Oğlumun aile toplantısı vardı Cuma günü , pedagog ve iki öğretmeni ile konuştuk. Oğluma yapılan testleri vb. oldukça iyi çıktığını söylediler. Daha önceki verileri de iyi olduğu için okula erken başlatma fikrimizi söyleyip fikirlerini istedik. Çocuk açısından hiçbir problem görmediklerini ancak MEB tarafından 2 yıldır özel okullarda da bunun yasaklandığını anlattılar. Pedagog araştıracağını , ama umudunun pek olmadığını söyledi.
Şu anda kreşe gidiyor oğlum isteğim Eylül de anasınıfına başlatmak , bilginiz varsa benimle paylaşır mısınız?
Canım haklısın bunları da düşünüyorum bir yandan ama şu anda oğlum çok akıcı olarak okuyor , parmak hesabı ile toplama ve çıkartma yapıyor. İki katı veya yarısı nedir diye sorduğumda rahatça cevaplıyor. 1000 e kadar sayabiliyor (tabii sıkılmazsa :) ) , hemen hemen tüm trafik işaterlerini öğrendi...
4 yaş sınıfına gidiyor şu anda ve doğal olarak sınıfında bunları bilen yok. Haftada bir gün hikaye kitabı götürüyorlar sınıfa ve öğretmenleri okuyor , oğlum ise dinlemekten sıkılıp arkadaşlarını çevresine toplayıp kendi kitabını onlara okuyormuş.
Sıkılmasından ve öğrenme merakını kaybetmesinden korkuyorum. Düşüncemin doğruluğu konusunda ben de emin değildim , onun için pedagoguna danıştım. O da uygun olduğunu söyledi ama...
Bu arada ben de erken gittim okula , belki o dönemde sıkıntılarım olmuştur ama şimdi geriye dönüp baktığımda hatırlamıyorum. İTÜ gıda mühendisliği mezunuyum ben de , yani sizin gibi iyi bir üniv. okudum. Bu biraz da yapı ile ilgili , oğlum da belki sıkıntı yaşayacak belki de hiç derdi olmayacak bunu bilmiyorum şimdiden ama genel olarak baktığımda olaya sanki artısı daha fazla gibi geliyor bana.
Araştırmaz mıyım , araştırdım tabii . Burada bir tane okul var. Ama bu okula kapıyı çalıp giremiyorsun , RAM denilen Rehberlik Araştırma Merkezleri var onların yönlendirmesi gerekiyormuş. RAM önce çocuğu inceliyor test vb. yapıyor uygun ise yönlendiriyor. Ama bu inceleme içinde okuldaki pedagog dan yazı istiyor. Pedagog ile konuştuk bunu ama yaşından dolayı bu yazıyı veremeyeceğini yasak olduğunu söyledi. Yani bu konuda da kilitlendik.
Canım haklısın bunları da düşünüyorum bir yandan ama şu anda oğlum çok akıcı olarak okuyor , parmak hesabı ile toplama ve çıkartma yapıyor. İki katı veya yarısı nedir diye sorduğumda rahatça cevaplıyor. 1000 e kadar sayabiliyor (tabii sıkılmazsa :) ) , hemen hemen tüm trafik işaterlerini öğrendi...
4 yaş sınıfına gidiyor şu anda ve doğal olarak sınıfında bunları bilen yok. Haftada bir gün hikaye kitabı götürüyorlar sınıfa ve öğretmenleri okuyor , oğlum ise dinlemekten sıkılıp arkadaşlarını çevresine toplayıp kendi kitabını onlara okuyormuş.
Sıkılmasından ve öğrenme merakını kaybetmesinden korkuyorum. Düşüncemin doğruluğu konusunda ben de emin değildim , onun için pedagoguna danıştım. O da uygun olduğunu söyledi ama...
Bu arada ben de erken gittim okula , belki o dönemde sıkıntılarım olmuştur ama şimdi geriye dönüp baktığımda hatırlamıyorum. İTÜ gıda mühendisliği mezunuyum ben de , yani sizin gibi iyi bir üniv. okudum. Bu biraz da yapı ile ilgili , oğlum da belki sıkıntı yaşayacak belki de hiç derdi olmayacak bunu bilmiyorum şimdiden ama genel olarak baktığımda olaya sanki artısı daha fazla gibi geliyor bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?