Okuluma yardm edebilir misiniz?

aynalar

AllahSabredenleBeraberdir
Kayıtlı Üye
1 Mart 2009
12.618
5
slm hanımlar
konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum.
ben erzurum çatta görev yapıyorum. sınıf öğretmeniyim, aynı zamanda müdür yetkililikte yapmaktayım. çatta bu sene 5. yılım. okulumuzun 2 sınıf ve 1 okulöncesi öğretmeni var. diğer arkadaş 1-2-3. sınıfları bende 4-5. sınıfları okutuyorum. yani birleştirilmiş sınıf okutuyoruz. anasınıfımız geçen sene açıldı. okulumuz aslında köy okulu ama çatı ilçe yapmak için yakın köyleri mahalle yapmışlar bunlardan biride benim okulumun bulunduğu yer. çat erzurumun geri kalmış ilçelerinden biri. birçok konuda sıkıntı çekmekteyiz. kaynak bulma konusunda sıkıntı çekiyoruz. ailelerin maddi durumumları iyi değil. okulumuzun malzeme ihtiyacı var, bir kütüphanemiz yok, masal, hikaye, roman, hazırlık kitapları eksiği en büyük sorunumuz. öğretmen arkadaşlarla kendi aldığımız kitaplarla öğrencilerimize yardım etmeye çalışıyoruz. ama bunlar yeterli değil kitap sayımız az başa dönüp aynı kitapları tekrar tekrar okutuyoruz öğrencilerimize. araştırma yapacakları ansiklopedi, dergi vs. kaynağımız yok. yeni eğitim sistemi öğrencilere araştırma yapma davranışını kazandırmak istiyor ama kaynak yetersizliğinden biz hala ezberci eğitimden kurtulamıyoruz. ailelerin maddi durumu iyi değil temel kırtasiye malzemelerini bile karşılamakta zorluk çekiyorlar. anasınıfımızın geçen sene açıldığını söylemiştim, milli eğitim sadece dolap, masa sandalye ihtiyacını sağladı. ama diğer malzemeler yok. oyuncak konusunda çok büyük sıkıntımız var. biz bu konuda sizden yardım istiyoruz. şimdiden teşekkür ederim.

seni çok iyi anlıyorum canım bende midyatta bir köy ebesiyim ...aynı şeyleri burdaki okuldaki arkadaşlarda yaşıyordu bende yaşıyorum ..ama ben şöle bi yöntem bulmuştum mersinden geldim ben buraya mersindeki büyük magazalarala konuştum öncelikle mesela bitanesi adese orda kalmış satılmayan kıfayetleri bize gönderip göndermiceklerini sordum yalvar yakar yolladılar sende kırtasiye malzemsi isteyebilirsin kendi memleketinden hem şimdi ramazan çetinkasya adese felan ramazanda dagıtıyor yada erzurumda herhangi bir özel okuldan sizin okula kütüphane kurmalarını rica edebilirsin bir iki yok diyolar ama sonra utandıklarındN kabül ediyolar ..aslında bizim bunların hiçbirini yapmamaza başkalarına yalvar yakar olmamaza gerek yok çünkü türkiyedxeki en büyük ödenekler tsk ve milli egitim bakanlıgına aktarılıyormuş hadi tsk yı anladık ya meb e ne demeli ...cukka ..neyse işallh emeline kavuşursun ..işallh burdaki arkadaşlatımızda kitap destegini esirgemezler ..sevgiler canım

