• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Olmuyor Söylemiyorlar

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

minikkuzum

4 erkeğim ve ben:))
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2008
1.451
39
683
Diğer
4 gün oldu hiç ilerleme yok ben götürmezsem söylemiyorlar.3 yaşında ikiz oğullarım kafayı yiyecem.ümidim kırıldı moralim çok bozuk

minikkuzum biz de aynı şekildeyiz ve aynı duygulardayım seninle.nasıl alışacaklar ya?benim de 2.5 yaşında kızım,gerçi daha erken diye düşünüyorum.bugün bizim 2. günümz oldu,sizin 4 günde erken daha.her çocuk bir değil,bazısı 1 ayda bazısı 2-3 günde öğrenirmiş.allah hepimize sabır versin

aaaah canım ah bugün yine altına yaptı bir tanesi kakasını.neden yaptın dedim yıkaman için diyor.ağlamak üzereyim sinirden çok üzülmeye başladım.hiç umurlarında değil.ve 3 yaşındalar ne zaman öğrenecek bunlar.bi de kayınvalidem dalga geçer gibi laf sokuyor,misafirlerin önünde üçünü bir bezlemesi sana zor olacak kışın diyor hamileyim onu da sayıyor.güya alıştıramayacakmışım.canım o kadar sıkkın ki anlatamammmm

canım benim kzıım da 2,5 yaşında ben de başladım eğitime. bende istediiğim sonucu alamıyorum ama zorlamıyorum, moralimi de şimdilik bozmuyorum, ben de 4 gün oldu başlayalı. tuvalete sadece su ve fırça oynamak için giriyor.. evet hiç hijyenik değil ama tuvalet korksuunu yener belki diye müsade ediyorum iğrenerek:37:

yaşlı bir teyze bana şunu tavsiye etmişti dene istersen, eğer evinizin önü müsaitse çocuğun oynayabileceği bir alan var ise, çocuğun altını bağlamadan oyuna çıkar,çocuk bırak istediği gibi çişini yapsın, aldırış etme,ıslak kalsın, zaten o bir süre sonra kendiliğinden rahatsız olacaktır, sıkıntıyı anlayanıca çiş yapmanın önemini anlar herhalde:1: ben şimdi çalışıyorum da 2 hafta sonra tatile çıkacağız. o zman deneyeceğim bu tekniği baklaım biizmki rahatsız olacak mı?

valla ben kontrolümü yitirdim.3 yaş büyük bir yaş geçen yaz öğrenemediler bu yaz da öğrenemezlerse seneye kalacak.bi de ekimde bebek doğacak.al sana herkese maskara olacam dalga geçmeleri en çok sinirimi bozan şey sanki ben istiyorum.küstüm onlarla konuşmuyorum şimdi biliyorum yanlış yapıyorum ama içimden gelmiyor moralim çok bozuk sürekli gözümde yaş ufaktan ufaktan akıyor.hem acıtorum hem kızıyorum.altları 5 gündür açık ama değişen bişey yokkkk.babam robot sözü ermişti altlarına yapmazlarsa hemen almış gelmiş bez bağlanmıyor diye.şimdi bütün gün robotla oynuyorlar ama yapmaya devam.kaldırsam mı robotları bilmiyorum şaşkınım şaşkın

offf senin durum baya ciddiymiş, hamile de olunca herhalde sen iyice panikledin, hormonlar da farklı çalışınca ooff seni düşnemiyorum, güzelim bak, nasıl olsa öğrenecekler, tek ihtiyaçları zaman, bak onlar daha çok küçük, seninle şuan inatlaşıyorlar, bence rahat bırak onları, çişi öğretmeye devam et ama sabret, zorlama, tuvalet eğitiminin ne kadar önemli oldğundan bahsediyor uzmanlar, yapılan bir yanlış çocuğun bütün psikolojisini etkileyeblirmiş, sakin ol.

evet canım çok iyi biliyorum bunları ama bugün baya kötü oldum saatlerce ağladım küstüm bilmemne.ama artık daha dikkatli olacam napiyim geç bırakırlarsa bıraksınlar artık dalga geçenlerin de Allah kendi başlatına versin inşallah

Bugün 3. günümüzdü bizim de,bugün daha iyiydik sanki diyorum.Yani wc ye ya da lazımlığa yapmadı hiç ama çiş ve kaka sayısı azaldı.altına 2 kez çiş 1 kez kaka yaptı.o açıdan çok rahatsız edici olmadı benim için.yalnız arada sırada wc ye götürüyorum lazımlığa veya wc ye oturtmaya çalışıyorum,istemiyor.şunu vericem bunu vericem diye ikna etmeye çalışıyorum,çok zor oluyor oturtmak.bakalım yarın nasıl olacağız

