Küçük Arı - Chris Cleave ...
Alaycı Kuş - Suzanne Collins..
İki gün önce bitirdiğim ve henüz etkisinden kurtulamadığım bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Romanın adı Kuklacı, yazarı ise Günay Gafur adlı meçhul şahıs...
Polisiye gerilim hayranı bir okuyucu olarak kitabı elime ilk aldığımda açıkçası bazı şüphelerim ve önyargılarım vardı. Arkadaşım öyle şiddetle tavsiye etmişti ki bu kitabı, açıkçası en fazla ne kadar iyi olabilir ki diye sormadan edemedim kendime. Çünkü daha önce okuduğum Türk yazarların hemen hepsinin belli bir takım kalıpların dışına çıkamadığını, beni yeterince heyecanlandırmadıklarını tecrube etmiştim. Bir Grange, bir Dean Koontz, bir Stephan King kitabı veya son yılların çok satan polisiye gerilim romanlarını (Ejderha Dövmeli Kız, Aklından Bir Sayı Tut, Şah Mat v.b.) okurken aldığım heyecanı, malesef bizim yazarlarda bulamıyordum.
İşte bu önyargılarla başladım Kuklacı'yı okumaya. Ancak ne kadar yanıldığımı anladım. Bizim ülkemizde de en az bahsettiğim yazarlar kadar başarılı, en az bu romanlar kadar sürükleyici ve FARKLI eserler yazan usta kalemler olduğunu görmek beni çok sevindirdi.
Roman, hedefi tam on ikiden vuruyor ve "işte budur!" dedirtiyor.
Eğer yeni ve farklı bir polisiye gerilim yazarı arıyorsanız Günay Gafur'un "Kuklacı"sını şiddetle öneriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?