Olağanüstü güzellikteki 9 kayıp şehir

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
Time Dergisi’nden David Plot dünyadaki en muhteşem 9 kayıp şehri derlerdi. Listede Türkiye’den 2 kayıp şehir bulunuyor. İşte o liste:
Çernobil’in Hayalet kentleri / UkraynaÇernobil nükleer felaket sonrası çevresindeki şehirler terk edildi. Aradan 20 yıldan fazla geçmesine rağmen şehirler hala terk edilmiş durumda.
Şimdi buralarda hiç kimse yaşamıyor. Fakat yine de şehirlerde günlük geziler düzenleyebilirsiniz.


Burası tıpkı Game of Thrones’un gerçek yaşamdaki kaleleri gibi.1000 metre dağın üzerine kurulmuş bir şehir. Büyük İskender bile fetihleri sırasında Anadolu’ya geldiğinde burayı fethetmeye uğraşmak yerine es geçmiş. Fakat şehir milattan önce 200’lerde su taşıma kanallarını kaybedince terk edilmiş.


Baia kenti batıkları / İtalyaBu kent Roma İmparatorluğu’nın Las Vegas’ıydı. Fakat daha sonralardan terk edildi. Bugün su altı dalışlarıyla bu kentin su altındaki yapılarını ziyaret edebilirsiniz.


Gedi Ruins / Kenya Afrika arkeolojisindeki en muhteşem gizemlerden biri.Burası Kenya kıyılarındaki en gelişmiş kentlerden biriydi. Bu kentte 600 yıldan fazla bir zaman önce alafranga tuvaletler bile vardı!

Bu şehir Bağdat ve İstanbul’un tek rakibiydi. Bu ortacağ Ermeni kenti 500 yıl önce terk edildi. Ermeni yerleşkesinden geriye sadece çok güzel kiliselerin iskeletleri kaldı.

Geamana / RomanyaResmedilmeye değer bu muhteşem kentte 1978 yılında bakır bulundu ve komünist yönetim şehri zehirli bir göle döndürdü.



Dünya’nın en harika liman şehirlerinden biri ve Mısır’ın giriş kapısı. Tarihi 2200 yıl öncesine dayanıyor. Şehir Fransız arkeologlar tarafından 2000 yılında tekrar keşfedildi.


Nan Madol Kalıntıları / Mikronezya Federal DevletleriOkyanusya’da bulunan Mikronezya adalarındaki yerleşim birimi. Yüzyıllar önce terk edilen bu yerleşim birimi ünlü İngiliz yazar HP Lovecraft’ı da etkilemiştir.



Neversink/ ABD Muhtemelen ABD’deki en ironik isimli kent. Batmayan anlamına gelen bu şehir 1798’de keşfedildi. Fakat 1953’te rezervuara dönüştürülmesinin ardından terk edilmiş.


milliyet.com.tr
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…