Okul konusu yüzünden kafayı yemek üzereyim.

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
22.970
89.791
1.123
Yine bu konuyla geldim.
Okul !
Okul degil aslında mevzu, servis ve okula uzaklık.
Kızım 5. sınıfa geçti.
Kızımı proje okuluna gönderiyorum Kadıköy'de Acıbadem caddesi üzerinde.
Ben deniz Ümraniye'de ikamet etmekteyim.
Okul saati 8:00 olarak degişti.
Çıkış saatimiz 15:20 (tam gün okul yani )
Eskiden 8:30 imiş giriş saatimiz
Hadi neyse dedik.
Okula yazdırmadan evvel genel olarak çocugum saat 7:00'de evden alınır yarım saatte okula yetişir ve okul çıkışı ise en fazla 1 saat sonra evde dediler bize.
Sonuç ;
Kızım 6:30 da evden alınıyor saat 7:30 da okulda olmak zorunda çünkü Acıbadem trafigi pert.
Çıkışta ise tam 1 saat 40 dakika yollarda üstelik havalar henüz sıcak.
Kış geldigi zaman ne yaparım bilmiyorum hiç. ( en az 2 saat serviste kalabilir)
''Arabayla götür'' diyor eşim, lakin trafikte yeniyim.
Kendime çok aşırı güvenim yok.
Kış geldigi zaman öyle ki araba yerinden oynamayacak bile.
Ne yapayım kızlar bilmiyorum.
Yakın oturdugum muhite 1 km uzaklıktaki okul da güzeldi aslında ama biz burayı tercih ettik sınavı kazandı diyerek.
Şimdi ise yakınımdaki okula aldırabiliyorum nakil olarak müdürüyle konuştum cuma günü getirirsen kayıt ettirilir, sıkıntı yok dedi.
Fikirleriniz benim için ok önemli.
Özellikle şu servis belasından çeken anneler imdadıma yetişin.
O kadar kararsızım ki.
Okulu gerçekten fiziksel ve egitim açısından evet iyi olarak anılıyor.
Muhitimde olan okul da egitim olarak güzel tek eksigi proje okul olmaması ama dil sınıfı da bünyesinde var oldugu için açıkçası bana acaba dedirtiyor.
Şimdiden teşekkürler.

dip not : Şuan için evimi okulun yakınına tasıyabilme imkanım maalesef yok hanımlar.
Oldugumuz muhitten eşimin işi hasebiyle kımıldayamıyoruz.
Ters istikamette oluyor çünkü.
Arabayla işe gitmiyor trafik yüzünden ve metro kullanması gerekli.

Son düzenleme:
En mantıklısı yakındaki okul. Yol koca insanları bile çok yoruyor, ki çocuğunuz daha çok yorulur haliyle.
Yol yorgunluğundan dolayı haftaiçi okuldan sonra hiçbir şey yapamadan saatlerce uyuyan liseli bir tanıdığım vardı. Sanırım onunda günde 2 saati okula gidip gelmekle geçiyordu.

Ay lavanta inan bana sabaha kadar yatamadım bu mevzu yüzünden.
Bir hevesle çıktıgımız okul maceramızda resmen neye ugradıgımızı şaşırdık.
Aşırı yanılttı servis bizi.
Gününün neredeyse 2.5-3 saatini yollarda geçiriyor.
C.tesi günleri de okula gitmek zorunda çünkü dil sınıfına yazdırdıgımız için c.tsileri de dahil etme kararı almışlar.
Bu çocuk ne zaman ders çalışacak ?

Ders çalışmaktan daha önemlisi bu çocuk ne zaman dinlenecek?
Müfredat o kadar yoğun ki çocuklar dinlenemiyor bile.

Aynen öyle..
Çok küçük bir de daha..
Uykularin kaçmasın hiç, konuyu okur okumaz yakindaki okul daha cazip geldi bana, inan.. Hem ogrencilikte hem is hayatinda trafikten, yoldan, servisten otobusten yılmış biri olarak soyluyorum bunlari..

Ders çalışmaktan daha önemlisi bu çocuk ne zaman dinlenecek?
Müfredat o kadar yoğun ki çocuklar dinlenemiyor bile.
Evet.
Sürekli beynimi kemiriyor.
Ödevler veriliyor ve çocugum erken uyanabilmek için 9:00 da yataga girmesi gerekiyor.
Of çok pişmanım yahu.

Ah ah, Acıbadem 15 senemin geçtiği yer. Nasıl özledim
Ben işe girdim. İş saatleri sabah 10 akşam 8 idi.
Ales'e hazırlanmam gerek diye çıkmak durumunda kaldım. Ders çalışacak vaktim asla kalmıyordu.
Şimdi ağzımda kalemle yazıyorum
Yani demem o ki, evde olduğu vakit de çok önemli. Ödevlerini rahat yapabilmesi de önemli. Hele zaten bildiğiniz gibi kışın daha zor olur daha çok vakit gider yolda :/

Kış zaten gözümü çok korkutuyor
Sınav tarihleri genellikle bu aylara denk gelecek zaten.
Ben benim kızıma üzülürken Çekmeköy Taşdelen'den 5:40 ta servise binen öğrenciyi duyunca şok geçirmiştim.

Çocuk o kadar zamanı serviste gecirirse zaten çok bunalir ve yorulur bu nedenle en iyi okulda da olsa cocuktan verim almak zor olur.En guzeli yakininizda ki okul bu durumda en azindan servis iskencesi cekmeyecegi icin okula karsi olumsuzlamamis olur beyninde ki zaten okulu seven cocuklar hem mutlu hem de basarili bireyler oluyorlar.

Ay 8'deki okula 5:40'ta yola çıkan çocuğa yazık değil mi
Ben pek bilemiyorum proje okul nedir, bunlar bizden sonra çıktı
Okul seviyeleri arasında uçurumlar yoksa yakın olan iyidir, yolda geçireceği vakitle evinde ders çalışır kuzucuk
Okuldan da bıktırmamak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…