Olaylar Şanlıurfa'ya sıçradı

Misty Day

she wolf
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
2.835
4.190
198
[h=2]ŞANLIURFA’da, ekmek almaya giden 2 çocuğu Suriyelilerin dövmesi üzerine mahalle sakinleri ayaklandı.[/h]
  • Kavgada Suriyeliler bir bakkal ile fırına taşlarla saldırması üzerine toplanan mahalleliler ise Suriyelilerin oturduğu bir evi taş yağmuruna tutu. Gerginliğin büyümesi üzerine her iki grup arasında geniş güvenlik önlemi alan polis tarafları güçlükle sakinleştirdi. Suriyelilerin gelmesiyle birlikte Şanlıurfa’da huzur kalmadığını ifade eden mahalle sakinleri, alkışlar eşliğinde ‘Suriyeli istemiyoruz’ sloganını attı.

Olay, gece saatlerinde merkez Haliliye ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, fırından ekmek almaya giden yaşları 12-14 arasında olan 2 çocuk henüz nedeni öğrenilmeyen bir sebep yüzünden Suriyeli gençler tarafından tekme tokatla darp edildi.

Olayı gören mahalle sakinleri çocukları darp eden Suriyelilerle kavga etti. Bunun üzerine yaklaşık 20 kişilik Suriyeli bir grup kavgaya karışan mahalle bakkalını ve fırını basıp işyerinin camlarını kırıp zarar verdi. Güçlükle Suriyelilerin elinden kurtulan mahalle sakinleri için toplanan vatandaşlar, bu kez Suriyelilerin ikamet ettiği bir evi taş yağmuruna tutu. Mahallede gerginliğin artması üzerine vatandaşlar polisten yardım istendi.

Suriyeliler bir bakkal ile fırına taşlarla saldırması üzerine toplanan mahalleliler ise Suriyelilerin oturduğu bir evi taş yağmuruna tutu. Gerginliğin büyümesi üzerine her iki grup arasında geniş güvenlik önlemi alan polis tarafları güçlükle sakinleştirdi. Suriyelilerin gelmesiyle birlikte Şanlıurfa’da huzur kalmadığını ifade eden mahalle sakinleri, alkışlar eşliğinde ‘Suriyeli istemiyoruz’ sloganını attı.

Olay, gece saatlerinde merkez Haliliye ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, fırından ekmek almaya giden yaşları 12-14 arasında olan 2 çocuk henüz nedeni öğrenilmeyen bir sebep yüzünden Suriyeli gençler tarafından tekme tokatla darp edildi.

Olayı gören mahalle sakinleri çocukları darp eden Suriyelilerle kavga etti. Bunun üzerine yaklaşık 20 kişilik Suriyeli bir grup kavgaya karışan mahalle bakkalını ve fırını basıp işyerinin camlarını kırıp zarar verdi. Güçlükle Suriyelilerin elinden kurtulan mahalle sakinleri için toplanan vatandaşlar, bu kez Suriyelilerin ikamet ettiği bir evi taş yağmuruna tutu. Mahallede gerginliğin artması üzerine vatandaşlar polisten yardım istendi.

Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis ekibi çevre güvenliğini alarak, her iki grup arasında set oluşturdu. Sokakta rahat gezemediklerini ve ailelerinin başına bir şey gelmesinden korktuğunu söyleyen mahalle sakinleri, "Suriyelilerin gelmesiyle birlikte Şanlıurfa’da artık huzurumuz kaçtı. Bu insanlar ellerinde taş ve silahlarla evlerimizi basıyorlar. Artık bizim yarınlarımız yok, doğacak güneşimiz yok. Hiçbir zaman kapımızı açık bırakıp insanlara güvenemiyoruz. Suriyeliler artık içimiz sızıp ailemize, namusumuza , şerefimize göz diktiler. Başbakan Erdoğan’ı sevdiğimiz için biz oylarımızı ona verdik. O da kampları oy için boşaltıp bu Suriyelileri başımıza bela etti" diyerek tepkilerini dile getirdi.
SURİYELİLERİN EVLERİNİ YAKILMASINI POLİS ÖNLEDİ
Mahalle sakinlerinin ayaklanması üzerine bir grubun Suriyelilerin kaldığı evi yakmak istemesi üzerine polis toplanan kalabalığı çember içine alarak, olayların büyümemesi için uzun süre dil döktü. Yaşanan kavga nedeniyle olay yerindeki öfkeli vatandaşlar , polisler tarafından güçlükle sakinleştirilerek evlerine gönderildi. Polis ikinci bir olayın yaşanmaması için sabaha kadar mahallede güvenlik önlemi aldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

http://www.milliyet.com.tr/olaylar-sanliurfa-ya-sicradi-gundem-1919406/

Bulunduğum şehirde kirasını isteyen ev sahibini öldürdü Suriyeli bir genç.
Ciddi bir tehlike var ve görmezden geliniyor,ne olacak bilmiyorum.

