• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölen kedimin acısını nasıl atlatabilirim

2 yaşındaki kedimi 2 gün önce kaybettim dün de topraga verdim. Kısırlastırma icin veterinere götürdüm bütün testlerini yaptırdım cok saglıklıydı hicbir problemi yoktu. Bıraktıktan 2 saat sonra doktor arayıp heranın ameliyatı bitti uyandı cok iyi korkmayın saat 6 da teslim alabilirsiniz dedikten 1 saat sonra arayıp acil gelmeniz gerekiyor dedi meger cocugum ölmüs. Yogun bakımdayken atak gecirmis sesine kosmuslar yarım saate müdehale etmisler ama kurtaramamıslar. Kalp krizi gibi birsey. Hic beklenmedik bir anda saglıklı yavrum öldü. Kendisi zaten cok ürkekti herseyden korkardı kesin korktu yavrum orda. Yavruyken daha 1 bucuk aylıktı bana geldiginde. Ben calıstıgım icin hep annem ilgilenirdi onunla o da annemi sahibi olarak bilirdi kendimi toparlamayı gectim annemin seker ve tansiyonu var onu nasıl toparlarım bilmiyorum. Canımız cok yanıyor asla tarifi yok. Evde onu görüyoruz sesini duyuyoruz sanki atlatamıyoruz. Onu unutabilmek icin ne yapabilirim lütfen yardımcı olun bişey söyleyin canım cok yanıyor. Onun o güzel melek suratı gözümün önünden gitmiyor.
Başınız sağolsun, kayıpların en büyük tesellisi yas sürecini doya doya yaşamaktan geçiyor.

Çok geçmiş olsun,muhtemelen anestezi etkisinde.Ben bir kere oğlumu traş ettirdim anestezi verildi 2-3 gün kendine gelemedi ben üç gün boyunca uyuyamadım.Bazı kediler anesteziyi kaldıramıyor muhtemelen anestezinin etkisinde hala.
Kötü bir şey olmasın da geçeceğini bilmek bile az da olsa rahatlatıyor ama bu haline çok üzülüyorum

Çok geçmiş olsun,muhtemelen anestezi etkisinde.Ben bir kere oğlumu traş ettirdim anestezi verildi 2-3 gün kendine gelemedi ben üç gün boyunca uyuyamadım.Bazı kediler anesteziyi kaldıramıyor muhtemelen anestezinin etkisinde hala.
Kısırlaştırma yaptınız mı siz yarası ne kadar sürede iyileşir? Bi bilginiz var mı

Kısırlaştırma yaptınız mı siz yarası ne kadar sürede iyileşir? Bi bilginiz var mı
Ben traş yaptırdıktan sonta kısırlaştıracaktım ama anestezi etkisinde görünce içim dayanmadı tekrar anestezi almasına.Sonra yorumları okudum kısırlaştırmadan sonra ölen kediler varmış,ödüm koptu o gün bugündür traş bile ettirmiyorum tüyleri de aslan gibi zaten.Ciğerleri zaten sıkıntılı yavrumun,o yüzden öyle bir ameliyata sokmam onu.

2 yaşındaki kedimi 2 gün önce kaybettim dün de topraga verdim. Kısırlastırma icin veterinere götürdüm bütün testlerini yaptırdım cok saglıklıydı hicbir problemi yoktu. Bıraktıktan 2 saat sonra doktor arayıp heranın ameliyatı bitti uyandı cok iyi korkmayın saat 6 da teslim alabilirsiniz dedikten 1 saat sonra arayıp acil gelmeniz gerekiyor dedi meger cocugum ölmüs. Yogun bakımdayken atak gecirmis sesine kosmuslar yarım saate müdehale etmisler ama kurtaramamıslar. Kalp krizi gibi birsey. Hic beklenmedik bir anda saglıklı yavrum öldü. Kendisi zaten cok ürkekti herseyden korkardı kesin korktu yavrum orda. Yavruyken daha 1 bucuk aylıktı bana geldiginde. Ben calıstıgım icin hep annem ilgilenirdi onunla o da annemi sahibi olarak bilirdi kendimi toparlamayı gectim annemin seker ve tansiyonu var onu nasıl toparlarım bilmiyorum. Canımız cok yanıyor asla tarifi yok. Evde onu görüyoruz sesini duyuyoruz sanki atlatamıyoruz. Onu unutabilmek icin ne yapabilirim lütfen yardımcı olun bişey söyleyin canım cok yanıyor. Onun o güzel melek suratı gözümün önünden gitmiyor.
Basınız sağolsun çok üzüldüm.. bende kedi annesiyim en korktuğum şeydir ama....eğer inançlı olan bir insansanız bunun kısa bir ayrılık olduğunu yok olmadığını bilerek atlatmalısınız. Çocuğunuz gibidir bilirim. Ama ölüm acısını ancak bu şekilde atlatabilirsiniz. Teselli olacaksa şöyle söyleyeyim cennete gittiğimizde Allah'a onu istediğinizi söylediğimizde bize veriyormuş. Normalde duymuşsunuzdur hayvanlar için cennet, cehennem yok bildiğim kadarıyla ama Allah'tan bunu cennete talep ettiğimizde geri veriyormuş. Ölümünü bir ayrılık olarak düşünün yani farz edin ki başka ülkede. Birgün buluşacaksınız...

