• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okul konusu yüzünden kafayı yemek üzereyim.

cok erken alınış saati ve bunun kârı kışı var daha. cocuk her gun 3 saate yakin yol cekiyor yazik :/

ben gidebiliyorsam okul muhitine gidemiyorsam kesinlikle evime yakin okul tercih ederdim.

Valla bi öğretmen olarak şunu söyleyebilirim. Anne olarak çocuğunuzu düşünüyorsunuz ama onu sürekli düşünemezsin Allah korusun size bişey olsa zorlukla baş etmeyi bilmeli. Ki günümüzde trafik baş etmesi gereken en komik konu bence. Zorlukları alışmalı bence ve sorumluluk almayı bilmeli ona güvenmeli ve göstermelisiniz. Bugün serviste 2 saat zaman kaybediyor diyorsunuz yarın başka sorunlardan korumaya çalışcaksınız. Sonuç olarak herhangi bir boşlukta çocuğunuz da bir boşluğa düşecek yapmayın bence anlamsız. İlla ki okul değişimi istiyorsanız da bunu kendi istediğiniz için değil çocuğunuza sorun o ne istiyor.
Bir çocuğun zorluklarla baş etmesi, sorumluluk almayı öğrenmesi için trafik gibi boşa zaman kaybı olan, bir de üstüne insanı fiziken yoran bir şey gerekli mi sizce? Elimizde bunu engelleme imkanı varken, çocuklarımız niye bu eziyeti çeksin ki? Niye daha güzel şekilde değerlendirebileceği zamanı bir arabanın içine tıkılı geçirsin? Bir eğitimci olarak görüşünüzü gerçekten merak ettiğim için bu sorularım. Hani anne yüreği bazen yufkalaşır, duygusal davranıp, mantıklı düşünemeyebilir de... Çocuğuma güvendiğimi göstermenin bir sürü yolu varken, bunu ne diye trafiğe mahkum ederek göstereyim ki? Çocukların kendi başlarına başa çıkmaları gereken, sonucunda karakterlerinin gelişeceği sorunlar var elbette ama trafiğin kesinlikle bunlardan biri olduğunu düşünmüyorum.

Back