Okul forması yıkama sorunu

BenimZorHayatim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2009
1.573
734
Cocugun okul formasını tek basına mı makinaya atıyonuz yoksa normal camasırla berabermi yıkıyosunuz
Ben carsaflar normal giysilerle bir attım renkleri soldu formaların sizce ondanmı?
Buarada formalar lacivert acık renk değil
Birde beyaz coraplar makinaya atıyorum ama topuk kısmı hep siyah pis leke kalıyo cozum ne
Nolur yardımcı olun

Anne değilim ama kendimden örnek vereyim. Okul coraplarimi hep elde yıkardim lisede. Gömlek varsa beyazlarla, koyu renkli diğer kalanları da önce leke çıkarıcı ile suya basar sonra kısa devirde makineye atardım, soğuk su ile yıkama yapardım çünkü yünlü gibiydi etek ve süveter hem renk atıyor hem tiftik oluyordu sıcak yikamada 😁 sorumluluk sahibi bir çocukmuşum😁😁 ha bu arada gömlek yaka ve kollarına da beyazlarla atmadan önce leke sökücü sıkar biraz bekletir öyle atardım.🤷 İşe yarıyordu 😁

Lacivert rengi nasıl çarşaflarla atıyorsunuz renklilerle yıkanmalı. Beyazları ben 30 derecede deterjan ilebir yıkar sonra 90 da camasir suyu ile yikarim bembeyaz olur

Uygun programda atarsanız diğer şeylerin ne olduğunun bir önemi olmaz ki

Yani beyaz tişörtü kırmızı çarşafla atmazsın da laciverdi kırmızı ile atarsın

Lacivertler kolay soluyor

30 derece ve az deterjan tavsiye ederim

Beyaz çorap koyu renk ayakkabı ile giyilince leke olur hatta aşındığı için küçük pamukcuk da olur

eskiyince atıyoruz başka çözümüm yok zira ben çamaşır suyu vs kullanmıyorum

Uygun programda atarsanız diğer şeylerin ne olduğunun bir önemi olmaz ki

Yani beyaz tişörtü kırmızı çarşafla atmazsın da laciverdi kırmızı ile atarsın

Lacivertler kolay soluyor

30 derece ve az deterjan tavsiye ederim

Beyaz çorap koyu renk ayakkabı ile giyilince leke olur hatta aşındığı için küçük pamukcuk da olur

eskiyince atıyoruz başka çözümüm yok zira ben çamaşır suyu vs kullanmıyorum
Ben beyaz coraplarimi beyaz sabunla citiliyordum😁 çamaşır suyu aşındırıyordu

Sen kızsın

Benim oğlan o çorapları simsiyah yapma kabiliyetine sahip :)))))

Bir de günümüzde bu plastik yürüyüş yolları var ya okul bahçeleri onunla kaplı her yeri siyah oluyor

Hoş okula renkli çorap giyiyor da sporda giydiği beyazlar leke olabiliyor ayakkabı sürtüp aşındırıyor

Canım iyi hossunda benim vaktim halim yok haftada 6 gun esek gibi calısıyorum eve gel cocukların yemeği bulasık odevi temizlik banyosu vs. Sonra kendi kisisel bakımım mecbur iş icin zamanım da mecalimde kalmıyo oyuzden elde çitileme yapamıyorum baska yol yokmu

Konuyla alakasiz ama soylemeden gecemeyecegim. Yikayin da nasil yikarsaniz yikayin. Cocugunu bes gun ayni formayla hic yikamadan okula gonderen anneler var. Yavrum artik cuma yaklastikca yanina yanasilmayacak bir kokuya bürünüyor. Teneffuste kosuyor, terliyor, bir de ergenlikle hormonlar degisiyor, beraberinde daha fazla ter kokusu oluyor cocuklarda. Kusura bakmayin, konunuzu dagittiysam. Onemli gordugum icin yazmak istedim.

Beyaz banyo sabunu ile citileyin, bembeyaz oluyorlar. Ben forma üstlerini (koyu yeşil) siyahlara beraber kısa programda 20 derecede yıkıyorum. Ona rağmen zamanla renkleri soluyor.

Anne değilim ama kendimden örnek vereyim. Okul coraplarimi hep elde yıkardim lisede. Gömlek varsa beyazlarla, koyu renkli diğer kalanları da önce leke çıkarıcı ile suya basar sonra kısa devirde makineye atardım, soğuk su ile yıkama yapardım çünkü yünlü gibiydi etek ve süveter hem renk atıyor hem tiftik oluyordu sıcak yikamada 😁 sorumluluk sahibi bir çocukmuşum😁😁 ha bu arada gömlek yaka ve kollarına da beyazlarla atmadan önce leke sökücü sıkar biraz bekletir öyle atardım.🤷 İşe yarıyordu 😁
Hey maşallah, lisede bazen külotlu corabimla bazen de okul formasıyla yatardim 😂😂
Bende baya bir garipmisim, sizinle kiyaslayinca 😁

