İlköğretim Yorum ve Soruları Okullarda Serbest Kıyafet Uygulaması

shadowwomen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2009
203
0
96
Antalya
...Merhaba Arkadaşlar...
Herhalde MEB'de başlatılan "Serbest Kılık Kıyafet" tartışmasından çoğumuzun haberi vardır. Çocuklarımızın okula serbest gitmesi hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizinle paylaşmak istedim. MEB sitesinde şu anda anket yapılıyor 30 Nisan'da sona erecek
Ben ilköğretim ve Liselerde serbest kıyafet olmasını istemiyorum. illa ki değişiklik isterlerse farklı formalar tasarlayabilirler fakat benim düşünceme göre okul gibi resmi bir kurumda kıyafetler aynı olmalı.

(konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama özür dilerim)

ben hic sevmezdim okul formalarini..:umursamaz:
bence serbest olsun derim ama zor...
aileler icinde zor olur sanirim okul yonetimi icinde

kesinlikle serbest olmasın derim.. fakir-zengin ayrımı kabak gibi çıkar ortaya.. bir kısım çocuklar hergün başka giyinirken, bir kısım hep aynı şeyle giderken utanıyorlar.. hem çocuklar hem de aileleri için zor bir durum.. serbest olmasın bence :1no2:

şuanki öğrenciler formaları sivil kıyafet haline çevirmiş. sivil gitseler ne olur Allah bilir.
ben serbest olmasına karşıyım bu konuda office arkadaşıma katılıyorum.

amerıkayla kıyaslıyorlar burayı ama amerıkadakı egıtım sevıyesıne gelsınler ılk basta butun okulları aynı sevıyeye ceksınler ondan sonra bunları dusunsunler ben tastıklemıyorum durumu olmayan cocuklar her gun aynı kıyafetı gıyecek durumu ıyı olanlar farklı farklı gıyecek ve cocuklar kendı aralarında cok acımasızlardır alay ederler kucumserler sınıf farkı dahada cok ortaya cıkacak

2. sıde kım ogrencı kım sıvıl bellı olmayacak hele lıselerde dahada sorun olur bu

valla o dönemlerde arkadaşlık çok önemli ve malesef ye kürküm ye anlayışı çok popüler, olacağını sanmıyorum, çok saçma, gerçi mavi önlüğüde hiç sevmiyorum ama belki formaları seçeneklendirebilirler tam serbestlik yerine
ama spor ayakkabının yasak olmasına karşıyım açıkcası, çünkü çocukların ayak sağlığı ve rahatlık açısından en iyisi spor ayakkabı bence

kesinlikle katılıyorum :umursamaz:

Yıllardır bu konu tartışılıyor zaten, hiç gerek yok...
Türkiye gündeminde zaten çok saçma olaylar var, bide bu saçmalık eklenmesin...

Aynen öyle. Seyreyle cümbüşü o zaman.

Annneeee bilmem kimin bilmem ne marka pantolonu var bende isterim. Alabilene ne mutlu peki ya alamayan ne olacak., düşünülüyormu acaba alamayanın durumu.lmaz:

50 lira okul aidatını veremeyen insanlar var, onlarıda düşünmek lazım.

Bende kıyafetin serbest olmasına karşıyım,bunu 3 yıl yaşamış biri olarak.Oğlum ortaöğretim boyunca serbest kıyafetle okula gitti,özel okuldu,kıyafet serbest olunca başarı artar dediler.Ama dozunu ayarlayamadılar,ipin ucu kaçtı..Düşük bel pantolanlar falan...hem çocuklar ergenlik döneminde karşı cinse de eğilimli oluyorlar,dikkat çekici şekilde giyinmeleri doğru olmuyor..Birde dediğiniz gibi marka takıntısı...Bu yıl oğlum başka bir okulda,okulun belirli bir kıyafeti var,ve biz daha mutluyuz...a.s

yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.bende aynı sizin gibi düşünüyorum.
okulda bazen iş çıkışı öğrencileri görüyorum zaten formalarını bile adam akıllı düzgün giymiyorlar.
dediğiniz gibi durumu olmayan çocuklar aynı giyerken diğerleri marka giyebilir.Durumu iyi olan çocuk
bile ailesine sıkıntı yapar. Serbest kıyafet seçilirse büyük sıkıntı olur. Herhalde artık çocuklar okulu podyuma çevirirler

bende okullarda forma uygulamasına tamamen geçilmesinden yanayım kızım anasınıfına gidiyor kıyafet serbest bugüne kadar bir kaç kez şikayet etmişti çok önemli değildi onlar ama bugün okuldan gelince ağladı üzerinide çok güzel giydirdiğim halde lcw elbisesi vardı ama arkadaşları daha güzel giyinmiş öğretmen abla herkese ne kadar güzel olmuşsun demiş bizimkine dememiş nasılda akıtıyo gözünün yaşını,yani kıyafet uygulamasında bu durumda kalan çok aile ve çocuk olur.Bu ülkede yaşayan herkes bunun farkındadaır böyle bir uygulama olacağını zannetmiyorum

Ah! canım benim.. ağlamış. çocuk işte güzel lcw giyinmesine rağmen yinede bak ufak bi söz onu ne kadar etkilemiş. Hemde üstünde lcw varken daha bunun neleri var mavişeker.
inşallah şu serbest kıyafet uygulaması olmaz .

amerikanın eğitim seviyesi değil de bence gelir seviyesine gelinsin ondan sonra(imkansız ama) bu karar yeniden gündeme gelsinn

ben çok karşıyım zaten zamane gençlerinde bir marka takıntısıdır gidiyo bide kılık kıyafet serbest olursa hem aileler hemde dar gelirli öğrenciler için çok kötü olacak

Arkadaslar hepimiz bu konuda hemfikiriz.
Sivil kyafetle basarinin artacagini dusunenler,yokluk ceken ogrencinin mahcubiyetinin basarisini nasil etkileyecegini dusunmuyor sanirim.

bencede çok saçma olur düşünsenize okulların kapanacağı son 20 ğün veya 1 ayda serbest kıyafete dönülünce anneler şaşırıyor çocuklarına hergün nasıl kıyafet bulacaz diye birde tüm sene boyu böle olursa çok fazla ayrımcılık olur yada yataktan çıktıkları gibi okula koşarlar sonuçta her türlü aile var yanii

okadar saçma bir şeyki bunuda biz iki dönem yaşadık iki yıl mayıs başında okulumuzda küresel ısınma var bu yüzden serbest kıyafetle gelinecek denilmişti öylede oldu ve gördümki çoçuklar birbirine eleştiri yaparken çok acımasız kendimize göre halimiz vaktimiz yerinde ama olmayanlarda var kızım bile anne sınıfta bir kaç arkadaşla dalga geçiyorlar kıyafetleri için ben üzülüyorum demiştiki bir kaç öğrenciye bende şahit oldum milli egtimde bir arkadaşla sohbet ederkende aslında küresel ısınmanın bahane olduğunu nabız yoklaması ve alıştırma olduğunu bunun avrupa uyum yasasıyla bir kaç yıl içinde hayata geçirelecegini söyledi avrupanın egtim seviyesine ulaştık kılık kıyafetimiz kaldı ne kadar saçma çoçukların odaklanmalarınıda zorlaştırıyor keza kızımın okulunda bu yıl içinde aynı şeyin geçerli olduğu bilgisi geldi bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…