Ölüm Aklıma Gelince Koşa Koşa Yaşamak İstiyorum

Maariftakvimi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2018
1.710
2.694
Bir takım nedenlerden dolayı ev hayatından çıkıp kabuğumu kırarak hayata adım atığımda sanki herşey çok geç gibiydi.Aslında o kabuğun tam olarak kırıldığını söylemekte yanlış olur küçük çatırtılar var desek daha doğru olacak sanırım.

Lütfen konu dini icerikli zannedilmesin eskiden mütedeyyin bi hayatım vardi okuduğum kitaplar falan hep kendimi dini boyutta gelistirmek icin okudugum şeylerdi.Çok okumuşum pisman degilim gercekten bana çok sey katan guzel seylerde okumusum ama hic farkli bisey okuma ihtiyacı hissetmemisim...3 kuruş param olsa belki benim ihtiyacım olsa yada almak istedigim birsey ihtiyacı olan bir yeri yada kisiyi öncelik görmüşüm hayatın tüm basamaklarında önce başkaları gelmiş sonra ben gelmişim.

33 yaşindayım bekarım ailemle kardeslerimle yasiyirum okul falan hep mecburi kendi memleketimde olunca kendi dünyamdan hic ama hiç uzaklasamamysim.
Neyse gel zaman git zaman hayat profilim minimum düzeydede olsa degisti farklı dünyalar hayatlar tanıma imkanı gördükce üzülüyorum.Koskoca 33 yılım bomboş gecmiş gibi okumamışım gezmemişim yaşamamışım dünyanın cok uzağında görmeden yaşamış gibi hissediyorum kendimi.

Ve aklıma ölüm geldikce kalbim kırıliyor buyuk bir acı cekiyorum sanki koşa koşa dolu dolu yaşamak daha çok kitap okuyup daha çok film izleyeyim daha çok insan taniyıp daha çok şey daha çok yer keşfedeyim.

Yılların özlemi ve hayalidir kendi evim olsun kendi dünyam olsun bukundugum sartlar içinde çok zor olsada zemin oluşturmaya çalışıyorum bu hayalimi gerçeklestirmek için.
Giyim kuşam yasam standardi vs hep bana dayatılan hayatı yasadım mesela kuçuk yasta zorla örtunmrye zorlandim bi sure direndim ama sonunda kendime ait olmayan bir profilde buldum kendimi yani bunu degistirmeyi dusunuyorum ben insanlari buna haxjrlayip dogru zamani ayarlamaya calusirken

Profilim hayatım hayat standardım...
Okumak istediklerim maneviyatımı toparlama istegim beni bekleyen bir cok sey varsa belkide sabaha gözümü açamakaktan korkuyorum.

Hani filmlerde vardir ya yada duymusuzdur gerçek hikayeler yıllarca bir odada kapalıydı...İste o odadan çıkmiş gibi dolu dolu yaşayamadigim her saliseye hayıflanıyorum.

En altınada hikayenin celiskili ozeti olarak dipnot duseyim bunca heyecanı yaşarken felaket yorucu bir işte çalisiyorum sabah 8 de gidip oturdugum masada mesai bitisim 4 olmasina ragmen 5 e kadar kalkmadan cogunlukla lavaboya bile kalkmadan ooturuyorum.

Aksqm eve gelince soguk yemek yenektwn nefret eden gen dolapta ne bulduysa isitmadan tezgahin onunde atistirip odaya gectigim yerde uyuya kaliyorum.
Belki bir arkadasa dert anlatmak brlki icimdeki firtinalari anlayacak birini bulmak derdiyle yazdim neden yazfim bilmiyirum ama basliktada belirttigim gibi olum her aklıma geldiginde koşa koşa yasamak istiyorum

sanırım 30 lardan sonra hayatı farklı sorgulamaya başlıyoruz.zamanımız azalıyor ve geriye bakınca hiçbirşey yapmamışız isteklerimizi gerçekleştirmemişiz gibi geliyor.kısır döngü diyoruz aynı şeyleri yapmaktan bıkıyoruz.eş çocuk gibi sorumluluklarda olmayınca böyle hissetmeniz normal.pandemi de etkiliyor tabi.minikte olsa her ay bir yenilik katın hayatınıza daha önce yapmadığınız.yoksa depresyona girersiniz iyice

