ölmüş birisinin doğumgünü...

bigün ya sesini ya yüzünü unutursam diye aklım çıkıyo yüzü resimlerde var ama ya sesi ya unutursam...

Benim hiç yok unutma şansım, ikizi gibiyim annemin, kardeşim suratıma bakıp bakıp ağlıyor, bazen aynaya bakmak bile canımı yakıyor o yüzden. Sesim, yüzüm, ayağımda ki yamuk tırnak bile ondan fotokopi. Onu tanıyanlar bana bakıp aaaa diyor, hele bir müddet görmemişlerse. Yaşlandıkça daha çok benziyorum, saçlarım bile dökülüp onun ki kadar kaldı, hoş benzemeseydim unutur muydum, sanmıyorum. Sende unutmazsın, unutamazsın ....

unutmazsın merak etme, anne baba bu canım unutulmaz, başta o korku bende de oldu ama unutulmaz, bende babamı kaybettim 3sene olucak yakında.
ve unutulmayan tek yüz anne yüzüymüş biliyormusun, bu konu üzerine hadisi şerif var.

annemde şeker hastası kardeşimle ikisi kaldılar ankarada ben batmanda yaşıyorum babama veda etme şansım olmadı ben doğum için ankaraya gittim babam 10 gündür komadaymıs zaten havaalanından eve gelince annem söyledi hastaneye gittim ama hamileyim diye almadılar yanına, kardeşim hep babam seni bekledi abla der benim hastaneye gittiğim gün vefat etti 11 gün komadan sonra

Ya zaten kaç gündür içimde bir korku anneme bir şey olursa ben ne yaparım diye...
Keşke okumasaydım ağlamamak için zor tutuyorum kendimi... İnsan Hababam Sınıfı'ını izlerken ağlar mı yaa? O psikolojideyim işte. Çocukluğumu özlüyorum çok... Annenin mekanı cennet olsun, kabri nurla dolsun inşAllah...

annemde şeker hastası kardeşimle ikisi kaldılar ankarada ben batmanda yaşıyorum babama veda etme şansım olmadı ben doğum için ankaraya gittim babam 10 gündür komadaymıs zaten havaalanından eve gelince annem söyledi hastaneye gittim ama hamileyim diye almadılar yanına, kardeşim hep babam seni bekledi abla der benim hastaneye gittiğim gün vefat etti 11 gün komadan sonra

allah rahmet eylesin inş canım.
benimde annem şeker hastası ve kardeşimle annem kaldılar aynen, onlarda gurbetteler aynı şehirde değiliz.
bu konuda benzermişiz.
allahım beterinden esirgesin.

hep büyümek isterdim, büyüdüm neler gördüm neler yaşadım.
şimdi deli gibi tekrar çocuk olmak istiyorum ANNEM ve BABAM hep olsun diye..
Rabbim sabırlar versin. mekanı cennet olsun inşallah.

15 martta 54 yaşında olacaktı babam 4 martta vefat etti bebegimi geçtim beni hamile iken bile göremedi oğlumla babamın tek kare fotoğrafı yok ya işte bu acı bana bi ömür yetecek gölgesini görsem sarılırım ışığımdı o benim pusulamdı ben yürürdüm önümdeki taşları çakılları temizlerdi önümden, p vardı hayata karşı ben hep 1-0 öndeydim, o vardı benim başım hep dikti bana kim yan bakabilirdi kim üzebilir kim incitebilirdi beni, o vardı arkamda dağımdı şimdi ben 11 aydır yarımım gülüşlerim soluk boynum bükük oğlum 10 aylık babam öleli 11 ay oldu oğlum ve eşim olmasa aklımı koruyamazdım sanırım, bir ömür burnumun direğinde yüreğimde bu sızıyla nasıl yaşarım bilmiyorum Allahım sabır ver. ..
Yıllardır onsuz kutluyorum. Şimdi yaşasaydı 49 yaşında olacaktı. Elliye merdiven dayamış olacaktı ama o bunu hiç kabullenmeyecekti. Ben daha yirmi dokuz yasindayim diye guldurecekti bizi. Ne acı nasıl büyük bir acı. O yok ama ben onu büyütüyorum içimde de olsa. Keşke elleri yüzü kırış kırış saçları bembeyaz halini gorebilseydim. Bugün ona çok istediği birşeyi hediye edip kocaman bi pasta yapabilseydim. Öyle çok fazla mum da koymazdim üzerine yaşı belli olmasın diye. Üç bilemedin beş tane...
Şu an çok acı hissediyorum evet ama daha çok çaresizlik benim hissettiğim. Rüyalarıma bile gelmiyor. Bu özlem tarifsiz. Kaç sene oldu ama ben durduk yere gözyaslarina boğuluyorum halen insanların içinde yolda sokakta işte. En çok yasayamadigi yillara üzülüyorum, göremediği yerlere, yiyemedigi yemeklere, dinleyemedigi şarkılara, izleyemedigi dizilere... o olsaydı bunu çok severdi dediğim şeyler acıtıyor en çok yüreğimi. Ama en çok da çocuklarının büyüdüğünü görememesine ve eşinin halen nasıl bir aşkla ona bağlı olduğunu bilememesine üzülüyorum.
Gün geçtikçe aynada onu görüyorum. Kendime baktıkça ona bakıyor gibi olup hıçkırıklara boğuluyorum. Peki ama bu benzerlik niye.
İyiki doğdun annem. İyiki bu dünyaya iyiliklerini bıraktın. inşallah birgün yeniden buluşacağız seninle.
Onlar sonsuz rahmetin sonsuzluğun içindeler yok olmadılarki sizleri görüyorlar dualarınızı eksik etmeyin kabirlerini ziyaret edin cuma günleri mutlaka evlerinizde Kur'an okuyun ancak böyle onlara hayırlı evlat oluruz hayırlı evlat amel defterinin mahşere kadar açık kalmasıdır başınız sağolsun Allah sabır versin AMİN

