• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor cahil kesime güveniyorum”

Her köşebaşında var üniversitesine rektör yapmışlar kendileri gibi möööökemmel bi gençlik yetiştiriyolar, Ama tabi elle tutulur köklü ünilerin yetiştirdiği hatırı sayılır bir kesim daha var... E bu da haliyle rahatsız edici onlar için... Türkiye'yi cahilliğe sürükleyemeyeceksiniz her ne yaparsanız yapın....

okuma-orani-arttikca-beni-afakanlar-basiyor-cahil-kesime-guveniyorum-2103161200_m2.jpg

lg.php
img

“Okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor cahil kesime güveniyorum”
Bunu söyleyen bir profesör ve üniversitenin rektör yardımcısı:

increase_font.png

decrease_font.png
Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı, okuma oranı arttıkça kendisine afakanlar bastığını söyledi ve cahil, okumamış halka daha çok güvendiğini belirtti. Prof. Arı, “Ben daha çok cahil ve okumamış tahsilsiz kesimin ferasetine (anlayış-sezgi) güveniyorum bu ülkede” dedi.

lg.php
img

KRT'den Çağlar Cilara'nın konuğu olan Prof. Dr. Bülent Arı, "Erdoğan giderse tam bir felaketle karşı karşıya kalırız" diye ekledi.

Prof. Dr. Bülent Arı’nın açıklamaları şöyle:

"EN TEHLİKELİ OLANLAR ÜNİVERSİTE MEZUNLARIDIR"

"Ben daha çok cahil ve okumamış tahsilsiz kesimin ferasetine (anlayış-sezgi) güveniyorum bu ülkede. Yani ülkeyi ayakta tutacak olanlar, okumamış, hatta ilkokul bile okumamış, üniversite okumamış cahil halktır. Onlar bu yanlışların hiçbirini yapmazlar, o beyannamenin ben neresinden tutayım. Daha önce Jön Türklerin yaptığı gibi ateşe sürüklüyorlar Türkiye'yi. Türkiye'nin okumuş kesimi, profesörlerden başlayarak geriye doğru en tehlikeli olanlar üniversite mezunları. Olayları en rahat okuyanlar ilkokul mezunları. Çünkü zihinleri berrak. Üniversite ve sonrası durum çok vahim çünkü gidişatı okuyamıyorlar, zihinleri bulanık."

"OKUMA ORANI ARTTIKÇA BENİ AFAKANLAR BASIYOR"

"Sultan Hamid devrine geri dönelim, Sultan Hamid, mülkiye olmak üzere Sultanileri kurdu. Yani medreselerde az çok kıt kanaat sadece dini tedrisat olmak yerine, laik eğitimi bütün ülkeye yaydı. Yani Osmanlı aydınlanmasını sağlayan Sultan Hamid'dir. Bu okullarda okuyanlar Sultan Hamid'i devirdiler. Bizde de şimdi okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor. Ben açıkçası korkuyorum, ben her zaman cahil halkın ferasetine güveniyorum. Ben sürekli Refik Halit gibi gözlem yapıyorum, trafikte en tehlikeli tipler üniversite mezunlarıdır. Bakın normalde hiç okumamış kesimler trafikte bir şey verdiğiniz zaman ona uyarlar, bunlar sürekli tehdit oluşturmazlar. Dünyanın gidişatını göremeyenler okumuşlardır. Okuma oranı arttıkça Türkiye'de olayları tahlil kabiliyeti azalıyor."

"SEVDİKLERİMİZDEN DE VAZGEÇECEĞİZ"

"Erdoğan giderse tam bir felaketle karşı karşıya kalırız. Gelecek nesillere bir şey bırakabilmemiz için evet bizim de ölmemiz gerekiyor. Sevdiklerimizden de vazgeçeceğiz. Üzeri örtülü görünmeyen bir savaş halindeyiz, bunu kabul edelim."

İşte o programdan görüntüler:

http://odatv.com/okuma-orani-arttik...iyor-cahil-kesime-guveniyorum-2103161200.html
Ne kadar boş, ve cahilce edilmiş sözler ,,Ammaa şu andada ekranlarda okumuş üniversiteliler dolmuş brother yarışması kısmetse olur yarışması..evlilik programları..şimdi düşündümde azıcık haklılık payı var galiba o_Oo_O

İlk insanlarımızdan sanırım kendisi.
Saçmalardan seçmeler.
Gün geçmiyor ki bir saçma açıklamayla karşılaşmayalım.
Sen niye okudun diye sorarlar adama o zaman :KK51:
Cahil kesimi yönlendirmek kolay tabi aklınızca.
Oysa kimsenin kandığı yok da çıkarlarına göre hareket ediyor herkes.

hayata böyle insanlar gerek

Eğitim oranı artıkça oylarımız düşüyor , demiş bir düşünür .
Dur bir dakika düşünür değil Taner Yıldız söylemişti.3 gün aynı gömleği giydi diye üzüldüğümüz bakan ama 300 Soma madencilerini göçüğünde bulunuyordu o sırada ama olsun.Aynı gömlek ve simit.Unutamıyorum bunuda.

erdoğan giderse ne olur bilemem ama benim bir tespitim var şöyle ki; kpss'ye hazırlanıyorum derhaneye gidiyorum sınıflar genellikle karma mühendis,öğretmen,düz memur olmak isteyenler aynı çatı altında birlikte ders görüyoruz açık yüreklilikle diyebilirim ki gelecek nesillere çok acıyorum öğretmen olacak nice (üzülerek söylüyorum) cahil cühela insan varki ha bu arada sınıfta sevilen sayılan kimseyle en ufak bir tartışması olmamış biriyim mayısta bitiyor dershane eylülde başlamıştık- bunu acaba bir husumetin mi var diye düşünmeyin diyerek ekledim..

ne bileyim eskiden bir alışveriş merkezine girdiğimizde çalışanlar saygılı ve seviyeli davranırdı şimdi herkes üni mezunu herkes hadsiz bir seviyemiz düştü ben eğitim anlayışımızın yanlış olduğunu bu yüzden babamın tabiriyle diplomalı eş..klerin türediğini düşünüyorum eğitim bu değil biz bunu da yanlış anladık.