Merhabalar öncelikle başınız sağ olsun. Çok üzücü bir durum. Ben de 2 gün önce kedimi kısırlaştırmak için veteriner e götürdüm testislerinden biri içerdeymiş o yüzden dişi kedi ameliyat ı gibi oldu. Karnında 6 7 tane dikişi var. Aynı gün gelin alın dediler. Eve getirdik ama hiç bir şey yemiyor. Sadece su içirebildim biraz 2 gündür uyuyor arada gözlerini açıyor ayağa kalkıp yürütmek istese de canı ağırıyor galiba tekrardan yatıyor. Bu durumda veteriner i aradık yarın getirin dediler. Çok üzülüyorum o hasta yatınca hiç bir şekilde moral bulamıyorum. Bu durumu yaşayan varsa sabaha kadar bişey olmaz değil mi? Lütfen içimi rahatlatın benim. Yavrum çok bitkin ve halsiz duruyor
Normalde hiç ayağa kalkmama durumu anesteziden olur o da 24 saat falan sürer. Veterineriniz baksın ama iyileşme olmazsa bir yere daha gitmenizi tavsiye ederim.

Merhabalar öncelikle başınız sağ olsun. Çok üzücü bir durum. Ben de 2 gün önce kedimi kısırlaştırmak için veteriner e götürdüm testislerinden biri içerdeymiş o yüzden dişi kedi ameliyat ı gibi oldu. Karnında 6 7 tane dikişi var. Aynı gün gelin alın dediler. Eve getirdik ama hiç bir şey yemiyor. Sadece su içirebildim biraz 2 gündür uyuyor arada gözlerini açıyor ayağa kalkıp yürütmek istese de canı ağırıyor galiba tekrardan yatıyor. Bu durumda veteriner i aradık yarın getirin dediler. Çok üzülüyorum o hasta yatınca hiç bir şekilde moral bulamıyorum. Bu durumu yaşayan varsa sabaha kadar bişey olmaz değil mi? Lütfen içimi rahatlatın benim. Yavrum çok bitkin ve halsiz duruyor

Ben de köpeğimi anestezi sonrası kaybettim 3. Günde. Bence beklemeyin nöbetçi veteriner varsa götürün, bana normal gelmedi bu durum.

Veterinere götürdük 2 gün gözetim altında kalacak yemek yemezse serum verilecekmiş 🥺

Normalde hiç ayağa kalkmama durumu anesteziden olur o da 24 saat falan sürer. Veterineriniz baksın ama iyileşme olmazsa bir yere daha gitmenizi tavsiye ederim.
Yemek yemediği için Bugün veterinere götürdük 2 gün gözetim altında kalacak antibiyotik ağrı kesici iğne yaptı. Yemek yemezse serum vereceğini söyledi bekliyoruz🥹

Ben de köpeğimi anestezi sonrası kaybettim 3. Günde. Bence beklemeyin nöbetçi veteriner varsa götürün, bana normal gelmedi bu durum.
Götürdük ameliyat başarılı çok şükür ama yemek yemediği için 2 gün gözlem altında kalacak. Olmadı serum vereceğini söyledi

Veteriner hatası gibi duruyor, üzgünüm. Benim kedim de dünyanın en korkak kedisi ama sorunsuz hallettik ameliyatı. Kısırlaştırma ameliyatından bahsediyoruz Allah aşkına, her korkak kedi ölseydi böyle bir ameliyat yüzbinlerce sokak kedisine yapılır mı her yıl. Ben size söylenen gibi olmadığını düşünüyorum muhtemelen anestezi dozunu ayarlayamadılar ve fazla verdiler. Yerinizde olsam veterinere dava açarım. Düşünün bademcik ameliyatında çocuğunuz ölüyor, aile direkt hastaneye dava açardı

Sokaklardan kurtulup sizin elinize geldiği için ne kadar şansliymis iyi bakildiysa çok sevildiğini korunduğunu bir lokma yemek için oradan oraya pist diyerek kovulmadigi bilerek güvende olduğunu bilerek aldıysa yaşadığı zamandaki bir nefesi bile ne mutlu ona. Allah bu kafaya sahip insanlardan razı olsun.Evinde olması şart değil görmezden gelmeyeni dar zamaninda Allah da görsün.Unutmak değil bunları düşünerek teselli olmak gerekli.Zaman gerekli şimdi hemen iyi olmazsınız.Fakat güzel anıları düşünün bir gün belki kaç yaşına geldiğinizde bile hala sizin o anılar.Komik keyifli anlar şirinlîği bunlar hep sizinle siz ölene dek.

Kedimi 2,5 yaşında iken ani kalp kriziyle (dogustan kalp sorunu vardı) kaybettim bundan 3 ay öncesi de bebeğimi kaybetmiştim art arda. Kendime gelmem hemen hemen 5 ay sürmüştü zor süreçti insan alışıyor. Şimdi başka kedim var. Yerini koyamıyorsun her kedilerin karakterleri farklı. İkisi de benim canlarım.

unutmak için değil de kafanı meşgul edecek hobileri bulmalısınız. Zamanla alışıyorsun hepimiz bu dünyada kalıcı değiliz. Ve başınız sağolsun

Neden kedinizin yaninda degildiniz? Yani şöyle konulara gelip uyuzluk cikaran insan olmak istemiyorum ama cocugunuz anneniz babaniz en basit 15dklik bile ameliyat gecirecek olsa gidip evde mi beklersiniz durust olun. Caniniz kaniniz ameliyata girse bir sey olsa hop oturup hop kalkardiniz kapidan ayrilamazdiniz şimdi vefat edince yapmayin yani...

Back
X