Tuvalet Eğitimi Olmuyor Söylemiyorlar

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

cnm benimkilerde küçük ama napayım saglıklı olsunlar yeter diyorum
valla koca kış geçer maş hasta olmazlar hergün pekmez,bal,kuruyemiş,sebze et grubu yedirmeye çalışırım
biz besleyelim temel saglam olsun da varsın küçük olsunlar bnapalım

kız baskısı bitmez cnm ben düşünmüyorum vallahi hiç
allah isteyenlere versin diyorum:)

merhaba
ben klozet adaptörü ile başladım ve başarılı oldum.çocuk tuvaletteyken ayağı yere basmalı demişti sabiha paktuna.kendini güvende hissetmeliymiş.küçük sandalyesini banyoda bulundurdum.klozete oturtup sohbetler masallar falan...masalkahramanlarınında hep bu şekilde tuvaletlerini yaptığını.2 günde öğrenmişti.siz kendi psikolojinizi bozmamak için halıları falan toplayın:))çişkaçırdıkça temizlesi kolay olsun.sizi fazla üzmesin.kolay gelsin.

bizim yarın 1 hafta olacak tuvalet eğitimine başlayalı. zaten asla çişim geldi demiyor. en azından altına yapmasını istemiyorum yaaa. ilk günkü gibiyiz. tuvalete gidiyor çişini yapmıyor. çıkıyoruz 5 dk sonra altına yapıyor. bugün 3 kere altına yaptı. 1 kere çok az tuvalete yaptı.çoooooooooook inat işim zor. gitmiycem diyor. her seferinde başka bir oyuncakla giriyor tuvalete. sıkıldım.acaba biraz ara verip sonra devam mı etsem yoksa üstüne düşmeye devam mı etsem bilemedim yoruldummmmm...

beni nasıl rahatlattın anlatamam çümkü 1 ay oldu ama hala kızım tam olarak söylemiyo ben üstüne gitmiyorum ama üzülüyordum teşşekkür ederim gerçekten bilgileri paylaşmak güzel:)

sizi çok takdir ediyorum ne yaptınız kızınız alıştımmı tuvalete nolur paylaşın çıldırcam benimki phem tuvalete hem yere yapıo ve kak tutuo

Arkadaşlar benim kızım 23 aylık ve 1 haftadır eğitime başladık ve bir haftada sadece 1 kere altına kaçırdı çişi gelince söylüyor tuvalete gidiyoruz lazımlığına oturup yapıyor.sonra alkışlıyoruz.beraber çişi döküyoruz tuvalete ellerimizi yıkıyoruz .gecede bez bağlamıyorum çişi gelince uyanıyo ve tuvalete gidiyoruz.Size kısaca yöntemi anlatıyım.kendisinden 6 ay büyük kuzeni çiş eğitimine başlamıştı ve bizde sürekli yanındaydık altına kaçırınca hep gördünmü kızım abla pis oldu dedim.her akşam babasıyla onun yanında konuştuk işte fatoş çişini tuvalete yapıyomuş biliyomusun annesi çok mutlu fatoş artık abla olmuş diye.sonra denedik bezi çıkardık abla oldun sende diye ve ilk lazımlığa yaptığında alkış kıyamet sevinç çığlıkları ....çok hoşuna gitti tabi bu sefer her lazımlığa yaptığında herkesi arayıp kızım abla olmuş yaşasın gelin bakın tuvalete yaptı ...aferin kızıma ne istersen söyle..altına 1 kere kaçırdı ve ben çabuk saklayalım kimse görmesin babası yanlışlıkla su döküldü dedim oda güldü..böylece alışmış olduk gerçekten her çocuk her yöntemden anlamıyo bazısına ne yaparsan yap anneye inat için cezalandırmak için özellikle altına yapıyo..ama bu ne annenin nede bebeğin suçu doğal süreçler hepsi gececek 3 yıl sonra hepsi konusuyoı yürüyo ve tuvalete gidiyo olucaklar .20 ay önce kafasını tutamıyodu..hersey zamanla olucak kendinizi strese sokmayın lütfen sizin stresli olmanız onları daha olumsuz etkileyecektir inanın.

4 gün, 1 hafta, söylememeleri çok normal, zaten çiş eğitimi ilk başta kontrollü olur yani hep anne götürür yaptırır sonra çocuk kendi söylemeye başlar. Altlarına kaçırmamaları çok büyük avantaj senin için demek çiş kontrolünü yapabiliyorlar, tutabiliyorlar. Tuvalete götürdüğün zaman dilimini yavaş yavaş uzatabilirsin. Mesela yarım saatte bir tutuyorsan, 45 dk sonra 1 saat 2 saate çıkarırsın....

bim kızımda bugün tam 2,5 yaşına bastı. 2 haftadır falan uğraşıyorum geceleri bez bağlıyorum. çok inat çişim geldi diyor gidiyoruz yapmıyordu günde 5 kez falan evin her tarafını suladı. oturma odasında bir kilim var onun haricinde herşey toplu. bazen lazımlığa oturmayıp önünde dikilip yaptı. kaka inlemeye başlayınca tuvalete koşuyoruz kabızlık problemivardı tuvalet alışkanlığı kazandırmaya çalışınca geçti sanki. 2 gündür biraz daha iyiyiz. lazımlığın önüne leğen koyup sul doldurdum. içine de gemi falan koyduk onlarla oynamak için çişini söylüyor yapmazasan dökerim suyu diyorum yapınca biraz oybuyor çıkıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…