Okul konusu yüzünden kafayı yemek üzereyim.

yakınındaki okul kötü olsa idare et derdim.
5.sınıf çocuğu için çok fazla trafik.
6 dan itibaren evde de sürekli test çözmesi gerekecek zira lise giriş sınavları 6 7 ve 8.sınıfı içeriyor e ne zaman olacak bu? ödev mi yapacak tekrar mı?
eziyet valla çocuğa ben senin yerinde olsam yakınımdaki okula alırdım.

liseye gecince Saat 5.30 da daha yıldızlar görünürken servise binen biri olarak en fazla 1 yıl dayanabildim.

Okulu çok sevmeme rağmen bıkmıştım.

1 yılın sonunda ailem evi taşımak zorunda kalmıştı. Ki yaşım 13 tu. Gerisini varın siz düşünün

Ah noption aldıgım kararın yanlış olmadıgını duymak beni gerçekten rahatlatıyor.
Egitim olarak kötü degil.
Diploma notuna göre alım yaptılar hatta dil sınıfları için.

Benim kızım da ilkokul 1 e başladı bu sene.Özel okul düşündük ders etüt derken 8_5 okulda olacak çocuk yol da var servisle gidecek vazgeçtik.Bu çocuk ne zaman oyun oynayacak dinlenecek diye şimdi eve yakın devlet okulunda öğlenci sabah rahat rahat kalkıp kahvaltı yapıyor parka çıkıyor sonra okul.Bilmiyorum iyi mi yaptım ama küçücuk çocuklara bu kadar yüklenilmesine üzülüyorum

Daha oncede acmistiniz bu konuyu ama okulun kalitesi tercihinizde agir basmis sanirim.Ama yine diyorum bir cocugu basariya goturen cocugun kendisidir,okul sadece buna yardim eden kucuk bir etkendir.10-11 yasinda minige bunu yapmayin lutfen.Yakininizda ve kontrolunuzde olmasi cok daha iyi.

Yakın okul gönderilmeyecek kadar kötü bir okul olsa anlarım fakat iyi bir okulmuş.
Boşu boşuna serviste yollarda vakit kaybetmesin kızınız.
Derslerdeki verimini,psikolojisini de etkiler.

Günde 3-4 saati serviste geçirme eziyeti, hiçbir okula değmez ya bence. Mantıken her zaman eğitimin daha iyi olduğu okulu seçmek lazım elbette ama bunu seçerken çocuğa da işkence etmemek lazım düşüncesindeyim. Evine gelip dinlenmesi, eğlenmesi, oynaması, rahatlaması gereken saatlerin çoğunu servis koltuğuna yapışık geçirecek küçük bir çocuk hayali beni boğuyor. Diğer okul da iyi diyorsunuz, çok vasat bir okul olsa insan acaba der de, yerinizde olsam bir an bile düşünmem yakındaki okula aldırırım çocuğumu.

Yakındaki okul bence de. Benimkini ben bırakıyorum okula. On dakikalık okul yolu bu sene beşinci sınıf olunca yirmi dakikaya çıktı. İnanın bu kadarcik fark beni bile o kadar çok yoruyor ki. Servis parası vermek yerine de dil kursuna gonderebilirsiniz.

Ben de sırf servisten bıktığım için ehliyet aldim yeni ve gözümü kararttım kendim götürüyorum. Geçen sene serviste idi dokuz da başlayan okul için, 7:50 de filan çıkıyordu. Ya okuldan alacaktm ya da kendim götürexektim kendim götürüyorum şimdilik. 10dk aslinda benim götürmem çok uzak değil ama servisle dolaş dolaş bir saate anca gidiyordu. Şimdi rahat rahat kahvaltıda ediyor rahat rahat gidiyoruz.

Sizin için ama acibadem trafiği kendiniz araba kullansanızda büyük problem. Kilit orası çünkü özellikle sabah saatlerinde. Bence yakın okula aldirin.ingilizce VS ayrı olarak destekleyin bence

Servisten korktuğum için (evet güvenmiyorum doğrudur) iş güzergahımın üzerinde bir kreş seçtim. Okuyacağı okul da ya bana ya eve yakın olmalı diye düşünüyorum bir çocuğun 2 saat yolda kalmasını da sağlıklı bulmuyorum kalacaksa da benimle kalsın.

Valla bi öğretmen olarak şunu söyleyebilirim. Anne olarak çocuğunuzu düşünüyorsunuz ama onu sürekli düşünemezsin Allah korusun size bişey olsa zorlukla baş etmeyi bilmeli. Ki günümüzde trafik baş etmesi gereken en komik konu bence. Zorlukları alışmalı bence ve sorumluluk almayı bilmeli ona güvenmeli ve göstermelisiniz. Bugün serviste 2 saat zaman kaybediyor diyorsunuz yarın başka sorunlardan korumaya çalışcaksınız. Sonuç olarak herhangi bir boşlukta çocuğunuz da bir boşluğa düşecek yapmayın bence anlamsız. İlla ki okul değişimi istiyorsanız da bunu kendi istediğiniz için değil çocuğunuza sorun o ne istiyor.

Sen kime güzel dille yorum yaptın da, hakikatli yorum bekliyorsun?
İşin gücün milletin konusunu baltalamak, gereksiz laf yazmalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…