• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okuduğunuz kitabın hangi karakterinden etkilendiniz,kimin gibi olmak isterdiniz?

lunabrava

L'amour c'est comme un jour
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
885
515
133
Bazı kitaplar vardır o kitaplara kendinizi kaptırırsınız.Karakterlere öyle alışırsınız ki sanki uzun zamandır tanıyor gibisinizdir.Ve keşke o karakterin yerinde ben olsaydım dersiniz belki de bazen.Böyle düşündüğünüz roman ya da hikaye karakteri var mı?Şiir de olabilir. :)

1-Ortaokuldayken Bir Genç Kızın Gizli Defteri serisini bitirmiştim.Serra diye bir karakter vardı onun gibi olmak isterdim mesela yaşam tarzı,çevresindekilerle olan ilişkileriyle...
2-Türk Edebiyatının baş yapıtlarından olan Çalıkuşu... Feride gibi güçlü olmak isterdim.Kitap karakteri olmasına rağmen kendisine çok hayranım.Eğer öğretmen olursam onun gibi idealist olmak istiyorum.
3-Sofie'nin Dünyası felsefi kitap olmasına rağmen bir solukta okudum.Kitaptaki filozof gibi her şey hakkında bilgi sahibi olmak isterdim.
4-Taşlıcalı Yahya'nın Şehzade Mustafa için yazdığı okuduğum en güzel mersiye.Hatta bazı beyitlerini ezbere biliyorum.Bazen düşünürüm keşke bana da divan edebiyatı şiir geleneğinden biri şiir yazsa diye...
5-Notre Dame'ın Kamburu adlı kitapta Esmeral'danın yerinde olmak isterdim Quasimado'yu yalnız bırakmazdım.
Bunlar şu an aklıma gelenler.Daha çok etkilendiğim karakterler var aklıma geldikçe yazarım :)

Sherlock Holmes gibi olmak isterdim. :27: Ya da Sherlock Holmes'taki Irene Adler'da olabilir.
Başka kimin gibi olmak isterdim bilemiyorum ama hangi karakterinden etkilendiniz sorusuna bir çok şey yazabilirim.

Bin Muhteşem Güneş'teki Meryem Co karakterinden müthiş etkilendim.
Kardeşimin Hikayesi'ndeki Ahmet'ten,
Dava'daki Josef K.'dan,
Şam'da Bir Türk Gelini'ndeki Piruze'den,
Notre Dame'ın Kamburu'ndaki Quasimodo'dan,
Serenad'daki Maximillan Wagner'dan...(internetten araştırmıştım gerçekten böyle bir karakter var mı diye:27:)

bin muhteşem güneş'te leyla ve meryem beni çok etkiledi
çalıkuşu feride çocukluk ve ilk gençliğimi inşa etti:)
uçurtma avcısındaki hasan...

Back