Bu isteği duymadan ölenler var. Bence farkına varmak harika bir şey
Ayrıca yolun sonunda falan değilsin, benden sadece 3 yıl büyüksün. Ama benim için yaş hiç de 'ay ne kadar geç kaldim' yaşı değil. Tam tersine 'onumde koca bir hayat var, daha çok şey yapacağım' yaşı... şimdiden bir sürü planım var. Sen de yapabilirsin:)
Öncelikli olarak , kendine simyacı kitabını al,derim ben. Şu ruh halindeysen,sevecegine eminim.
İkinci olarak da kendine bir hedef koy,virüs bitince hiç senden beklenmeyen, herkeisn çok şaşıracagi,sana göre çok marjinal bir şey yap. Mesela tek basina bir yurtdışı turuna yazil. Mısır olur,Fas olur , doğu Avrupa olur..nasılsa tur ile beraber olacağın için dil ile vb endişelenecek bir durumun olmaz, ailenin güvenlikten dolayı bir endisesi olmaz... Hazır pandemideyiz,4te çıktığın gizel bir işin var:) her ay aldığın maaştan yüzer ikiyuzer dolar yap, at kenara. Pandemi bittiginde o dolarları verir , üstüne az bir şey daha Katar gidersin turuna

Kendi istediğiniz değil, size dayatılan hayatı yaşadığınız için böylesiniz.
Aldığınız kararlar sizin değil, ailenizin belki de sülalenizin fikirleri, inandıkları. Kendi hayatınızda figüran olmuşsunuz, bu yüzden yaşamamış hissediyorsunuz.

İdrak ettikçe de ağır gelmiş, bu yüzden depresyona giriş yapmışsınız.

Ailenizden uzaklaşıp kendi başına yaşamanız lazım. Sebebi bulmuşsunuz, çözüme ilerleyin.

sanırım 30 lardan sonra hayatı farklı sorgulamaya başlıyoruz.zamanımız azalıyor ve geriye bakınca hiçbirşey yapmamışız isteklerimizi gerçekleştirmemişiz gibi geliyor.kısır döngü diyoruz aynı şeyleri yapmaktan bıkıyoruz.eş çocuk gibi sorumluluklarda olmayınca böyle hissetmeniz normal.pandemi de etkiliyor tabi.minikte olsa her ay bir yenilik katın hayatınıza daha önce yapmadığınız.yoksa depresyona girersiniz iyice
Şimdi sizin yazdıklarinizi okuyunca bi anlık bi dusunce acaba hersey tekrar mi ediyor ondan mi boyle hissediyorum diye dusundum. Yoksa cidden ben hicbirssy yasamadim mi diye ic cekiyorum.
Mesela aile mevzu basli basina ayri mesela evimizdw hic aile gibi degildik olamadik.

Beni begenen benimle ilgilenen bj hayat kurmqk isteywnde hic oladı.Bir sileye sahip olamanin verdigi kırgınlik yada bir aileye hic sahip olamsyacagimi bilmenin verdugi uzuntu hjc gecmeyecek gibi

O kadar haklisin ki. 33 yaşında aileyle yaşamak ve işten gelip yemek yedikten sonra uyuya kalmak ve gunlerin böyle geçmesi çok zor. Hayallerini erteleme biran önce ayrı bir evin ve hayatın olur umarım.
Hayat çok kısa ve mutlu olacağın bir düzen kurmanı kalpten diliyorum.

Aldığınız kararlar sizin değil, ailenizin belki de sülalenizin fikirleri, inandıkları. Kendi hayatınızda figüran olmuşsunuz, bu yüzden yaşamamış hissediyorsunuz.

Ailenizden uzaklaşıp kendi başına yaşamanız lazım. Sebebi bulmuşsunuz, çözüme ilerleyin.
Aslında ne guzslde anlamışsıniz bazen arkadaslarimla konudunca keşke babamin bizw yaptigi dayatmalaron kendi dusuncesi fikri oldugunu bilseydim o zaman belki bu kadar uzulmezdim oda oyle dusunuyor der gecerdim ama maalesef oda her vakit el alrm ne ne der dusuncesiylevdarlayip durdu bizi

Keske kendi hauatimi duzenimi kurma gjbi bi imkanim olsa suan icin yok ama gelecek zamsn icin imkanlar olcusunde kendime zemin olusturmaya calisiyorum

Kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz.
Güvenli alanda kalmayı, çatışmamayı tercih etmek zorunda kalmışsınız. Üstte de yazıldığı gibi 30lar uyanış yaşları. Mantıklı seçim yaşları. İşinizde tayin hakkınız var mı? Farklı bir şehre yerleşebilir misiniz?