Bence bu konu iki ucu kötü değnek. Yani cahile de bir şey anlatmak çok zor olabiliyor bazen. Okumuş da bir şey değişmemiş insanlar çok var.

Hani dersin ya “okumuş halin buysa bir de okumasaydın ne olurdun acaba?” ben böyle insan çok gördüm.

Ne kadar boş, ve cahilce edilmiş sözler ,,Ammaa şu andada ekranlarda okumuş üniversiteliler dolmuş brother yarışması kısmetse olur yarışması..evlilik programları..şimdi düşündümde azıcık haklılık payı var galiba o_Oo_O
O big brother, kısmetse olur gibi yarışmalardakiler, son 15 yılın yozlaşmış eğitiminin kurbanları canım. İşte bu adam gibilerin sırf cahilleştirmek için hazırladıkları kitaplardan eğitim aldıklarından böyleler.
Yani sırf içinde cümle Rte sempatizanlığı içinmi haklılık payı var?
Yapmayın etmeyin ne olur.. Çoluk çocuğunuzu düşünün..

İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsin
Ya nice okumaktır...
demiş Yunus Emre...

Bence adamın sözlerini tamamen yanlış anlamışsın kakao, adamın istediği üniversiteli profili zaten bu salak yarışmalara katılan gerzomatlar, adam bundan rahatsız değil, bunlar gibi olmayan diğer milyonlarca ünv mezunu insandan rahatsız.

Ayrıca bu adamlar o yarışmalara katılıp para alıyor, şöhret oluyor bi çıkarları var, izleyenlerin çıkarı ne?

Eski enerji bakanımız Taner Yıldızın açıklamasını akla getirmiştir.
"Eğitim seviyesi arttıkça AKP'nin hitap oranı azalıyor."

Yani bu profesör aslında aynı şeyi söylemiş. Adamın ne demek istediği anlayan anlalamıştır bana göre. Yine bir sınıflandırma, ötekileştirme, yalakalık almış başını gitmiş. Lakin talihsiz bir söylem olmuş...

Ayrıca bu adamlar o yarışmalara katılıp para alıyor, şöhret oluyor bi çıkarları var, izleyenlerin çıkarı ne?
Heh ben de onu diyecektim.
Bu insanların Cast ajanslarından seçildiğini, hiçbirinin zaten sıradan "halk" diye tabir ettiğimiz insanlar olmadığını tek ben bilmiyorum sanırım.
Bu adamların eline senaryo veriyorlar yahu.
Rol onlar, hiç biri o kadar çirkef, aptal ya da kötü değil.

Televizyonlar pazarlama yollarını bulmuş. İnsanlar izlemezse hangisi izlenecek ki? Buna çanak tutan yine izleyenlerdir. Oraya çıkanların hepsi popüler kültür çarkının arasında kalmış tipler. Amaçlar ünlü olmak. Her yerde olduğu gibi arz talep ilişkisi var. Beyinlerin ne kadar boş olduğunun göstergesi bu...

Bu insanların Cast ajanslarından seçildiğini, hiçbirinin zaten sıradan "halk" diye tabir ettiğimiz insanlar olmadığını tek ben bilmiyorum sanırım.

Bağımsız bir araştırma vardı, kaynakça olarak hatırlayamayacağım ama kıyas ve sorgulama yetisi ağır stres - gürültü - kavga ortamında düşüyor. Düşün ki gün boyu tvde kavga ediyor bu insanlar :KK66:

"Beyinde duyarlılık" olarak aratabilir meraklısı

Aynen bunlar oyuncu vs diye haber okumuştum, hepsi eskiden başka yarışmalarda falan bulunan tiplermiş. Ayrıca çoğu dışardan açıktan okul bitiren ya da zengin olup özelden okuyan tiplermiş, çok da anlam yüklememek lazım bu insanlara. Showman de geç ama olmaz adamların fanları var aga, herhangi bir yarışmada yarışan adama hayranlık duymak, sayfa yapmak, videolar hazırlamak, o da ayrı konu :KK51:

Aynen bunlar oyuncu vs diye haber okumuştum, hepsi eskiden başka yarışmalarda falan bulunan tiplermiş. Ayrıca çoğu dışardan açıktan okul bitiren ya da zengin olup özelden okuyan tiplermiş, çok da anlam yüklememek lazım bu insanlara. Showman de geç ama olmaz adamların fanları var aga, herhangi bir yarışmada yarışan adama hayranlık duymak, sayfa yapmak, videolar hazırlamak, o da ayrı konu :KK51:
Aynen. Benim anneciğim bir Kısmetse Olur Sever :) Şu hafta sonları fanlar falan gidiyor ya evlere. Kadıncağız ciddi ciddi gelmiş bana, "marilyn, bu insanların işi gücü yok mu, gidiyorlar bu evlere" falan diyor.
Dedim anne onlar da kast ajansındandır :D

Back