slm hanımlar
ben erzurum çatta görev yapıyorum. sınıf öğretmeniyim, aynı zamanda müdür yetkililikte yapmaktayım. çatta bu sene 5. yılım. okulumuzun 2 sınıf ve 1 okulöncesi öğretmeni var. diğer arkadaş 1-2-3. sınıfları bende 4-5. sınıfları okutuyorum. yani birleştirilmiş sınıf okutuyoruz. anasınıfımız geçen sene açıldı. okulumuz aslında köy okulu ama çatı ilçe yapmak için yakın köyleri mahalle yapmışlar bunlardan biride benim okulumun bulunduğu yer. çat erzurumun geri kalmış ilçelerinden biri. birçok konuda sıkıntı çekmekteyiz. kaynak bulma konusunda sıkıntı çekiyoruz. ailelerin maddi durumumları iyi değil. okulumuzun malzeme ihtiyacı var, bir kütüphanemiz yok, masal, hikaye, roman, hazırlık kitapları eksiği en büyük sorunumuz. öğretmen arkadaşlarla kendi aldığımız kitaplarla öğrencilerimize yardım etmeye çalışıyoruz. ama bunlar yeterli değil kitap sayımız az başa dönüp aynı kitapları tekrar tekrar okutuyoruz öğrencilerimize. araştırma yapacakları ansiklopedi, dergi vs. kaynağımız yok. yeni eğitim sistemi öğrencilere araştırma yapma davranışını kazandırmak istiyor ama kaynak yetersizliğinden biz hala ezberci eğitimden kurtulamıyoruz. ailelerin maddi durumu iyi değil temel kırtasiye malzemelerini bile karşılamakta zorluk çekiyorlar. anasınıfımızın geçen sene açıldığını söylemiştim, milli eğitim sadece dolap, masa sandalye ihtiyacını sağladı. ama diğer malzemeler yok. oyuncak konusunda çok büyük sıkıntımız var. biz bu konuda sizden yardım istiyoruz. şimdiden teşekkür ederim.

CANIM BENİM KOLAY GELSİN ALLAHIM ÇIKTIGIN BU YOLDA YARDIM ETSİN..
AMA BİZ ÖYLE Bİ MİLLETİZKİ..
ŞÖYLE TELEVİZYONLARA FALAN ÇIKSAN OLANDA OLMAYANDA YARDIM EDER..
AMA BURDAN ÇOK Bİ ŞEY OLACAGINI SANMIYOM..
UMARIM YANILIYORUMDUR:Saruboceq:

slm hanımlar

Eğer çok az bulmazsanız sizin okulunuza epey hikaye kitabı ve kaynak kitap yollayabiliriz.
Nasıl ulaştıracağım konusunda özel msj la bana bilgi verirseniz, yardımcı olabilirim.
Kolay gelsin.

Eğer çok az bulmazsanız sizin okulunuza epey hikaye kitabı ve kaynak kitap yollayabiliriz.
Nasıl ulaştıracağım konusunda özel msj la bana bilgi verirseniz, yardımcı olabilirim.
Kolay gelsin.

mesajınızı görünce nasıl sevindim anlatamam. ilginiz için çok teşekkür ediyorum. bana ulaşmanız için telefon ve adres bilgilerimi özel mesaj olarak yazdım. şimdiden öğrencilerim adına teşekkür ediyorum size.

slm hanımlar

bunları okuyunca gerçekten çok duygulandım ben de bır donem erzurum merkezde çalıstım sanayı mahallesınde bılırsınız belkı erzurumun ılcelerını de az cok bılrm aslında bu sadece sızın okulun degıl maalesef bır cok okulun sorunu aslında bız ogretmenler elele verırsek bır kampanya baslatıp okullararası yardımlasma yapabılırız. bu konuda gonullu olmak ısteyen bır cok kısı vardır emınım. yarın mıllı egıtıme gıdecegım semınerımız var bu konuyu acıp ıller arası bı paylasım kampanyası fıkrı one atabılırım bıldık konuları konusmaktan daha faydalı olacaktır. ınsalah yarın guzel haberlerle donerım. kendınıze ıyı bakın gorusmek uzere

Merhabalar, konunuz yanlış yerde yetkili arkadaşlarımı bigilendireyim gözden kaçmış olmalı eminim doğru yere taşındığında daha çok arkadaşımıza ulaşabileceksiniz...

Bende bayram tatili sonrasında biraz kitap temin edip yollamaya çalışayım elimde yok, olanları Nevşehirde ki arkadaşımıza yollamıştım en son ama başlangıç sınıflarına yönelik biraz alabilirim, size tatil sonrası ulaşırım bol şanslar...

Merhabalar, konunuz yanlış yerde yetkili arkadaşlarımı bigilendireyim gözden kaçmış olmalı eminim doğru yere taşındığında daha çok arkadaşımıza ulaşabileceksiniz...

