• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları okul kıyafetlerı hakkında

okul kıyafetlerı nasıl olmalı?

• önluk

OY: 13 65,0%
  • serbest kıyafet

OY: 7 35,0%

• Ankete Katılan
    20

dilegim

artık bambaşka biri
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2008
1.993
5
116
40
İstanbul
slm arkadaslar bu sene okul kıyafetlerınde degısıklık yapılcakmıs sızce cocuklarımız serbest kıyafetlemı yoksa M.E.B uygun gordugu bır kıyafetlemı okula gıtmesını ıstersınız? ben kendı fıkrımı solım bence onluk gıbı butun ogrencılerın kıyafetı aynı olmalı kendı dusuncem sızlerınde fıkırlerını beklıyorum ve bu konuyu oylamaya acıyorum

ÖĞRENCİ KIYAFETLERİNDE DEĞİŞİKLİK
Bakanlığıma bağlı öğrenci, öğretmen ve velilerden gelen talep ve şikayetlerden de öğrenci kıyafetlerinde artık yeni bir şekillendirmeye ihtiyaç olduğu açıktır. Nitekim, kıyafet bir toplumun kültürel ve manevi değerlerini yansıtan en önemli unsurlardan birisidir. Öte yandan toplumdaki öğrenci algısı ve toplumun öğrenciyi koruyup kollama davranışı da toplumumuzda ağır basan unsurlardandır. Öğrencileri olduğu kadar aileyi ve toplumu da ilgilendiren, öğrenci kılık ve kıyafetleri konusunda tüm paydaşları bir araya getirip bilimsel ve akademik uygulayıcılarla birlikte tartışmanın ve kamuoyuna açmanın en doğru karar olduğuna inancımız nedeniyle bu çalıştayın yapılmasına karar verdik.”

Okul kıyafetlerinin, “büyümenin ve gelişmenin bir parçası olarak görüldüğünü, bu nedenle dünyada pek çok ülkede kıyafetlerin farklılık gösterdiğini” ifade eden Çubukçu, hem dünyada hem de Türkiye'de devlet okullarında ve özel okullarda çok çeşitli kıyafetlere rastlandığına işaret etti. Bu kıyafetlerin coğrafi, ekonomik ve sosyokültürel boyutlara göre değiştiğine işaret eden Çubukçu, “Bizim için önemli olan ülkemizin sosyoekonomik düzeyi ve ailelerin gelir düzeyi de dikkate alınarak öğrencilerin gelişim özelliklerine uygun kıyafetlerin belirlenmesi ve bunların kullanılmasıdır” diye konuştu.

Çalıştayda, bu konunun hem ekonomik hem sosyokültürel hem de öğrencilerin gelişimleri üzerindeki etkileri bakımından ele alınacağını söyleyen Çubukçu, “Bunun için sadece bir bölgedeki değil, ülke genelindeki tüm çocukları göz önüne alan, dikkatli ve başarılı bir çalıştay gerçekleştirmek zorunluluğu ortadadır” dedi.

Çalıştayda, öğrenci kıyafetleri ekonomik, sosyokültürel ve fiziksel gelişim ve eğitim açısından ele alınacak. Bakanlık bürokratlarının, okul müdürleri ve öğretmenlerin, akademisyenlerin, sendika temsilcilerinin, velilerin ve öğrencilerin katıldığı çalıştay, yarın sona erecek.

ALINTIDIRyerimseniben

Herkes tek tip giyinsin tabiki. Serbest olursa alan var, alamayan var. Durumu olmayanlar için kötü olur bu. Elbetteki mavi önlükten bahsetmiyorum. Daha sevimli, 7-10 yaşa uygun kıyafet tercih edilebilir.şakkıdı

bence tek olmalı yani önlükten yanayım...
Olan var olmayan var, ben bile bazen formayı özlüyorum şu kıyafet meselesi yüzünden...

evt arkadaslar alan var alamayan var bırde onluk yerıne sortlu eteklerde çok hoş olur

Önlük olunca sanki aradaki sınıf farkı kapanıyor mu????
Zaten alan var alamayan var denilenlerden alabilenler çocuklarını mahalle kullarına göndermiyor ya etüdlü okullara ya özellere yada işte iyi buldukları devlet okullarına rüşvetle bağışla sahte ikametghlarla gönderiyorlar.. Alamayanlar da kendi mahallelerindeki devlet kullarına talim ediyor...
Yani günümüzde alanla alamayan aynı snıflarda okumuyor....
Hasbel kadar öyle olduğunu varsayalım... Sadece önlük mü belirleyici faktör.. Nerde ayakkabı nerde çanta nerde beslenme çantası nerde içindeki yiyecekler....
Çocuk okula gierken en basiti çanta bile bir karşılaştırma konusudur.. Kimi pazardan 10 liraya çanta alır kimi mağazasan 80 liraya alır... Arasındaki farkı çocuk bilmez anlamaz mı sanırsınız...
Kimi beslenmeye peynir ekmek koyar kimisi balı ekmek meyve suyu muz koyar... Çocuk bunu farketmez mi sanırsınız....