Bu isteği duymadan ölenler var. Bence farkına varmak harika bir şey
Ayrıca yolun sonunda falan değilsin, benden sadece 3 yıl büyüksün. Ama benim için yaş hiç de 'ay ne kadar geç kaldim' yaşı değil. Tam tersine 'onumde koca bir hayat var, daha çok şey yapacağım' yaşı... şimdiden bir sürü planım var. Sen de yapabilirsin:)
Öncelikli olarak , kendine simyacı kitabını al,derim ben. Şu ruh halindeysen,sevecegine eminim.
İkinci olarak da kendine bir hedef koy,virüs bitince hiç senden beklenmeyen, herkeisn çok şaşıracagi,sana göre çok marjinal bir şey yap. Mesela tek basina bir yurtdışı turuna yazil. Mısır olur,Fas olur , doğu Avrupa olur..nasılsa tur ile beraber olacağın için dil ile vb endişelenecek bir durumun olmaz, ailenin güvenlikten dolayı bir endisesi olmaz... Hazır pandemideyiz,4te çıktığın gizel bir işin var:) her ay aldığın maaştan yüzer ikiyuzer dolar yap, at kenara. Pandemi bittiginde o dolarları verir , üstüne az bir şey daha Katar gidersin turuna
Bazülari onde bazilari arkada bj dolu hedefim var 🙂 sıraya koydum imkanlar olcudunde yol almaya calisiyorum.

Kitap önerudinide not aldim unarim bana ve dusuncelerime iyi gelir

O kadar haklisin ki. 33 yaşında aileyle yaşamak ve işten gelip yemek yedikten sonra uyuya kalmak ve gunlerin böyle geçmesi çok zor. Hayallerini erteleme biran önce ayrı bir evin ve hayatın olur umarım.
Hayat çok kısa ve mutlu olacağın bir düzen kurmanı kalpten diliyorum.
Cok ama çok tesekkur ederim
Belki dualarinız belki iyi dilekleriniz bunun vesilesi olur 🙂

Kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz.
Güvenli alanda kalmayı, çatışmamayı tercih etmek zorunda kalmışsınız. Üstte de yazıldığı gibi 30lar uyanış yaşları. Mantıklı seçim yaşları. İşinizde tayin hakkınız var mı? Farklı bir şehre yerleşebilir misiniz?
İşte isin en can sıkıci noktasi
Tayin sansım yok olsa ilk firsatta verir yeni hayatımin temellerini kimsenin beni tanımadiği bir sehirde baslangıc yaparak atardım

Ben de son 8 senedir biraz sizin gibiyim yani calisinca daha cok gezerim yeni yerler keşfederim derken izin alamadan senelerdir çalışıyorum izin derken de 1 hafta zor kullanabiliyorum. Ne zaman ki oh artik gezerim dediğim, rahata erdigimi düşünmeye basladigim zamanda da babamin hastalığı, ölümü ve pandemi herseyi tepetaklak etti
Ömür bir şekilde geçiyor ama önemli olan geç kaldim diye hayiflanmaktan ziyade, neresinden yakalarsam kâr gözüyle bakmak.
Mesela kitap okumayi sevdiğinizi ifade etmissiniz, bu konuda farklı içerikli yayınlar okuyabilirsiniz baslangic olarak. Sonra hosunuza giden videolar izleyebilirsiniz youtubedan, online eğitim/seminer/workshop vs gibi şeylere katılabilirsiniz. Pandemi sonrasinda da gezmek istediğiniz yerlere gidersiniz birer birer.
Hic bir sey imkansiz degil yeter ki isteyin. Ustelik farkindaliginizin artmasi bile harika bir sey. Yolunuz açık olsun.

+10000000000

İşte isin en can sıkıci noktasi
Tayin sansım yok olsa ilk firsatta verir yeni hayatımin temellerini kimsenin beni tanımadiği bir sehirde baslangıc yaparak atardım
O zaman evden evdekilere “meşru” 😅 gelecek nedenlerle uzaklaşabilrsiniz. Mesela yüksek lisans yapmak isteseniz yakın şehirlerden birinde çalıştığınız yer izin verir mi hafta bir gün?

C ceycey0406 Bende böyle buradaki gibi bir durum hakkında bilgi sahibiydim konu sahibi cevap verene kadar insanlık yaptım beklemesin dedim biliyorken yanıtladım. Ayy nerden cevapladıysam atladı hemen avukatımısın sanamı sordum sanane bilmem ne diye bebeksi muhabbetlerin içinde buldum kendimi. İnsanca açıklamamı yapıp uzaklaştım aman aman ötede dursun salla.

C ceycey0406 Bende böyle buradaki gibi bir durum hakkında bilgi sahibiydim konu sahibi cevap verene kadar insanlık yaptım beklemesin dedim biliyorken yanıtladım. Ayy nerden cevapladıysam atladı hemen avukatımısın sanamı sordum sanane bilmem ne diye bebeksi muhabbetlerin içinde buldum kendimi. İnsanca açıklamamı yapıp uzaklaştım aman aman ötede dursun

X