Son düzenleme:
olur inşallah canım.dün baya araştırdım sayılır.bunun onun en özel bölgesi olduğu ve çok dikkatli davranılması gerektiğini anlatıyordu.ve bu öğrenilmez hazır olduğunda kendiliğinden gelişir diyor sabiha paktuna.bi de birkaç kitap varmış onların yorumlarını okudum arkadaşımda da var onu alacam şimdi.arkadaşımın oğlu da 2.5 yaşında 5 günde filan öğrendi çocuk.11gün olmuş şimdi iyi diyor.bi de o günlük tutmuş her gün ne kadar kaçırdı ne kadar tuvalete yaptı yazmış,böylece ilerleme var mı yoksa zamanı değil mi diye bakmış.ben dün gece kakanızda minik arabalar varmış dedim kikirdediler sevindiler bugün deniycem bakalım.tuvalette sevimli dinozor var hadi onun kafasını ıslatalım diyorum çok hoşlarına gidiyor..ne kadar masumlar yaa.

benimki senin söylediklerinden anlamaz mesela,şaşkın şaşkın bakar yüzüme.Benimki konuşmayı tam olarak sökmedi zaten,o problemimiz de var ya,bakalım nasıl olacak.günlük olayını bende başladım bugün

4 gün oldu hiç ilerleme yok ben götürmezsem söylemiyorlar.3 yaşında ikiz oğullarım kafayı yiyecem.ümidim kırıldı moralim çok bozuk

benim kızım yaklaşık 2 haftada anca alıştı. ilk başlarda kızıyordum sinirleniyordum oda sanki inadıma yapıyordu ama sonra tamam önemli değil kızım sorun değil diye kızmadan temizledim.kızım buna karşılık tuvalete gitmeye başladı..

benim kızım yaklaşık 2 haftada anca alıştı. ilk başlarda kızıyordum sinirleniyordum oda sanki inadıma yapıyordu ama sonra tamam önemli değil kızım sorun değil diye kızmadan temizledim.kızım buna karşılık tuvalete gitmeye başladı..
evet ben de sakinledim artık dün kendimi harap eymiştim ama çocukları korkutmaktan başka bir şey değilmiş meğer.şimdi çok sıcak ve cesaretlendirici davranıyorum bugün tuvalette baya zaman geçirdik.çişleri söylemeseler de altlarına kapek kaçırmıyorlar.ama kaka bakalım nolacak denizim bugün bana dedi ki ben kakaları sevmiyorum onlar kötü,yemem ben onları dedi.ben de oğlum kakalar iyidir içinde arabalar vardır,hem yapınca yüzmeye gideronlar dedim.korkuyor galiba.kızmıycam artık hiççç

canım benim kzıım da 2,5 yaşında ben de başladım eğitime. bende istediiğim sonucu alamıyorum ama zorlamıyorum, moralimi de şimdilik bozmuyorum, ben de 4 gün oldu başlayalı. tuvalete sadece su ve fırça oynamak için giriyor.. evet hiç hijyenik değil ama tuvalet korksuunu yener belki diye müsade ediyorum iğrenerek:37:

yaşlı bir teyze bana şunu tavsiye etmişti dene istersen, eğer evinizin önü müsaitse çocuğun oynayabileceği bir alan var ise, çocuğun altını bağlamadan oyuna çıkar,çocuk bırak istediği gibi çişini yapsın, aldırış etme,ıslak kalsın, zaten o bir süre sonra kendiliğinden rahatsız olacaktır, sıkıntıyı anlayanıca çiş yapmanın önemini anlar herhalde:1: ben şimdi çalışıyorum da 2 hafta sonra tatile çıkacağız. o zman deneyeceğim bu tekniği baklaım biizmki rahatsız olacak mı?

benim kızımda 25 aylık.epeydir klozete oturmak istiyo. çişim geldi diyo çıkarıyo bezini. gidip oturuyo. kendi başına çıkmaya çalışıyodu korkuyodum tepe üstü düşecek diye . çok ianttır asla müsade etmez yardıma . neyse sonra yavaş yavaş izin verdi yardımcı olmamıza. biz oturtuyoruz. suyu açmamız istiyo biliyom aslında suyla oynamak için giriyo. bnede çiş yapılmadan su açılmaz dedim. zorlayarak yaptı çişini suyu açtık oynadı biraz. bende senin gibi tatilde açık bırakmayı düşünüyom. inşallah zorlanmadan alışır. oğlum 9 yaşında hala arada minicik kaçırır. onda çok hatalar yaptık inşallah kızımda tekrarlamayız. sizlerede kolay geslin. çok sabır isteyen bişey. gerçi kadınlığın hangi işi sabır istemiyoki değil mi.