Önlük bence sınıf farkını gösteren işaretlerden sadece biri.. tek gösterge değil.. Dolayısıyla çocukları o iğrenç önlüklere mahkum etmemek lazım...
Ayrıca milletvekileri de karşı çıkmı sınıf farkının belirginleşmesini engelliyor, önlük kakmasın falan demişler...
Önlüğü savunacaklarına sınıf farkını ortadan kaldırmaya çalışsınlar...

bılmıyorum ama kıyafetlerde ben yasadım cunku kres gıtmıstı kızım gecen yıl orda serbers bılıyorsunuz ve ben kızıma elbıse gıydırdıgım zaman otekı arkadasları kızımla dalga gecerlermıs bızım elbısemız daha guzel senınkı kotu ve kızım eve aglayarak gelırdı ben dha bunu gıymıycem neden benım oyle elbısem yok dıye halbukı gıydırdıgım elbıseler guzel ama cocuk ıste otekıler begenmıyor onların ustundekıler daha guzel ıste bu yuzden onluk olmalı yanı onluk degıl kıyafetler bır olmalı yalnısmı dusunuyorum

her şey bittide sanki bi tek sorun kıyafet kaldı
Eğitim sistemindeki değişiklikler her yıl yenileniyo zaten.

Önlük olunca sanki aradaki sınıf farkı kapanıyor mu????
Zaten alan var alamayan var denilenlerden alabilenler çocuklarını mahalle kullarına göndermiyor ya etüdlü okullara ya özellere yada işte iyi buldukları devlet okullarına rüşvetle bağışla sahte ikametghlarla gönderiyorlar.. Alamayanlar da kendi mahallelerindeki devlet kullarına talim ediyor...
Yani günümüzde alanla alamayan aynı snıflarda okumuyor....
Hasbel kadar öyle olduğunu varsayalım... Sadece önlük mü belirleyici faktör.. Nerde ayakkabı nerde çanta nerde beslenme çantası nerde içindeki yiyecekler....
Çocuk okula gierken en basiti çanta bile bir karşılaştırma konusudur.. Kimi pazardan 10 liraya çanta alır kimi mağazasan 80 liraya alır... Arasındaki farkı çocuk bilmez anlamaz mı sanırsınız...
Kimi beslenmeye peynir ekmek koyar kimisi balı ekmek meyve suyu muz koyar... Çocuk bunu farketmez mi sanırsınız....

Önlük bence sınıf farkını gösteren işaretlerden sadece biri.. tek gösterge değil.. Dolayısıyla çocukları o iğrenç önlüklere mahkum etmemek lazım...
Ayrıca milletvekileri de karşı çıkmı sınıf farkının belirginleşmesini engelliyor, önlük kakmasın falan demişler...
Önlüğü savunacaklarına sınıf farkını ortadan kaldırmaya çalışsınlar...

teşekkürler çok güzel açıklamışsınız. size tamamen katılıyorum.

bılmıyorum ama kıyafetlerde ben yasadım cunku kres gıtmıstı kızım gecen yıl orda serbers bılıyorsunuz ve ben kızıma elbıse gıydırdıgım zaman otekı arkadasları kızımla dalga gecerlermıs bızım elbısemız daha guzel senınkı kotu ve kızım eve aglayarak gelırdı ben dha bunu gıymıycem neden benım oyle elbısem yok dıye halbukı gıydırdıgım elbıseler guzel ama cocuk ıste otekıler begenmıyor onların ustundekıler daha guzel ıste bu yuzden onluk olmalı yanı onluk degıl kıyafetler bır olmalı yalnısmı dusunuyorum

meb okul kıyafetini serbest yapmıyor zaten. sadece önlük yerine kızlar için etek,şortetek tişört hırka,erkekler için pantolon, tişört, hırka şeklinde her okulun kendine özel tek tip forma getirmeyi planlıyor. yani zannettiğiniz gibi öğrenciler okula istediklerini giyip gitmeyecekler.

tabiki tek tip giyinilmeli.
Şimdi serbest olsun diyen çocuklar duydum ama sonrasında ne gibi sıkıntıları beraberinde getireceğini bu durumun hesa edemiyorlar.
Yurdumuzun büyük bölümü zaten sınırın altında yaşıyor.
Ve okul serbest kıyafet olursa bu defa hergün üst değişenle aynı giymek zorunda kalan arasındaki fark iyice ortaya çıkacak.
Alamayan annesine babasına baskı yapacak.
Yapamazsa kendi içinde üzülecek ki çocuk yaşta bunların üstesinden gelmek zordur diye düşünüyorum.
Ama çocukların hoşlanacağı birşey yapmak istiyorlarsa çocuklara renkler gösterilsin pembe mavi kırmızı yeşil kız ve erkek gruplar olarak bu renklerden en çok beğenilenler belirlensin muhtemeleln pembe ve mavi çıkacaktır:))
Sonra kızların giysileri pembeli erkeklerinkide örneğin avili yapılsın.
Önlük değilde yazın tişört şort kışın süveter/ hırka pantolon/etek karışık olsun.
Bu kadarını düşünebilirler sevgili bakanımız değil mi bakan olduğuna göre

bence önlükte biraz yenilik yapılabilir daha farklı tarzlarda olması daha iyi olurçocuklar hem hergün farklı bir kıyafet giyme çabasına girmezler böylece
bizlerde genç olduk oyaşlarda insan herşeye heves ediyor her gördüğünü istiyor alamıyınca aileyi ve kendini üzüyor ben tek tip kıyafetten yanayam sonuçta herkesin imkanı farklı kimsenin çocugu kötü duruma düşsün istemem kıyafetleri biraz farklılaştırsalar daha iyi olur diye düşünüyorum

Back