Konuyla alakasiz ama soylemeden gecemeyecegim. Yikayin da nasil yikarsaniz yikayin. Cocugunu bes gun ayni formayla hic yikamadan okula gonderen anneler var. Yavrum artik cuma yaklastikca yanina yanasilmayacak bir kokuya bürünüyor. Teneffuste kosuyor, terliyor, bir de ergenlikle hormonlar degisiyor, beraberinde daha fazla ter kokusu oluyor cocuklarda. Kusura bakmayin, konunuzu dagittiysam. Onemli gordugum icin yazmak istedim.
5 günde leş gibi olur ya ben oğlumun okul formasını günlük değiştiriyorum yinede her akşam leş gibi geliyor gerçi 1. Sınıf yerlerde sürünüyor

Cocugun okul formasını tek basına mı makinaya atıyonuz yoksa normal camasırla berabermi yıkıyosunuz
Ben carsaflar normal giysilerle bir attım renkleri soldu formaların sizce ondanmı?
Buarada formalar lacivert acık renk değil
Birde beyaz coraplar makinaya atıyorum ama topuk kısmı hep siyah pis leke kalıyo cozum ne
Nolur yardımcı olun

Nevresim ve forma aynı makinada yıkanmaz. Nevresimler en az 60 derecede yıkanmalı ki içinde mikroorganizmalar kalmasın. Forma da 30 derecede yıkanmalı ki tüylenme ve solma yapmasın.

Nevresimler ve havlular ayrı yıkanır, koyu renkliler ayrı, açık renkliler ayrı, iç çamaşırları ayrı yıkanır. Çamaşır yıkamanın kuralıdır bu.

Beyaz çorapları koyu renk ayakkabılar boyar. Yapılacak tek şey ya çamaşır suyuna basmak ya da eskiyince boyanınca atmak.

Canım iyi hossunda benim vaktim halim yok haftada 6 gun esek gibi calısıyorum eve gel cocukların yemeği bulasık odevi temizlik banyosu vs. Sonra kendi kisisel bakımım mecbur iş icin zamanım da mecalimde kalmıyo oyuzden elde çitileme yapamıyorum baska yol yokmu
Vallahi dediklerinin karşısında başka yol varsa da deneme boşver 😁 kendi sorumlulukların sana yetiyor gibi görünüyor. Beyaz çorap eksik olsun 😊

Sen kızsın

Benim oğlan o çorapları simsiyah yapma kabiliyetine sahip :)))))

Bir de günümüzde bu plastik yürüyüş yolları var ya okul bahçeleri onunla kaplı her yeri siyah oluyor

Hoş okula renkli çorap giyiyor da sporda giydiği beyazlar leke olabiliyor ayakkabı sürtüp aşındırıyor
O zaman çaresi yok tabi. Sonuçta ayakkabı içerisinde kalıyor. Temiz olsun da gerisi çokta önemli değil bence

renkliler için deterjjanlar var onlardan kullanın ters yüz edip yıkayın

çorapları da ön yıkamalı programda yıkayın ya da yıkanırken durdurun bi yarım saat 1 saat bekletin deterjan iyice işlesin.

ama o dediğiniz plastik siyah şeyler iz yapıyor cidden zift türeviyse çıkmayabilir

en kolay çözümü siyah çorap almak 🤪

bi de çarşaflarla dışarı kıyafetiyle atmam ben olsam. pijama havlu ve çarşafları dışarı kıyafetleriyle atmam ben.

eğer renginin atma ihtimali varsa rengi sabitlemek icin ilk aldiginzda bi gece sirkeli suyun içinde bekletin. sirke kumasta renk sabitler :) ya hic renk atmaz ya da minimuma iner. tabi yikarken 30 derece kisa programda yikarsaniz daha iyi olur.

benim makinem baya kötü eski o yuzden beyaz corap için beyaz sabun dışında bişey diyemicem. oglan aksam dislerini fircalarken iki dk citileyip cikabilir. siz 6 gün çalışıp nasıl yetiseceksiniz herşeye

Okul formalarını diğer çamaşırlardan ayrı yıkıyorum. İki çocuk olunca hergünde çıkardıkları için makina dolmasa bile ayrı yıkancak kadar çok çıkıyor.
Bizimkiler gri renk yakalı, bide t-shirtler var. 60 derecede yıkanıyor. Onları kurutmayada atmıyorum zafen. O yüzden solma yıpranma olmuyor.
Altlarıda kot etek/şort, gri eşofman altı. Eşofman takımları, hırkalar. Yine ayrı yıkıyorum. 40 derecede. Kurutmaya atmıyorum. Yıpranma, solma olmuyor.
Nevrsmleri takım takım ayrı yıkarım hiç bişeyle karıştırmam.
Genel olarak pek karıştırmam o yüzden renk atma veya yıpranma çok yaşamam.

X