Bu işin sonu hiç iyi görünmüyor...

Bulunduğum şehirde kirasını isteyen ev sahibini öldürdü Suriyeli bir genç.
Ciddi bir tehlike var ve görmezden geliniyor,ne olacak bilmiyorum.

Halka biraz kulak verseler Suriye'li insanları dışlamadan ama kalıcı çözümler üretebilirler, hep diyorum bugün hangi ülkeye giderseniz gidin ki bu insanlar siyasi sığınma hakkına dayanarak ülkemize göç ettiler, hiçbir ülke sığınmacıların birtakım prosedürler uygulamadan ülkenin her köşesine dağılmasına izin vermez, denemesi bedava, haritadan bir ülke seçip gidin siyasi sığınma istiyorum diye:ssz:

olay çıkaranların derhal hiç uyarıya mahal vermeden sınırdışı edilmesi taraftarıyım:47:

Halka biraz kulak verseler Suriye'li insanları dışlamadan ama kalıcı çözümler üretebilirler, hep diyorum bugün hangi ülkeye giderseniz gidin ki bu insanlar siyasi sığınma hakkına dayanarak ülkemize göç ettiler, hiçbir ülke sığınmacıların birtakım prosedürler uygulamadan ülkenin her köşesine dağılmasına izin vermez, denemesi bedava, haritadan bir ülke seçip gidin siyasi sığınma istiyorum diye:ssz:

Her kelimesine katılıyorum.
Bu insanları madem getirdin kamplardan çıkmalarına izin verme,dışarda yaşayabilmeleri için belirli bir geliri olduğunu,sağlık sorunu olmadığını ıspatla.
Bizim hayatımızı tehlikeye atma..

Geçen hafta hastaneye gittim.
Suriyeli bir çocuk çöpleri karıştırıyor,babasıda yanında,bulduğu bir lokma simidi yedi.
İçim ezildi:43::43:
Şimdi bu insanların bir kısmı gerçekten çaresizler ve çok üzülüyorum,ama öte yandan her şehirde bu insanlar için kurulmuş kamplar var ve her ihtiyaçları karşılanıyor.Doktor ve eczacı bile ayaklarına gidiyor.Neden o kamplarda kalmıyorlar?
Neden çocuklarını dilendirip herkese muhtaç ediyorlar?

İş arkadaşımın parkta önünü kesip bıçakla tehdit ederek para istemiş 3 genç,mecbur vermiş cebindeki parayı.
Hergün yeni bir olay görüyorum,duyuyorum.
Gerçekten tehlikedeyiz,Allah sonumuzu Hayır etsin..

kendi ülkemizde yabancı olduk mune her yer suriyeli dilenen çocuklar artık piknik yapmaya gidemiyoruz önceden gider eğlenirdik şimdi ise abartmıyorum
tok gidip aç geliyoruz onlara dağıtmaktan sabah durağa çıkıyorum ufak çocuklar peşimde otobüse biniyorum oturanların hepsi suriyeli ben ayakta
iş konusunda ne demeli 1000tl maaşla çalışan TÜRK vatandaşı sırf suriyeli 500 tl çalışırım dediği için işsiz

ayrıca şunuda anlatmak istiyorum
yakın bir arkadaşımın ablası doktor hatay da çadır kente gitmişler muayene yapmak için öğlen yanlarında yiyecek bişey olmadığı için yemekhanede
dağıtılan yemekten yemek istemişler
cevap aynen şu: bu yemek suriyeliler için TÜRKLER için değil.

Biliyorum onlar zor durumda olmasalar sığınmacı olarak ülkemize gelmezler:31:Ama yaşadığım şehirde çok fazla var bu beni çok rahatsız ediyor.Eve yakın bir gezi-piknik alanı var.Bayramda oraya gitttik 1 saat duramadım eşime başka yere gidelim dedim:50:Adım atacak yer yok ve 1 tane türk görmedim hepsi Suriyeli:31:Tamam kalsınlar ama içimize bu kadar girmesinler onlara özel yerler yapılsın:44:Şehrin çok yerinde iş yerleri açtılar daha uygun sattıkları için rağbet gördükleri söyleniyor..Bu büyük tehlike:31:
Bir parka gidiyoruz çocuklarım rahat hareket edemiyor:50:
Tabi bizim insanımızda onlara zarar vermesin bizde onlara:31::31:

Bu insanları madem getirdin kamplardan çıkmalarına izin verme,dışarda yaşayabilmeleri için belirli bir geliri olduğunu,sağlık sorunu olmadığını ıspatla.

Suriyeli bir çocuk çöpleri karıştırıyor,babasıda yanında,bulduğu bir lokma simidi yedi.
Şimdi bu insanların bir kısmı gerçekten çaresizler ve çok üzülüyorum,ama öte yandan her şehirde bu insanlar için kurulmuş kamplar var ve her ihtiyaçları karşılanıyor.Doktor ve eczacı bile ayaklarına gidiyor.Neden o kamplarda kalmıyorlar?

