Okul değişikliği

Nuraydan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2017
252
196
50
Kızım 6. sınıfa başladı yıl. Okulunu değiştirdik. Yeni okulunda arkadaş edinemedi. Herkes geçen yıldan gruplaşmış benimle kimse konuşmuyor diyor. Ben de sen onlara bahçeye çıkalım diye teklif et dedim. Diyorum hayır diyorlar dedi. Sınıf öğretmenine soyledim Aranıza yeni arkadaşınızı da alın dermisiniz diye tamam ilgilenirim dedi ama sonuç yok. Ne yapayım. Karışmayayım kendi haline mi kalsın. Rehber öğretmene mi gideyim bir kez de. Bugün de git kızların yanına. Kenarlarında dur iliş onlara, birşey sor sırf kaynamak için dedim ama. Hiç karışmayayım mı. Bana akıl verin.

Daha okullar yeni açıldı. Ben çok okul değiştirdim. İlk haftalar çok çok kötüydü zaten kendim adım atan biri de değilim. Sonra yavaş yavaş arkadaş edindim. Bence biraz zaman tanıyın. Hem öğretmenin çabası da diğer öğrencilerin gözünde itici gözükebilir. Birilerinin itelemesi ile değil kendisi arkadaş bulabilir bence acele etmeyin.

Bütün sınıfa çikolata dağıtsin kızınız kesin hepsinin kalbini kazanır :) bence karismayin çünkü bu şekilde kendi başına birey olmayı öğrenemez. Okulunu neden değişmiştiniz bu arada?

Siz müdahele etmeyin lütfen
Diğer arkadaşları arasında dalga konusu bile olabilir.
Bırakın kendi çözsün.
İlla ki alışacak :)

Kızım 6. sınıfa başladı yıl. Okulunu değiştirdik. Yeni okulunda arkadaş edinemedi. Herkes geçen yıldan gruplaşmış benimle kimse konuşmuyor diyor. Ben de sen onlara bahçeye çıkalım diye teklif et dedim. Diyorum hayır diyorlar dedi. Sınıf öğretmenine soyledim Aranıza yeni arkadaşınızı da alın dermisiniz diye tamam ilgilenirim dedi ama sonuç yok. Ne yapayım. Karışmayayım kendi haline mi kalsın. Rehber öğretmene mi gideyim bir kez de. Bugün de git kızların yanına. Kenarlarında dur iliş onlara, birşey sor sırf kaynamak için dedim ama. Hiç karışmayayım mı. Bana akıl verin.
cok cok yeni cool davransin ozguveni yuksek olsun herkes pesinde kosar o gruplar bir sure sonra birbirine girerler

Bu tip durumlarla kızınız hep karşılaşacak. Sürekli yeni ortamlara girecek. Kendini kabul ettirmeyi ve kabul edilmese dahi bunu takmamayı bir an önce öğrenmeli.

Çok teşekkürler sizlerin fikirlerinden oldukça faydalandım. Çantasına bir hikaye koydum. İçine not bıraktım. Sıkıldığında beni oku diye. Kahve kokulu bir hikâye kitabı idi. Ayracında küçük bir kokan kahve kesesi vardı. Kızlar kitabı incelemiş, kokuyor mu diye bakmışlar. Gerisi artık kendine kalmış. İletişim kapısı açılmış. Önceki okul imam hatipti. Başından beri istememişti. Orada arkadaşı çoktu. Arkadaşlığı sürdürür sadece ilk adımı atamaz.

X