Bende bayram tatili sonrasında biraz kitap temin edip yollamaya çalışayım elimde yok, olanları Nevşehirde ki arkadaşımıza yollamıştım en son ama başlangıç sınıflarına yönelik biraz alabilirim, size tatil sonrası ulaşırım bol şanslar...

ilginizden dolayı teşekkür ederim. çok sevinirim. sağolun...

merhaba hocam,ben de elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.kışıın lazım olacak atkı kaşkol eldiven için yün ve şiş gönderebilirim eğer anneleri örebilirse
birde kullanılmış legolar var eğer ihtiyacınızı görürse bana da mesaj atabilirsiniz

ilginizden dolayı teşekkür ederim. çok sevinirim. sağolun...

Merhabalar tekrardan, müsait olduğunuzda bana özel mesaj ile adres ve isim bilgilerinizi yollayabilirseniz en kısa zamanda bir şeyler yollamaya çalışacağım, kendi yaptığım kumaştan bebekler ve oyuncaklar var gerçi elimde fazla miktarda yok şu an ama ara ara yaptıkça bir kaç postada yollayabilirim anasınıfınız için yararlı olabilir, yer minderi dikebilirim eğer anasınıfınızda halı varsa çocuklar yere oturabileceklerse bununda bilgisini verirseniz sevinirim, ben boş yollarım iç malsemesini bir kaç anne paylaşıp doldurabilir aklıma başka bir şey gelmiyor a.s.....

Arkadaşlar,yollayacaklarınızı postane ile yollamak kargodan ucuz.Dilerim en kısa zamanda kütüphaneniz olura.sa.s.:nazar:

ben de yardım etmeyi çok isterim, evdeki kitapları incelicem, umarım işe yarar birşeyle çıkar hihoyyyt
bu arada bana da adres yollarsanız sevinirim opuyorumnanaktan

lilyyy rumuzlu arkadaşa çok teşekkür ediyorum opuyorumnanaktan bize yardım gönderdiği için. ama bulunduğumuz ilçeye sadece bir kargo şirketi geliyor, diğerleri için erzuruma gitmemiz gerekiyor. haftaiçi gitme şansımız pek yok. okuldan bir arkadaşım bugün gidebildi erzuruma kargoyu alabilmek için ama geç kalmışız kargo geri gönderilmiş çok üzüldüm mafoldumben kısmet değilmiş demek :çok üzgünüm:
yardımseverliliğinden dolayı lilyyy e bir kere daha çok teşekkür ediyorum a.s.

merhaba,

bana özelden adresini yolayıp bilgilerinizi verirmisiniz.. Bir yakınım ansiklopedilerini vs. bir okula vermek istiyor.. Ona iletmek isterim..

konu açılalı biraz vakit geçmiş
yeterli kaynak toplandımı bilemiyorum.
hala ihtiyaç varsa bilgi verirseniz sevinirim. oyuncak ve 1-2-3 sınıf seviyesi bişeyler yollayabilirm.
ayrıca hangi kargo geliyor oraya. ilçe olduğuna göre ptt vardır sanırım değilmi?

aynalar canım özel mesaj yazmaya çalıştım ama sitede problem olduğundan sanırım bi türlü gönderemedim.
kaynak toplayamamışsınız çok üzüldüm. bende şimdi elimdeki olanlardan bi paket yapıp bugün veya en geç yarın postayla göndermeyi düşünüyorum. posta gelir dimi oraya. kargo bana uzak, posta kargosuna vermeyi düşünüyorumda. yalnız isminiz neydi. özelden yazabilirmisiniz. kime diye göndericem kargoyu.

Son düzenleme:
biraz hikaye kitabı toparladım. ağırlıklı 1. sınıflar için gerçi.
2. sınıf için yaprak testler var tüm derslerden. fotokopi çekip çoğaltabilirsiniz.
gönderime hazır ama sizden bi haber gelmediği için gönderemedim. bugünde bi haber çıkmazsa okulunuz adına göndericem. umarım ulaşır size.

crescentmoon arkadaşıma teşekkür ediyorum yardımları için çok sağol güzelim kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3​

aaao.gif
aaaaan.gif

aaaaaas.gif
aaaakd.gif

X