Öncelikle teşekkür ederim.. Oldukça zaman ayırmıştım bu başlığa.. Mesaj yazılması hoşuma gitti, ne yalan söyleyeyim..Güney Kore yapımı olması dahil hiçbişey bilmeden onu seçtim ve izlemeye başladım....
bak çok merak ettim şimdi bu filmi.........................
Ben bu filmi hala bulamadım.... Zaman geçtikçe unutacağım yerde, merakım iyice depreşiyor.. Kardeşim dönsün ona da İstanbul'da arattıracağım.. Yani nereden sardınız başıma bilemiyorum.. :roflol: Şaka bi'yana ortak zevkte olduğumu düşündüğüm kişilerin tavsiyesine önem veriyorum.. Paylaşımınız için bu vesileyle bir kez daha teşekkürler.. a.s.ama benim asıl favorim Daisy izlediğm en güzel kore filmiydi kesinlikle tavsiye edrm :)
.....ama benim asıl favorim Daisy izlediğm en güzel kore filmiydi kesinlikle tavsiye edrm :)
Püsküütçüm, zevklerimiz oldukça benziyor sanırsam =)
OldBoy'u kimi yerde üzülerek, kimi yerde dehşete düşerek, kimi yerde merakla bekleyerek izledim. Çok ilginç bir senaryoya sahip olduğunu düşünüyorum. İzleyenin ya çok beğeneceği, yönetmenin diğer filmlerine saldıracağı; ya da "hadi canım, ne saçma" deyip vakit kaybına üzüleceği cinsten bir film.
"İntikam" ve "ensest ilişki" öğelerini bu kadar yoğun ve çarpıcı işleyen başka bir film izlemedim henüz.
Oh Dae-Su'yu dış dünyadaki labirente salmadan önce gerekli bilgileri "televizyon"la yüklemeleri de pek hoş bir ayrıntı olmuş. Televizyon yeni "beyin uyuşturucu" görevini düşünmeyi - sorgulamayı engelleyerek başarılı bir şekilde yerine getiriyor.. Hepimiz için...
Bu arada Chan-wook Park'ın İntikam Üçlemesi'nin bir halkası OldBoy.. Diğerleri de Sympathy for Lady Vengeance ve Sympathy for Mr. Vengeance.. Bilgine püsküütçüm a.s. İzlediysen de yorumlarını bekliyorum =)
Teşhisin doğru Berithcim..
Yazarlar, müzik derken şimdi de sinemada ortak yön..
Çok keyif alıyorum bundan emin ol.. Hatta bugün bir kaç yerde, şu "öteden.. ıssızdan.." ı değiştirsem mi diye düşünmeye yönlendirdin beni.. Bugün ıssızlığımı aldın, teşekkürler..
Televizyon sahnesinde hafif bir araksiyon olsa da yine de buradaki kullanılış biçimi, özelikle de var olan koşullar altında çalıntılıktan ziyade belki de mecburi bir seçimdi.. Ama ben sahneyi gördüğümde aklıma hemen "A Clockwork Orange" gelmişti.. Tabii orada "beyin uyuşturucu" etkisi değil de "şiddet yükleyici" etkisi vardı ki... bu etki de günümüz insanı üzerinde oldukça geçerli. Bkz: Kurtlar Vadisi adlı bir dizi sonrasında ülkemizde olanlar..
Ensest bir unsur olarak kullanılmış olsa da biz herşeyi çok sonra öğreniyoruz.. İzlemeyen için bu bir önyargı yaratabilir diye ekledim bu açıklamayı.. yerimseniben
...ve son olarak yönetmenle ilgili önerilerine gelelim. Bahsettiğin filmleri öğrenmiş olsam da izlemedim henüz..
Sebebi de; Güney Koreli yönetmenler merakımın ilk basamağında Kim-ki Duk'un yatıyor olması.. TR sınırlarında bulabildiğim bütün filmlerini aldım. Onları bitirdikten sonra, sırada Chan-wook Park var.. İntikam üçlemesinin içinde en çok Old Boy dikkate değer bulunmuş okuduğuma göre..
Peki, sen diğer iki film için olumlu düşünüyor musun? Başyapıt-1 / Başyapıt-2 diyebilir miyiz onlar için?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?