Okul müdüründen öğrenciye: Kıyafetin tahrik edici, orucum bozuluyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
İstanbul Kadıköy Lisesi’nde Müdür Mustafa Yavuz eteği kısa olduğu gerekçesi ile odasına getirttiği bir öğrencisine ‘Üzerindeki kıyafete bakamam, tahrik edici, bakarsam orucum bozulur’ dedi, müdür yardımcıları ve öğretmenler sustu. Liseli kadınlar ‘Eğer susarsak, bu sözler, tacizler, tecavüzler devam edecek’ diyerek ‘Tacizci Müdür Mustafa Yavuz’u teşhir ediyoruz’ bildirisi dağıttı
Sitene Ekle

Sendika.org’un haberine göre, İstanbul Kadıköy Lisesi’ne geçtiğimiz yıl atanan ve özellikle liseli kadınlara yönelik baskıcı tutumuyla öne çıkan müdür Mustafa Yavuz, eteğinin kısa olduğu gerekçesi ile Müdür Yardımcısı Ramazan Çoban tarafından odasına getirilen bir öğrenciyi “Üzerindeki kıyafete bakamam, tahrik edici, bakarsam orucum bozulur” ifadesi ile taciz etti.

Öğrenci, müdürün bu ifadesi üzerine durumu bildirmek ve tutum almasını istemek üzere Müdür Yardımcısı Fatma Oğuz’un yanına gitti ancak Oğuz’dan da “Olur mu öyle şey, bunu başkasına anlatma, o müdür sonuçta biz ne yapabilirz, ben ne yapayım, sen ne yapablirsin” yanıtını aldı. Öğrencinin olayı ailesine anlatması üzerine Müdür’e “Siz kendi çocuğunuza bakınca tahrik mi oluyorsunuz” diyen aile üyeleri yanıtsız bırakıldı.

‘Tacizci müdürü teşhir ediyoruz’

Bugün liseliler (7 Haziran) okul içinde “Tacizci Müdür Mustafa Yavuz’u teşhir ediyoruz” başlıklı bir bildiri dağıttı. Bildiride liseliler “Cansel ve birçok arkadaşımız okul idaresi, öğretmen, erkek egemen sistem tarafından susturulduğu için yaşamına son verdi. Ama biz susmayacağız, susarsak neler olacağını çok iyi biliyoruz. Eğer susarsak bu sözler, tacizler, tecavüzler yaşanmaya devam eder. Bu yüzden yapılan tacizlere, tecavüzlere, baskılara karşı susmayıp dayanışmayı büyüteceğiz. Çünkü şimdi ses çıkarma, harekete geçme zamanı. Şimdi dayanışma zamanı” dedi. Bildiriler idare tarafından sınıflardan tek tek toplandı.

http://www.milliyet.com.tr/okul-mudurunden-ogrenciye--gundem-2259221/

fotoğrafına bide cvsine baktım.
üniversiteler, yüksek lisanslar.. yazık adam olamamış

hep söyleyip kk da tepki gördüğüm bi konu bu, öyle etiket dünyasında yaşıyoruz ki, kimse kimseye insan olduğu için değil diplomalarına koltuklarını, makamlarına saygı duyuyor...
bu tip insanlarda o etiketlerin diplomaların arkasında çok güzel gizleniyor, katiller bile çok dil biliyosa çok diploması varsa daha bi şeker anlatılıyor

Doğru söylemişler ses çıkarma zamanı artık, susma zamanı değil! Müdür yardımcısı kadın bile susmuş, sana da yazıklar olsun... Bir de kadınsın.. Kadın kadına sahip çıkmadıkça erkekler istedikleri gibi tahrik açıklamaları yapmaya devam edecekler ne yazık ki!...

Ucuzluk abidesi adi herif..
Okudu diye herkes öğretmen olursa olacağı budur işte, biri öğrencisiyle kaçar diğeri tahrik olur..
Her 3 5 aya bu öğretmenlet psikolojik sınavdan bişeyden geçmeli bu nedir böyle okullarda çocuklarımızı mı bekleyelim..

Yahu ne oldu böyle her yer sapık kaynıyor.
Lanet olsun bunlara
Ne müdürü bitti, ne öğretmeni, ne hocası, ne dayısı ne amcası Kime güvenecez artık bilmiyorumki

Pek inandırıcı bir haber değil. Zira öğrenciler gıcık olsa, kolayca iftira atabilecek duruma gelebiliyorlar. Yaşadım gördüm

Pislik herif senin beynin ,karakterin ,şerefin herşeyin bozuk orucun bozulsa ne olur !!Allah im bu zihniyet Kahrolsun ya da evlerinde otursun toplum içine cikmasinlar bamya süslü beyinleri ile bildikleri guvendikleri kullandıkları sey önündeki bamyalari zarar veriyorlar insanlığa

Bizim zamanimizda hic hatirlamiyorum boyle seyleri okullarda vardir belki ama simdi oldugu kdr cok degil bunlara noldu boyle utanmadan bu laflari edebiliyorlar

İşyerinde bir kere gerizekalı bir müşteri konuşurken pardon yakanı örtermisin tahrik oluyorum gibi bişey demişti ki yakamda en ufak birşey yoktu normalde açık giyinen biri değilim yeni çalışmaya başladığım bi yer olmasına rağmen defol git demiştim sadece pislik herifler.
Akıllarının çalıştığı tek yer orası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…