İlköğretim Yorum ve Soruları Okullarda Serbest Kıyafet Uygulaması

cocuklarin ne giydikleri konusunda birbirleriyle dalga gecmesi, her gun kiyafet degistirme takintisi ve bunun aksi durumda utanma durumu Turkiyeye ozgu bir sey. yurtdisinda bu uygulama var da herkes hergun farkli giyebilecegi icin mi var saniyorsunuz? avrupada kimse boyle seylere takilmaz. ogrenciler bunu dert etmez. bence bizim de bu sekilcilikten ve kiyafete gore sosyal tabaka tespitlerinden vazgecmemiz acisindan iyi olur serbest kiyafet uygulamasi.. en cok ilk zamanlar herkes dikkat eder ne giydigine. bir sure sonra normallesir. bu kadar panik olmayin bence.

kesinlikle normalleşeceğini düşünmüyorum.. güzel ülkem de ne normalleşti ki kıyafet normalleşsin.. söylediklerinizin tam tersi olacağı düşüncesindeyim.. eğer ki insanlar sosyal seçicilikten vazgeçecek olsaydı kıyafetten önce yaşadıkları yerleri dikkate alarak vazgeçerlerdi. kimin lcd si kiminkinden büyük yarışı yapmazlardı..

Sözü geçen yerin Avrupa-Amerika değil Türkiye olduğunun farkındaysak ve Türkiyede insanların kılık-kıyafete göre değerlendiğini düşünürsek, bu uygulamaya karşı olmamız son derece normal bence..

ama bu haksızlık, oy kullandım, oy durumunu göreceğimi sanmıştım sonra ama olmadısempatiksalakcinni

Formanın devam etmesinden yanayım.
Zengin fakir ayrımı bir tarafa, çocukların dersten çok kıyafete takılacağı düşüncesindeyim.
Nitekim, okullarda forma giyilmesine rağmen markalı gömlek, çorap, kazak ve ayakkabıyla birbirini özendirdiğine şahit oldum okuduğum dönemde.
Onu bile engelleyemezken kısıtlayamazken serbest giyimin önünü nasıl alacaklar?
Asla olmamalı böyle bir uygulama.
:umursamaz:
Artık eğitim sistemimizde birşeyler önce sorgulanıp daha sonra kararlar alınmaya başlanmalı...
Karar alınıp sonra düşünmekten ne zaman vazgeçeceğiz?

anketi oyladım hayır oyunu verdim arkadaşlar yorumlarınıza katılıyorum

olan var olmayan var hen ne öyle okullarda zaten disipli zor sağlanıyo bizim zamanınmızla renki toka takıyoruz diye okula almıyolardı hem ne öğrenciler var okul kıyafetlerini zor buluyolar o kıyafetle 4 sene geçiriolar bence serbest olmasın durumu olmayan öğrencileri düşünseniz ya kimileri markalı giyinicek onlar bakıcak dışlananlar bile olur diye düşünüyorum aşırı koğlak bi millet olduğumuz için ortaya bişey atıyolar gerisini düşünen yok

Bence bu anket tamamen nabız yoklaması kesinlikle yürürlüğe ama bu dönem ama seneye kademeli olarak geçecekler Şu an oğlumun gittiği anaokulunda ilköğretim öğrencilerinin formaları değişti lacoste t-şhırt ve açık kahve pantolon ama öğrencilerin çoğu serbest kıyafetle geliyor Ayrıca anketin sonunda neden sonuçlar görünmüyorki onuda anlamadım

bırakalım çocukluk yıllarında bari nefes alsınlar..
büyüdüklerinde zaten bu ülkedeki sosyal adaletsizliğin en kralını iliklerine kadar hissedecekler..
hoş formayla da olsa artık ayakkabıdan,tokadan,ya da ergen aksesuarlarından falan illa ki nifak giriyor aralarına ama..
bir de forma kalkarsa , hiç önüne geçilmez bu durumun..

her kuşu öptük bir kaldı leylek....... töbe tööbee

ben serbest olması yanayım...ama oylama bitmiş...

sizin korkularınızı da anlıyorum , ama çocuklarımıza temiz olmanın , düzgün giyinmenin marka giymekten çok daha önemli olduğunu öğretirsek böyle ayrımcılığa gidilmez...

şahsen ben üniformanın özel ve resmi günlerde giyilmesinin ,okulun bir etiketi gibi algılanmasını daha çok tercih ederim ...

"okul kıyafetleri serbest olsun"

sonucu çıkmış anketten, kesin öğrencilerin oylarıdır,
meb anketi dikkate alıp, karar verecekmiş ama mesela kot pantolon, kot etek, mini etek, askılı, kolsuz, sandalet, terlik falan giyilmicekmiş, yine erkekler kıravat takacakmış falan
:hulya:

Son düzenleme:
mini etek giyilsin de taciz olayları artsın,bu karar çıktı ama bakalım sonuçları neler olacak,hep birlikte göreceğiz,fakir olan ne yapacak,bu yüzden psikolojisi bozulan çocuklar ne olacak?

kesınlıkle serbest olmaması taraftarıyım..
MEB anaokullarında dahı kızlar arasında terlık ayakkabı benımkı daha guzel sozlerı duyuyorum..bu ılkokulda daha cıddı sorunlar yasatır ortaokulda ergenlık donemı baslangıcı cocuklarda marka tutkunlugu olabılmesı dogaldır..ve cekısme cok olur ..hem aıle hemde cocuk psıkolojısı ıcın ıyı degıldır..
en basıtı unıversıtelerde cok olur ozellıkle kızlar arasında durumları ıyı olmayanlar ıcden ıce bı kargasaya dustuklerını gordum..kıyafet serbest olcana egıtım duzeyı daha ust sevıyede olabılır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…