırken ayağı takılıp sobaya doğru düşme riski , bunu halletmeye çalışın. Aklıma gelen yöntem ise hani şu kidsafe ürünleri var , merdiven başlarına vb. takılıyor çocuklar düşmesin diye ,parmaklıklar ... Onlar çok pahalı ama etrafınıza bakın bir belki aynı işlevi görecek birşeyler bulabilirsiniz sobanın etrafını güvenli bir mesafeden sardınız mı tamam , ev küçülür ama... Eski mobilya satan yerlerde bebek yatakları kenarlarından alıp boyamak olabilir gibi geldi bana .

Kolay gelsin :)

Fatmişcim cıss diyeceksin sonrada eline eline vuracaksın
valla aklıma başka bişey gelmiyorkaydirigubbakcemile3
gözünü de üstünden1 saniye ayırmayacaksın,allah korusun

kendisi yaklaştığında hissedip geri dönecektir de arkadaşında dediği gibi kaza ile düşmelerini engellemeye bakacaksınız yalnız bırakmayacaksınız benim de annemlerin evi sobalı çok karşı olmama rağmen abim hafif ısıdayken parmağını değdirdi öyle çok sıcakta değilde ay bir ağladı bir nazlandı ama sonrasında yaklaşmadı ama hep tetikteydik

canım kayınvaliden doğru söyluyor ama soba fazla sıcak olmasın yani ona göre sıcak olsunda yakacak derecede olmasın bak bakalım bi dahaelini sürüyomu arkadaşlarını bile yaklastırmaz alimallah başka yolu yok sevgiler

ben kücükken evımızde sobalıymıs. basta emeklerken babannem belıme ıpı bağlamıs ucunuda somyaya baglamıs sobaya yarım metre kala duruyormusum :olmaz:
daha sonra yuruyunce sobaya elımı atacakken caktırmadan ıncecık cimcik atmıs ve soba acıttı dıye aglamıs bıdaha hıc dokunmamısım lülülülülülü

benm kayın valıdemde kızıma ogretmek ıcın sıcagı cakmak uzattı elıne ısınır ısınmazk korktu dahada cakmak ates vs.. yanasmaz 2 yasında. masallah..kaydirigubbakcemile2

Back