entelkedi'ye cevap vermiştim sanırım ama tekrar yazmak istiyorum; akademik kariyer düşünmüyorsanız ve artık sorumluluklarınız arttı ise doktoraya bulaşmayın... yabancı dil puanınız var mı bilmiyorum ama yoksa 55 puan ile başvurabiliyosunuz sanırım hala... o da ayrı bir çalışma süreci ve emek demek...
Farklıhatun; şimdiden bu kadar umutsuz olma sakın, Meb için de emek vereceksin,akademik kariyer için de, sana şunu yap şunu yapma diyemem asla, içinden ne geliyorsa, hangisini gerçekten istiyorsan ona yoğunlaş... sen gerçekten istersen tüm kapılar açılır önünde,sadece sabırlı ol ve üzerine düşenleri yap...
lisansüstü eğitim düşünüyorsan aşman gereken engelleri sırala öncelikle
1. yabancı dil sorununu çöz ama öyle bir çöz ki tekrar dönüp bakmak zorunda kalma (70 puanı hedefle mesela baraj olarak) alt yapın varsa 3-4 ayda yoğun bir çalışma ile halledersin..
2. Ales (2.sırata yazdım çünkü özel bir çalışma gerektirmediğini biraz pratikle rahat 80 üzeri puan alınabileceğini düşünüyorum)
3. yabancı dil sınavına hazırlanırken yüksek lisansa başla, artık dil istenmiyor y.lisans için... ders döneminde çok zorlanmazsın bu arada dili halledersin...teze başladığında dil puanını almış ol ki, hem rahat rahat tezini yaz hem de çıkan ilanları değerlendir) bu 1 yıl demek, yani 1 yıl daha öğrenci olarak ailenden destek talep etmelisin eğer durumları uygunsa, iş bulayım çalışayım dersen hiç bir şeye yoğunlaşamazsın... sabırrr faktörü burada devreye giriyor.
4. öyp ilanlarına başvuracaksan biliyorsundur, dil puanının 70 üzeri, alesin 85 üzeri olması sana büyük avantaj sağlar... öyp dışı ilanlar için de sen puanları bu düzeye çıkarmaya çalış
5. torpil konusunu kafana takma, alımlarda sözlü uygulaması yapılmıyor artık, yazılı sınav var yani kendine güveniyorsan her şekilde hakkını savunmanın önü açık, hocaların kendi üniversiten ya da başka yerler için sana referans olur mutlaka, bunun için de hevesini ve çalışmanı görmelerini sağlamalısın... bu da bir çeşit torpildir ama farkı sen yaratmışsındır
6.öyp için herhangi bir sınav yok biliyorsun ales-yds-lisans ort... puanların ile direk asistan olabilirsin...
7. akademisyen olduğunda istesen de istemesen de kendini doktora yaparken bulacaksın... evlenipte çocuk yapmak gibi birşey yani
(oldu mu ki bu benzetme)
8. sabırlı ol-azimli ol-kendini geliştir-yabancı dil öğren... şimdi dönüp 8.maddeyi 5 kez daha oku...
bol bol bol şanslar diliyorum, Allah yolunu açık etsin...