• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okuma isteği içimde kaldı.2 çoçukla olur mu?

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.238
133
36
Arkadaşlar okumak benim en büyük idealimdi.
Üniversiteye başladım ama ne kadar çabalasamda zorlandım, dersler bitmek bilmedi ve bıraktım. Hemen ardından başka bir bölüme yazıldım ve evlendim.
Hamile iken de okula gittim, bebeğim dünyaya geldi dersleri yarıya indirdim. Başka anneleride bebekleriyle ünide görünce "sende yaparsın" dedim. Maalesef olmadı, bir sinavdan kaldım ve malum küçük bebekle yeterince çalışamadım zorlandım tecrübesizdim...

Bana çok dokunmuştu, kendimi azimli bilirdim.
Şimdi bir bucuk yasinda bir oglum var ve ikinci bebegimiz insallah eylul de dogacak. Yasim 28 bu arada.
Okulu bitirememek, elimde imkan varken diploma alamamak beni içten içe yiyip bitiriyor.
Nihayetinde sevdiğim bir bölüm buldum dısarıdan okuyabilirim(anaokulu ogretmenligi). Dersler ekim ve nisan ayinda basliyor.
Sizce basarabilirmiyim? Ikinci cocukta daha mi rahat olurum? Disaridan okudugum icin okulumu ucretsiz uzatabilirim de....okuyup kimseyle paylasmasam mi?..Bana bir akıl verin yoksa hic bulasmayayim mi?

Tabiki de yapabilirsiniz. Benim teyzem bu konudaki en güzel örneklerden biridir. 40 yaşında dışarıdan meslek lisesini bitirdi ve şuan bir kurumda özel bakım gerektiren çocuklarla çalışıyor. Kendi parasını kazanıyor. Çok güvendiği eşinin maalesef bazı hataları oldu ve o dönemi hiç sarsılmadan kendi mesleği olduğu için dimdik ayakta durarak atlattı. 28 çok erken bir yaş, bence mutlaka yapın. Ama öncelikle kararlı olun.

Ben ideali olan hanımların okurken evlenmesini mantıksız buluyorum.
Önce okul sonra evlilik olmalı.
Zararın neresinden dönseniz kardır eğitiminize devam edin.

Tabikide yaparsın. 2 çocukla bunu istemen inanılmaz güzel. Bide evde boş oturan koca bekleyenler var,sizin azmimizin çeyreği onlarada nasip olsun.

Ben ikonci univ.okuyorum yasim 35, ve seneye insallah dgs girip muhendis olacagim. 40 yasinda mezun olacagim muhtemelen, bi yandan calisiyorum bi yandan cocuk bi yandan huysuz okumami istemeyen bir kocayla bir sekilde okuyorum, cevremdeki sinir bozucu insanlarin yaptiklarini unutmak ve onlari basarimla catlatmak veeee kocamin vazgecilmezi olmak icin okuyorum bu defa.

Ben üniversitedeyken sınıfta 35 yaşında bir kadın vardı iki tane de çocuğu vardı. Abartmıyorum bölüm birincisi oldu mezuniyetinde plaket bile verdiler. Neden olmasın?

Babam liseyi bizimle birlikte bitirdi
Sonra üniversiteye hazırlandı ikinci yılında kazandı
Uzattı ama sonuçta okudu bitirdi
Bunları yaparken 6 çocuğu ve gitmesi gereken bi işi vardı
İnsan istedikten sonra yapamayacağı şey yok

Ben kizimi büyüturken 2 tane önlisans mezunu oldum şimdi dgs hazırlanıyorum ve istediğim bölümün 4 yıllığıni bitirecegim inşallah... 2018 de kpps var çalışıp Türkiye nin en ücra şehri olsa da kızımı alıp gidecegim .Sen tabiki de yapabilirsin sadece iste ve harekete geç .

Back
X