İş arkadaşımın parkta önünü kesip bıçakla tehdit ederek para istemiş 3 genç,mecbur vermiş cebindeki parayı.
Benim yaşadığım yerdeki Suriyelilerin maddi durumu çok ama çok iyi :44:
Bu tür durumlara maruz kalanlar için durum çok vahim onlar ne yapacaklar tabiki zarar verecekler bizimkilerde onlara :50:İmkan sağlanıyorsa hepsine sağlansın veya keşke durumu iyi olan suriyeliler kendi vatandaşlarına sahip çıksa:44:

Benim yaşadığım yerdeki Suriyelilerin maddi durumu çok ama çok iyi :44:
Bu tür durumlara maruz kalanlar için durum çok vahim onlar ne yapacaklar tabiki zarar verecekler bizimkilerde onlara :50:İmkan sağlanıyorsa hepsine sağlansın veya keşke durumu iyi olan suriyeliler kendi vatandaşlarına sahip çıksa:44:

Nevreste imkan hepsine var.
Kamplarda boş yer çokmuş,ama kampta kalmayı tercih etmiyorlar.
Birşekilde şehirlerde hayatını devam ettirip Suriyeye dönmeme amaçları olduğunu düşünüyorum ben.

Nevreste imkan hepsine var.
Kamplarda boş yer çokmuş,ama kampta kalmayı tercih etmiyorlar.
Birşekilde şehirlerde hayatını devam ettirip Suriyeye dönmeme amaçları olduğunu düşünüyorum ben.

Canım inan yerleşmeye yerleştiler..:ssz::ssz:Yani gidin diyen olmazsa hallerinden çok memnunlar :31:Hiçbir yere gitmezler:31:Tabi istisnalar hariç ben kendi çevremdekiler için söylüyorum:ssz:

Kamplardan çıkmasına izin vermeyin deyince kalpsiz oluruz, halbuki bizde kalp taşıyoruz, sokakta kucağında çocuğuyla çaresiz bir kadın görsek memleket mi soruyoruz? Hayır, hemen elimizden gelen neyse onu yapmaya çalışıyoruz ama Suriye'liler için gerçekten önlem alınması lazım, yineliyorum, başka ülkeye sığınmacı olarak gitmeye kalkarsan seni ülkede elini kolunu sallaya sallaya dolaştırmazlar, sana bir belge verirler, belli yerler için geçerli oralardan dışarı taşamazsın, çıkarsan anında sınır dışı edilirsin, siyasi sığınmacı falan dinlemezler çünkü kendi halklarını da korumak zorundalar.

Hadi onu da geçtim, Suriye'lilere üzülüyoruz azıcık merhametimiz varsa üzülmeliyiz amenna ama ya Türkmen'ler, yardım yolluyormuşuz, neden onları da almıyoruz, yardım tamam fakat o insanların can güvenliği yok, bu bölümde açın bakın konu açılmış, ışid üyesi biri başını kestiği adamın görüntülerini yayınlamış fb'ta, Türkmenler ışid'in erişebileceği yerlerde:50: kundaktaki bebeklerin başı kesilince sadece kınayacak ve vah vah tüh tüh mü diyeceğiz?

Suriye'liler her yerde İstanbul Taksim kıyamet gibi Suriye'li kaynıyormuş, yol kesenleri varmış, ne olacak peki? Birgün birimizi, birkaçımızı bıçakladıklarında aman olsun onlar sığınmacı demeye devam mı edeceğiz? Sanırım bu gidişle öyle olacak, vah vah görüyor musun bak kadının birini bıçaklamışlar, Allah rahmet eylesin deyip geçeceğiz çünkü rahmet okunan biz değiliz, bizim canımız yanmadan feveran etmeyiz.

başta üzülüyodum halada yolda gorunce falan cebımdekı bozuklukları verıyorum ama artık istemiyorum hepsi gitsin hepsi :19::19:

Ben artık "birileri bilinçli olarak halkın sabrını taşırıp çatışma filan mı çıkarmaya çalışıyor" diye düşünmeye başladım.Artık hiçbirine vicdanım sızlamaz.Kampta kalmak işlerine gelmiyorsa dönsünler ülkelerine de ne halleri varsa görsünler.

yaa kamplarda kalsınlar yada gitsinler ben gitmeleri taraftarıyım tamam yaşadıkları üzücü olaylar ama yeter...
binamızın altında dükkan var...
en az 20-30 genç kalıyo ve bıktırdılar artık...
gece sokakta telefonla konuşuyolar o sesizlikle 5 6 adamın konuşmasını hayal edin...
şarkı türkü desen maşallahları var uyumak imkansız bide yoldan geçenlere öyle bi bakıyolar ki her gün 2 olay garanti...
sanki ülkenin sahibi onlar sığınmacı biziz...
:47::47:

Back