Okul öncesi öğretmenleri yardım

Melikeloko

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2022
3
0
30
Merhaba arkadaşlar ben salı günü ilk defa 4 yas sınıf öğretmenliğine başlıyacağım fakat ne yapacağımı hiç bilmiyorum 2 deneme yapacaklar fakat kaldım önerilerinize ihtiyacım var süreç kullanılması bilgisi olan lütfen cevaplasın

Merhaba ilk gün tanışma oyunları oynatın,internette çok fazla örnekleri var.Onlara minik hediyeler verebilirsiniz(şeker gibi).Sizin asıl amacınız müdürün değil çocukların dikkatini çekmek.Çünkü çocuklar her hareketinizi annesine,diğer öğretmenlere anlatacaktır.Çok sert olmayın ama otorite kurmaya özen gösterin.Özellikle müdürün en çok dikkat ettiği şeylerden biri budur.Çocuklarla iletişiminiz iyi olsun.Umarım sizin için iyi geçer bu süreç :)

Tam gün olucak akşama kadar neler yaptircam bilmiyorum ilk gün birde sanırım siz de ogretmensiniz önerebileceğiniz bir şeyler varsa çok açığım etkinliklere aktivitelere de o kadar hakim değilim nasıl oluyor 1 gun nasıl geçiyor bilgi verirseniz çok sevinirim bu arada cevap verdiğiniz için teşekkür ederim 😊

Ben staj zamanı öğretmenlik yaptım.Belirli saatler okula giderdim ve genelde oyun oynattığım için öğrenciler beni görünce çok heyecanlanırdı.Bazen onlara lolipop alıyordum ödül olarak.Bayılıyorlardı.
Öncelikle yapacağınız ilk şey enerjik bir şekilde sınıfa girip pozitifliğinizi çocuklara yansıtmanız.Sınıfa girince onlara selam verip yeni öğretmenleri olduğunuzu açıklayın,onlar zaten sizi merak edip soru sormaya başlayacaktır.İlk önce tanışma oyunu oynatın.Benim sınıfımın mevcudu azdı o yüzden isimlerini hemen öğrenmiştim ve onlara ormandaki minik kuş adlı oyunu oynatmıştım.Çok eğleniyorlar bu oyunla ve sürekli oynamak istemişlerdi bu oyunu oynatabilirsiniz.Daha sonra ise okullar kapanmaya yakın biliyorsunuz,o yüzden özel günlerle ilgili etkinlik yaptırabilirsiniz.Mesela babalar günü yaklaşıyor.Onlarla bu konuda hakkında sohbet edip;babanız ne iş yapıyor,babanızın en sevdiğiniz özelliği,ne babana ne hediye almak isterdin vb. Sorular sorarak onlarla konuşun.Daha sonra bu konuyla ilgili bir boyama ya da sanar etkinliği yaptırabilirsiniz.Büyük ihtimal sınıfta 2 öğretmen olacağınız için bunları yaptırana kadar baya zaman geçecek,eğer zamanınız kalırsa da yine oyun etkinliği yaptırabilirsiniz.Ben size çocukların en sevdiği oyunlardan bir kaç tane örnek yazacağım siz seçersiniz emin olun çok işinize yarayacaktır.
Öt kuşum öt,elma kurdu,kara böcek kaç kaç,sinek yakalama oyunu bu oyunları internetten çoK kolay bulabilirsiniz umarım işinize yarar☺️

Ya çok teşekkür ederim size bakalım nasıl geçicek tek olacağımı söylediler o yüzden ne yapacağımı şaşırdım sanırım öğretmen açıkları var

X