offf senin durum baya ciddiymiş, hamile de olunca herhalde sen iyice panikledin, hormonlar da farklı çalışınca ooff seni düşnemiyorum, güzelim bak, nasıl olsa öğrenecekler, tek ihtiyaçları zaman, bak onlar daha çok küçük, seninle şuan inatlaşıyorlar, bence rahat bırak onları, çişi öğretmeye devam et ama sabret, zorlama, tuvalet eğitiminin ne kadar önemli oldğundan bahsediyor uzmanlar, yapılan bir yanlış çocuğun bütün psikolojisini etkileyeblirmiş, sakin ol.

aynen öyle canım. oğlumun kaka sorunu vardı . çok gittik üstüne . offff offf.
sakın arkadaşım acele etme . bırak zamnala öğrensinler.

söylediler söyledileeeerrr..çok şükür Allah ıma.olurmuş meğer olmaz sanıyordum..hiç kızmadan,korkutmadan,abartmadan sevdirerek oldu işte. şimdi anne kakam geldi galiba dediklerinde sevinçten uçuyorum hemen koşuyoruz.aa oğlum araba yapmış,uçak yapmış dedikçe gülüyor masumlar..ne büyük iş onlar için.Allah ım tüm çocukların hayatlarını güzel etsin.biraz duygusalım şu ana bebeğini kaybedenlerin sayfasını okudum.Allah ım onlarada nasip etsin de tek dertleri kaka çiş olsun:71:

ayy canım nasıl sevindim anlatamam.kocaman maşallah kuzulara :nazar::nazar::nazar: Devamı gelir artık :65: bizde de gelişme var.wc ye çişini yaptı,kendi isteğiyle gittik wc ye ve oturttum.sonra da yaptı.inşallah hallolur bu iş.

ayy canım nasıl sevindim anlatamam.kocaman maşallah kuzulara :nazar::nazar::nazar: Devamı gelir artık :65: bizde de gelişme var.wc ye çişini yaptı,kendi isteğiyle gittik wc ye ve oturttum.sonra da yaptı.inşallah hallolur bu iş.
teşekkür ederiiiiz..evet çok şükür oldu:52:seninkini de takip ediyorum olur inşallah.. küçük tabi biraz zorlanmamn nomal galiba.ama olacak inşallah..seni de tebrik ediyorum azminden ve sabrından dolayı:71::71:

kızlar suan 23 aylık olan oğlum var.bende uzan zamndır istiyorum tuv. aıştırmayı.
siz neyle başladınız alıştırmya.
klozet adptörümü? lazımlık mı? yoksa normal tuvaletemi götüüdünüz.
cvp veririseniz çok yardımcı olursunuz .neyle başlamam gerekir bilemiyorum?:50:

valla ben kontrolümü yitirdim.3 yaş büyük bir yaş geçen yaz öğrenemediler bu yaz da öğrenemezlerse seneye kalacak.bi de ekimde bebek doğacak.al sana herkese maskara olacam dalga geçmeleri en çok sinirimi bozan şey sanki ben istiyorum.küstüm onlarla konuşmuyorum şimdi biliyorum yanlış yapıyorum ama içimden gelmiyor moralim çok bozuk sürekli gözümde yaş ufaktan ufaktan akıyor.hem acıtorum hem kızıyorum.altları 5 gündür açık ama değişen bişey yokkkk.babam robot sözü ermişti altlarına yapmazlarsa hemen almış gelmiş bez bağlanmıyor diye.şimdi bütün gün robotla oynuyorlar ama yapmaya devam.kaldırsam mı robotları bilmiyorum şaşkınım şaşkın

Canım benim kıyamam sana. benimde oğlan 3 yaşında çişini öğrendi sayılır.. benim de arkadaş çevrem laf sokuşturup durdu bende çok üzülüyordum ama ne yapayım her çocuk bir değil ki. robotları hemen kaldır ! onlara de ki eğer çişlerini tuvalete yapmazlarsa robotu asla vermeyeceğini söyle. benim oğlum bezi çıkarmam dedi bende ; o zaman yok sana çizgi film kanalları dedim. kayuu yok - pepe yok otur bakalım dedim. inan 1 saat dolmadan geldi anne bezimi çıkar dedi.. sen devam et onlar söylemeden götürmeye çişe. en fazla 10 gün daha eziyet çekersin. biri diğerinden daha akıllı olursa ona övgüler yap sarıl kucakla öp.. ve karşılarında hüngür hüngür ağla. ben oğlum altına haddinden fazla çiş kaçırdığında ve çamaşır yetiştiremediğimde dayanamadım çok ağladım ona sarılıp. dedim ki bezi bırakmanı çok istiyorum bezi artık markette satmıyorlar dedim. ne olursun beni seviyorsan tuvalete otur dedim. :34: en son oğlum çişini öğrenirse eğer fakire para vericem dedim sözümü yakında tutacağım :16:

Back