• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölüm korkusu

Zyhahahaha

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2022
12
3
1
23
Merhaba arkadaşlar Ocak ayında bir genç çocuğun ölüm görüntülerini cenaze aracini son yoğun bakımdaki halini kazasını felan herşeyini izledim o günden beridir içimi bir ölüm korkusu sardı adım atsam ölecekmiş gibi hissediyorum sürekli kendime günler koyuyorum kötü rüyalar görüyorum tabirleri ölüme çıkıyor çok psikolojik olarak yıprandım benim gibi bu durumu yaşayanlar varmı varsa lütfen dalga geçmeden söylesin ne yapmam gerek

Merhaba arkadaşlar Ocak ayında bir genç çocuğun ölüm görüntülerini cenaze aracini son yoğun bakımdaki halini kazasını felan herşeyini izledim o günden beridir içimi bir ölüm korkusu sardı adım atsam ölecekmiş gibi hissediyorum sürekli kendime günler koyuyorum kötü rüyalar görüyorum tabirleri ölüme çıkıyor çok psikolojik olarak yıprandım benim gibi bu durumu yaşayanlar varmı varsa lütfen dalga geçmeden söylesin ne yapmam gerek
Psikolojik destek alman gerek tabiki de. Neden seyrettin ki böyle bir şeyi ?

Baş edemiyorsanız yardım alın. Psikiyatriste gidebilirsiniz.

Ölüm size ne sağken kötülük eder, ne ölüyken;
sağken etmez, çünkü hayattasınız;
ölüyken etmez, çünkü hayatta değilsiniz. (Lucretius)

Destek alabilirsiniz ama kendinizi sakinlestirmek icin ne iyi geliyorsa ona da yonelebilirsiniz,
dine, meditasyona veya doga yuruyuslerine falan filan,
rahatlamaya calisin,
olum hepimize var.

Benide Başak cengiz çok etkiledi. Eskiden sokakta yürürken çok cesaretliydim şimdi bende korkuyorum gelip birisi saldırıp öldürecek diye bu kadın cinayetleri insanı ister istemez korkutuyor psikolojisini etkiliyor 😞
Beni de cok etkiledi aksam yolda yürümeye korkar oldum. Kulagimda kulaklik varsa, sürekli arkama bakiyorum. Insan cok etkileniyor

Neden korkuyorsunuz ecel gelmeden ölüm yok ecel gelince korku faydasız zaten ayrıca korunma duaları var bilmillahillezi la yedurru diye baslayan üç kere sabah akşam okuyan kişiye ölüm musibet gelmez ölecegi gün ise okumak unutturulur o kişiye psikolojik destek ye alabilirsiniz

Cesaret edipte yapamayanların konusu. Ölümden neden korkuyorsun yeğen asıl yaşamaktan kork:KK14:

valla zaman zaman bana da oluyo cidden kötü bi durum keşke izlemeseydin hiç aklını başka şeylerle meşgül etmeye çalış canm

Benimde zaman zaman yaşadığım korkuydu, kendime tarihler verir düşündükçe delirecek gibi olurdum. Bazen hissettim mi acaba der bazen içime doğuyor der bazen kendi kendimi telkin ederdim. Şu an çok şükür azaldı. Ama sebebi şu gerçekten değiştiremeyeceğimizi farketmek. Yani evet çok korkunc çok üzücü ama elimizde değil. Keşke olsa keşke bize bağlı olsa ama değil. Malesef düşünmemek en en iyisi öbür türlü sakin kalmak mümkün değil. Kimse ölümü seçmiyor genç ya da yaşlı. Yaşadığımız her günü güzel geçirmeye çalışmaktan başka çare yok.

Hepimizi bazı ölümler etkiliyor. Psikolojimizi bozuyor bence bu durumu yaşayan tek kişi değilsiniz ama bu kadar hayatınıza etki etmesine müsade etmemelisiniz. Eğer engel olamıyorsanız psikolojik destek almalısınız

Bende de vardı bu durum. Ama benim psikolojik rahatsızlığım vardı kaygı bozukluğu ve takıntılarım vardı. En ufak bir hastalığım olsa hasta hissetsem acaba ölümcül bir hastalığa mı yakalandım, ya kalp krizi geçirirsem vb. düşüncelerim olurdu. Hatta bir ara hasta olduğumda gözlerim dolmuştu öleceğimi düşünüp ya iyileşemezsem diye. Dayımın kalp krizini geçirdiği haberini alınca o gece boyunda çok korkmuştum acaba bende kalp krizi geçirir miyim diye. Haberde bir kadın öldürülse acaba bende öldürülür müyüm gibi korkularım olurdu. Mesela erkek arkadaşımdan ayrılınca acaba bana zarar verir mi bana takıntı yapar mı diye korkardım gerçek dışı düşünceler üretip. Bana psikoterapi iyi gelmişti. İlk önce psikoloğa gidin, psikolog gerekli görürse veya psikoterapiden verim alamazsanız psikiyatriste gidersiniz.

Back