Merhaba herkese
Dün akşam çok kötü bişey öğrendimki hala şoktayım.Benim kardeşim 19 yaşında bundan üç dört sene önce tecavüze uğramıştı.Şimdi bir erkek arkadaşı var bir yıl falan oluyo görüşeli aralarında bişey yaşamışlar ve hamileymiş.İşin kötüsüde bebek 6 aylık.Kardeşimde iltihap gibi bişey olduğundan hasta olmuyo sanıyorduk.Geçnlerdede hasta oldum demişti.Bizde şüphelnmedık.Annem doktora goturcektı artık ve dun soyledı.Çocugun evıne gıttım dun bızene yatmasaymıs dıyo aılesı.Çok kötü durumdayız.Çocuk gecen hafta askere gıttı.Zaten boyle bişeyi babam dayılarım duysa hepsı ya polıs ya asker zaten vuru oldurur babam cok delı zaten annem ve ben bılıyoruz ne yapıcaz sabaha kadar düşündük bi yol bulamıyoruz lütfen bi akıl verin belki yardım edebilicek birileri çıkar
yani ortada bu kadar suç varken hala neden empati kurmak gerekiyor diye düşündüm anlamadımmmm...
ohhh ne güzel iş çocuk doğurmaya gelene kadar iyi maşallah bir sorun yok ama çocuk dünyaya getirecek arkadaş anne olmayı değil onu vermeyi düşünüyorsa hala bir cevap yazmanın edebli bir tarafı olmadığını düşünüyorum aslında....
bana kızan kızsın ama iş bu kadar basit diil arkadaşlar ortada doğmadan kadersiz ve annesiz babasız büyüyücek ve daha doğmadan istenilmeyen bir çocuk var ve bunu yapma planları komple teorileri gibi anlatılıyor ise bu olanlara empati kurmak gerekiyor ise çocuk doğururum yada onunla ölürüm bir anlık zevkimin bedelini dünyaya getirir ya savaşırım yada babamsa babam dayımsa dayım polisse polis razı gelirim olumsuzluklara ama doğmadan evlatlık vericem demem benim empatim bu kızan kızsın ... eyvallah bende bişi demedim sayın o zaman arkadaşlar ya ne kadar ketum olmak gerekirse olun ama inanın ki siz bu insanın yaptığının 10 da 1 ini asla ve asla yapmayacak kadar da mantıklısınız ki burada akıl vermeye çalışıyorsunuz ama bence boşuna çaresi babada ve annede biten hazin bir dramatik acıklı bir çocuğun hikayesi olarak bitecek bir hayat hikayesi olarak hafızalarımızdan silinmeyecek bir bebeğin doğmadan önceki seyahat planları......
yazık ya çok yazık doğmadan istenilmeyen yavrucağa.....
ya bazı üyeleri anlamıyorum burda arkadaş derdini paylaşmış yardım istiyor olan olmuş artık siz hala geçmişini sorguluyosunuz birilerini suçluyorsunuz..
çözüm üretmeye calışın biraz.olaylara dışardan bakınca tabi kolay geliyor şunu yap bunu yap diye saçma sapan öneriler sunuyorsunuz.kız orda 'babam öldürür' diyor , bazıları cıkmış 'tecavüz edeni niye öldürmemiş?' diye absurd sorular soruyo.oldu o zaman hiç korkmasınlar öldürmüyorsa sorun yok ortada değil mi? biraz daha anlayış gösteremez misiniz? biraz daha yerinde yorumlar yapamaz mısınız?
konuya iliskin olarak gamze_8 bu saatten sonra çocuğu aldıramazsınız.kardeşiniz de 6 aylık hamilelik döneminde bir şeylere güvenmiş olmalı ki her şeyi gizlemiş ve çözüm yolu aramakdan kaçınmış.muhtemelen saflığına gelmiştir ve beraber olduğu şahsın hikayelerine inanmıştır.ama her şeyden önce kardeşinizi sakinleştirip olayı baştan sona ayrıntılı dinlemelisiniz.olayların niçin böyle geliştiğini anlamalısınız.nedenleri bulmalısınız.
kardeşinizin üzerine gitmeyin olan olmuş artık yeni bir aile faciasını daha kaldıramazsınız.çünkü kızın yaşı genç ve yasadıklarını kaldıramayabilir.Sağlıklı bir iletişimden sonra sağlıklı çözümler arayın.
her şeyden evvel siz bir ablasınız.güçlü olun.annenizi ve kardeşinizi sakinleştirin.anneniz sizden daha kötü durumdadır.bu noktadan sonra ağlamamalısınız.
Çocukdan kurtulmayı asla düşünmeyin.Allah'ın dilemesini istediği her işte bir hayır vardır.Kötü gibi görünebilir olaylar.Ama bu bebek günahsız ve herkesden daha çok bir anneye ihtiyacı var.Allah yardımcınız olsun.Dua etmeyi ihmal etmeyin.Bu durumda en büyük yardımcınız Allah
Ben hala 6 aylık bir bebek nasıl ama nasıl farkedilmez bunun cevabını istiyorum ve sabırla bekliyorum ; mantıklı bir açıklama...
kusura bakmayın ama sebebi tamamen cehalet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?