Onlar sonsuz rahmetin sonsuzluğun içindeler yok olmadılarki sizleri görüyorlar dualarınızı eksik etmeyin kabirlerini ziyaret edin cuma günleri mutlaka evlerinizde Kur'an okuyun ancak böyle onlara hayırlı evlat oluruz hayırlı evlat amel defterinin mahşere kadar açık kalmasıdır başınız sağolsun Allah sabır versin AMİN

en. çok o koyuyo zaten babam. adapazarında dedemle yan yana yatıyo. aralarında 87 gün var zaten, ben teee batmandayım

Okurken gözlerim doldu Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

yuregım sızları tuylerım dıken dıken oldu.. nur ıcınde yatsın mekanı cennet olsun ne mutlu kı sızın gıbı evlada sahıpmıs

Yıllardır onsuz kutluyorum. Şimdi yaşasaydı 49 yaşında olacaktı. Elliye merdiven dayamış olacaktı ama o bunu hiç kabullenmeyecekti. Ben daha yirmi dokuz yasindayim diye guldurecekti bizi. Ne acı nasıl büyük bir acı. O yok ama ben onu büyütüyorum içimde de olsa. Keşke elleri yüzü kırış kırış saçları bembeyaz halini gorebilseydim. Bugün ona çok istediği birşeyi hediye edip kocaman bi pasta yapabilseydim. Öyle çok fazla mum da koymazdim üzerine yaşı belli olmasın diye. Üç bilemedin beş tane...
Şu an çok acı hissediyorum evet ama daha çok çaresizlik benim hissettiğim. Rüyalarıma bile gelmiyor. Bu özlem tarifsiz. Kaç sene oldu ama ben durduk yere gözyaslarina boğuluyorum halen insanların içinde yolda sokakta işte. En çok yasayamadigi yillara üzülüyorum, göremediği yerlere, yiyemedigi yemeklere, dinleyemedigi şarkılara, izleyemedigi dizilere... o olsaydı bunu çok severdi dediğim şeyler acıtıyor en çok yüreğimi. Ama en çok da çocuklarının büyüdüğünü görememesine ve eşinin halen nasıl bir aşkla ona bağlı olduğunu bilememesine üzülüyorum.
Gün geçtikçe aynada onu görüyorum. Kendime baktıkça ona bakıyor gibi olup hıçkırıklara boğuluyorum. Peki ama bu benzerlik niye.
İyiki doğdun annem. İyiki bu dünyaya iyiliklerini bıraktın. inşallah birgün yeniden buluşacağız seninle.

Anneciğin nurlar içinde yatsın .
Canım çok acıdı okurken .
Allah sana sabırlar versin canım benim.

İnanın içim taştı gözlerim doldu..
Rabbim size sabır versin, annenize de gani gani rahmet eylesin

Allah rahmet eylesin. Basiniz sagolsun.
Simdi annenize yapabileceginiz verebileceginiz en guzel hediye onu orada daha cok rahatlatacak olan Kuran okumaniz ya da onun adina sadaka filan vermeniz. Her zaman yaparsiniz da bugun icin ayrica yapabilirsiniz. Allah kabul etsin

İçim acıdı, Allah mekanını cennet eylesin, size sabır versin.
Çok çekinerek bir konuda bu konuyla benzerlik gösteren bir konuda birşey sormak istiyorum.
Eğer montajla fotoğraflarınız birleşseydi ve mesela düğününüzü görmediği halde düğün fotoğrafı oluşsaydı, yada yeni evinizde fotoğrafınız olsaydı bebeğinizle olsaydı..
Böyle bir hediyeyi beğenirmiydiniz yoksa küstahça mı bulurdunuz?

ağlattın beni cnm yaaa. Allah rahmet eylesin annesizlik çok zor :KK43:

X