İlköğretim Yorum ve Soruları Okullarda Serbest Kıyafet Uygulaması

bende bir anne olarak kıyafetlerin serbest olmasına kesinlikle karşıyım kızım 3 sınıf öğrencisi ve bugün okul pikniği var tabiki serbest kıyafet inanırmısınız sabahtan beri telefonumuz durmadı ne kıyafet giyiyorsun derdine düştüler bacak kadar çocuklar.....yani şimdi böyleyse .....yarın işimiz çok zor diyorummmm

Henüz kesinleşmiş bir karar yok chess..

saol smeagol cevabına

valla kızlar bizim burdaki ilköğretim okulunda çocuklar serbest kıyafetli bi kaç haftadır, belki yaz için bi uygulama olabilir diye düşündüm, yada pilot okullar yada iller falan olduysa, serbest kıyafet için, çünkü bizim burası herşey için pilot seçiliyo niyeyse, olabilir yani

şahsen oğlum anaokul son ve ben bu yaşta bile kıyafetinden bıkmış durumdayım
neyse seneye bizde öğrencez gökyüzündedans:hulya:

bu kıyafet olayına bende çok karşıyım anasınıfına giden oğlumla bile hergün kıyafet taştışması yapıyoruz daha şimdiden onu giymem yok bunu giymem diyo.birde benimki erkek,düşünün kız çocuğu olan ailelerin halini.

serbest kıyafete karşıyım...çünkü her ailenin ekonomik durumu iyi değil...ve her aile temizlik konusunda ne yazık ki hassas değil.....önlük sayesinde daha düzenli ve temiz oluyorlar...en önemliside ekonomik farklılıklar ortaya çıkmıyor.....bazı öğrencilerimin ne yazık ki bir veya bir iki tane kıyafeti var..

Bende kesinlikle karşıyım serbest kıyafet uygulamasına,alan var alamayan var,sonra derdini biz öğretmenler çekeceğiz.

nimet çubukçu net bişey söylememiş valla, şimdi dinledim tamamen serbest diye bişey yok demiş sadece
öff serbest olmasın ya

serbest olmasın..okul olduğu belli olmalı bir yerin disiplin olmalı dozunda,kılık kıyafet düzeni olmalı..
bakıyorum özellikle lise öğrencileri forma var ama formamı ne belli değil saçlar fönlü...
takılar...hele bi tanesini gördüm öyle bir makyaj yapmış ki..ben ancak o makyajı özel bir
günde yaparım o kadar abartılı...
bir de kıyafet serbest olursa öğrenci kılığı kalmaz hiç birinde...

bir de şu var ki canımı çok sıkıyor.:gitmekula giren çıkan belli olmayacak.liselerin önlerinde söylemeye dilim varmıyor uyuşturucu satan gençler ellerini kollarını salaya sallaya okulun içine girecekler.bunu da unutmayalım arkadaşlar.yüzlerce öğrencinin içinde rahat rahat gezip pazarlama yapacaklar.en azından forma varken öğreci ile sivil ayırd ediliyordu.

Öğrenci kimliği diye bir şey var.Vallaha biz her giriş çıkışımızda formalıda olsak göstermek zorundayız güvenlikci almıyor yada çıkarmıyor

serbest olmasın.ama oluyosada tam olsun kardeşim . yok belli renkler giyilcekmiş.serbestin ucunu tutamaz kimse

Ben birşeyi anlamıyorum,kimle bu konuyu konuşsam karşı.Ama güya netten anket yapılmış çoğunluk serbest olsun demiş.Nerde bu çoğunluk çok merak ettim..
Umarım geri adım atarlar,eski köye yeni adet..klava:

canım, öğrencilerde oy kullanabiliyomuş ya, büyük ihtimal öğrencilerdir o çoğunluk

valla, herşeyi bırak güvenllik açısından sorun, zaten okullar güvenli değil pek artık, öğrenci olmayan, bi tinerci mesela kolayca bi ilkokulun bahçesine girebilcek

asla serbest olmamalı.
ama kravat takılmasın.oğlum yok yanlış anlamayın.
yazın da beyaz tişört.gri etek veya pantolon olsun.
çünkü yazın görüyorum sıcakta o formalarının içinde bunalıyorlar.

bizim burda serbest, pilot ilmiyiz neyiz anlamadım, ama nibet çubukçunun bahsettiği o, sandelet yasak, mini yasak, kot yasak gibi kurallara uyulmuyor gördüğüm kadarıyla

eskiden spor ayakkabı giyme yok, kızlara renkli çorap giyme, saçları açma gibi kurallarda bile bi sürü sıkıntı çıkardı, bu yeni giyim kurallarını uygulatmak imkansız bi sürü çünkü

Öğrenci kimliği diye bir şey var.Vallaha biz her giriş çıkışımızda formalıda olsak göstermek zorundayız güvenlikci almıyor yada çıkarmıyor

o uygulama her okulda yok.

bu durum hiç hoş şekilde meyve vermeyecek. öğrenciler arası maddi yarışı bir kenara bırakalım. okula giren çıkan belli olamaycak. okuldan kaçmaya çalışan gençleri sokakta ayırt edemeyeceksiniz. öğretmenlerin işi iyice zorlaşacakalsanaalsanasmile

Tamamen katılıyorum size. Çocuklar arasında "onda var ama bende yok" mantelitesi başlayacak. Marka problemleri olacak. Önce tam eğitimle refah seviyemizi yükseltelim de çocuklar ondan sonra istedikleri gibi giyinsinler...

Tamamen katılıyorum size. Çocuklar arasında "onda var ama bende yok" mantelitesi başlayacak. Marka problemleri olacak. Önce tam eğitimle refah seviyemizi yükseltelim de çocuklar ondan sonra istedikleri gibi giyinsinler...

çocukların aldıkları kalemler bile yarış konusu oluyor,sınıfta ilgiyi dağıtmaya yetiyor.. bu yarışa bir de elbiseler girecek..lmaz:

umarım dönülür bu yanlıştan:1ninca:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…